Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Maxpower PX-300W

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Tak sem kvůli kamarádovi z 2 nefunkčních dělal 1fční -pouhopouhá výměna nafouklejch kondíků,
    no nakonec sem mu půjčil eurocase 400W co tu mám jako poslední záchranu

    No ale co nechutnost na mě vybaflo při rozdělání, to sem nečekal.
    Myslím, že i lidé v prváku na učilišti by dokázali ten zdroj napájet líp,fakt sem nechápal co tím chtěl maxpower říci...no posuďte sami...

    na první fotce sem udělal menší šipečku abyste si všimnuli té drátové propojky...nijak neizolovaná akorát aby to zkratovala

    a na dalších fotkách...je tam tolik cínu, že by se dal použít na napájení dalšího zdroje

    takže pokud to tak vypadá i v dalších levných zdrojích

    PS: ta bílá věc je takovej držák,aby se nedotkla kovová šasi zroje s plošňákem, nedalo se k ní dostat abych ji vycvakl,tak sem ji násilím rozřezal a to je pozůstatek
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1784.JPG 
Zobrazení: 419 
Velikost: 316.6 KB 
ID: 2557   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1789.JPG 
Zobrazení: 335 
Velikost: 602.3 KB 
ID: 2558   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1790.JPG 
Zobrazení: 337 
Velikost: 606.2 KB 
ID: 2559   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1791.JPG 
Zobrazení: 289 
Velikost: 545.0 KB 
ID: 2560  
    Naposledy upraveno uživatelem Sieben: 09-02-2008 v 23:51 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    hnus, co je to tam na té poslední fotce asi vlevo vprostřed a na první kousek pod středem za bílou věc? ten zdroj musel stát hodně, cín není nejlevnější(to je množství, co jiny firmy spotřebu za měsíc při výrobě 10k zdrojů denně)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ja som rozoberal 400w zdroj od tej istej firmy a bolo to také isté, takmer mi vyhorela pájka keď som ho len tak zo srandy rozoberal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    mam doma ten samy zdroj a mam ho spajeny normalne(az na gnd a +12V +5V) asi cinsky dite teprve zacinalo s pajenim
    zajimavy ze nemam tu dratovou propojku
    to janyk1 je to plastova prichytka co drzi pcb
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 10-02-2008 v 00:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    To, že je tam dostatek cínu je správně! Navíc tam nejsou žádne studené spoje (narozdíl od některých zdrojů za desítky tisíc). Návrh, funkčnost a parametry zdroje jsou věc jiná.
    Ten plasovej hříbek se sundá tak, že ho z vrchní strany zmáčkneš kleštičkama a ne, že použiješ násilí. On by se tne zdroj mohl taky rozpadnout.

    Tyhle zdroje mají problém fungovat na rozumné zátěži, navíc jsou na vstupu použity kondenzátory CapXcon (životnost asi 6 měsíců).

    Smím se tě zeptat, co jsi tam připájel za značku náhradních kondíků a jaké mají parametry?

    Tak jsem si rýpl. Dofám že nebudeme flamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    čekal sem kdy se ozveš
    Já vím jak se sundává ten hříbek..jenže tam bylo moc málo místa a i moje kleštičky se tam nevlezly
    tak proto tahle násilná metoda.

    Dal sem tam kondík z jinýho starýho zdroje,kde taky odešel kondík(mimochodem je tu na fóru taky nafocenej)
    takže podobnej šunt...no ale fungovalo to....jenže sme is všiml dalšího trošku nafouklýho..a to sem řekl že sen a to můžu vykašlat a půjčil sem mu tu 400W
    Jinak na kondíku jen apsaný GL 470uF, 16V, 105°C a to je vše
    Ale stejně si nemylsím,že je správně,e je tam toho cínu tolik..jasně...víc cínu u zdroje asi neuškodí..ale zase čeho je moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    Jinak na kondíku jen napsaný GL 470uF, 16V, 105°C a to je vše
    Ale stejně si nemylsím,že je správně, je tam toho cínu tolik..jasně...víc cínu u zdroje asi neuškodí..ale zase čeho je moc...
    GL je špatná značka.
    Když je tam hodně cínu, zlepší to i rozvod tepla, máš pravdu vypadá to hnusně...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Max Power 400W malem segre opalil masinu - este ze jsem se do nej zavcas podival - na 400W PSU mel kondiky mensi nez byly v Eurocase 200W starem. Zadne tlumivky. Ani jedina! Proste des. 1000uF vystupni kondiky? Delate si ze me legraci, nebo co?!
    Udesny zdroj. Nestoji ani za jednu ranu kladivem. Vystupy jsem ale vymenil za 3300uF Samxon GD + vsechny ostatni kondiky za Samxony, na vstup 2x 860uF a slape jak vino
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    OT?
    Teda docela by mě zajímalo, jaké zdroje jsou dnes vlastně kvalitní ... tyto překvapivě vydrží cca 3 roky v sestavách s celerony kolem 3GHz a nejlevnější možnou grafikou. Na druhou stranu jsem teď kuchal asi půl roku starý Antec SP350, strašně pištěl, vážil asi 2x tolik co tyto zdroje z KME beden a v něm byly dva vyteklé relativně malé kondíky a pozůstatek nějakého rozměrově většího odporu, PCB kolem ohořelé a počítač kupodivu funkční. Přijde divné, že tento 3x dražší zdroj vydrží 5x méně než takovýto levný shit, i když z jednoho kusu proti 15ti MaxPower se nedá dělat statistika.
    Docela by mě zajímalo, jaxou na tom takové Fortrony GLN, zde na fóru jsou hodnocené mizerně, v různých recenzích výborně a v zahraničních fórech to s nimi také není až tak špatné. Také nevím co si myslet o Seasonicu - ty jsou zde na fóru hodnoceny jako naprosto jednoznačně nejlepší za rozumnou cenu, v zahraničních fórech to tak jednoznačné není a nedokážu si na ně udělat názor. Zdá se mi, že zde funguje nějaký lavinový efekt ... pokud je něco propagováno a chybí oponentura, tak to začne propagovat každý a prostě se mi nezdá, že by aspoň polovina lidí, která zde Seasonic doporučuje, tento zdroj někdy v životě viděla.
    Nechystají se v blízké bodoucnosti nějaké megatesty nebo recenze s jednotnou metodikou hodnocení? V poslední době mi zde na SHW hodně chybí s vyjímkou testu monitorů.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 15-02-2008 v 01:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Zdraham se uverit, ze by 15 MaxPower zdroju vydrzelo 3 roky... byt s Celery a kancl aplikace only, co?
    Opravdu?
    Segre 400W napajejich 1800Mhz Bartona odesel po roce ani ne... Prvda, ta masina jela tak 12 - 16h dennea ne 8 jako v kanclu a foldovala - 100% zatez furt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Zdraham se uverit, ze by 15 MaxPower zdroju vydrzelo 3 roky... byt s Celery a kancl aplikace only, co?
    Opravdu?
    S Celery prakticky bez zátěže a 8h provozu ano ... možná tak s 10% mortalitou ročně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Stejne je to stezi uveritelne, no, ale uz se dostavame do sfery mozneho, ze. Celery moc nezerou, kancl take ne, 8h denne neni 10 - 12 u blaznu a bez zateze = bez foldovani... No, to by snad i mohlo.

    Pote co jsem se ovsem podival do vnitrnosti jsem nadaval jak dlazdic este nekolik hodin a kazdemu bych radeji nez ten crap doporucil Eurocase PSU - ne, ze by byly k necemu, s Hec kondiky je to take caseovana bomba - nicmene proti MaxPoweru jsou prinejmensim zlaty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Rozdíl mezi ehm 200-400W MaxPowerem je jen kosmetický - jiné výstupní diody a vstupní kondíky. Taky jsem viděl MaxPower, co shořel po půl roce - kancelářské aplikace, CapXcon kondíky na vstupu.
    Co se týká Sea Sonicu, původní (tzn. 1995) měli výhradně Nippon-Chemicon kondíky. Pak od nich odešli (199?-2005) a lidi začali nadávat, že ty zdroje nic nevydrží. Takže dneska jsou nové Sea Sonicy zase kvalitní. Abych pravdu řekl, tak není všechno zlato, co se třpytí. Třeba Corsair TX750 (Sirtec) je o třídu horší než TX650 (SS).
    Fortrony jsou konstruovány tak, že vydrží nějaké 2-3 roky provozu... pak je množství studených spojů vzniklé přehříváním některých míst neúnosné.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-10-2015, 10:32
  2. 300W Fortron Noise killer a X2 250
    Od 16cmfan v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 09:53
  3. MAXPOWER PZ-500 - ani obraz,ani zvuk
    Od Best v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 16:59
  4. Zdroj QTEC 300W - oprava/recap
    Od KEOSAN v sekci Zdroje
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 22:00
  5. Grafické karty: bude mi stačit 300W zdroj??
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-11-2007, 10:38