Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jaky program pouzivate na regulaci otacek vetraku?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Tak nadpis zni sam za sebe.Mam 8800GT od Gainwardu a na cd prilozenemu k tomu byl experttool ale ten nebyl nic moc.Tak kamos mi poslal nTune ale to uz mi blbne kdyz si tam udelam profil tak nejde nacist.No a ted kdyz dam regulaci otacek z 33% na 45% dam ok tak se to vrati na 33% a musim pak znova na45% aby to tam bylo.Ta se chci zeptat jestli nevite o nejakejm dobrem,ktery by ukazoval teplotu a slo by nastavit regulaci otacek.Bylo by dobry aby tam bylo jeste zavest vlastni profil abych to nemusel furt pri kazdem startu pc rucne predelavat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Co třeba RivaTuner?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Nebo nejlepe program na ovladani regulace vsech chladicu(CPU,VGA) potom take jestli jde regulovat ventilatory na skrini.diky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Pokud jsou ventilátory na skříni připojené přímo do zdroje (třeba redukcí na molex), tak je softwarově regulovat moc nejde. Jedině si pořídit například něco z tohohle (Alza) nebo tohohle (CzC). Případně při troše šikovnosti si koupit třeba v GM Eletronic odpovídající potenciometr a sám si vyrobit regulátor otáček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Mno dokupovat nejaky veci na regulaci nechci takze by prisel vhod nejaky program.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Jak máš připojeny ty ventilátory skříně? Pokud tím molexem, tak to nijak softwarově nezreguluješ.

    Na to ostatní bych doporučoval SpeedFan.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Ne nemam je pripojeny do zdroje jsou do takovy malich kabelu s malo koncovkou ted nevim jak se tomu rika.V tom speedfan jde regulovat otacky chladice na CPU,VGA atd?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    No docela vypada slusne akorat nevim co je Temp,Temp1,Temp2Temp3.Jeste kde se nastavujou otacky chladice?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Regulovat otáčky lze, ale nejsem si jist zda umí ovládat i chladič grafiky. Podrobný návod k používání SpeedFanu je zde.

    Jinak k těm ventilátorům ve skříni: kam vedou ty kablíky? Nemohl by jsi sem dát foto?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Myslim ze jsou zapojeny do 3pinu.Dik za ten odkaz.Jaky pouzivas ty program na regulaci otacek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Tak jsem si to prejmenoval a uz vim co je co akorat speed fan ukazuje teplotu CPU 46 a Everest zase 43 stupnu a jadra v everestu mam 58 stupnu a ve speedfanu 44 tak nevim co je zas spravne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Do 3pinu na desce? Potom by se možná dalo je zregulovat... Záleží na tom, zda to podporuje základní deska. Taky se můžeš podívat do Biosu, valná většina dnešních desek umožňuje používat automatickou regulaci přímo za pomoci Biosu.

    Já zatím nepoužívám žádný Pokud bych ale nějaký používal a nevyhovovala mi utilita od výrobce, což asi nebude, tak bych asi používal také SpeedFan. Mám zatím totiž stále ještě hooodně starý počítač s procíkem AMD Duron 950MHz a základka, na které je osazen nepodporuje žádné takovéhle čachry s ventilátorky

    BTW: To mi připomíná, že jsem si tento víkend chtěl dát konečně dohromady novou sestavičku. Teda zatím jen na papír, ale někde se začít musí

    Ještě k těm teplotám: Mrkni do Biosu co ukazuje on. Ono totiž často dochází k tomu, že jednotlivé programy interpretují různé stavy jinak. Někdy může být uvedena i nesprávná hodnota v Biosu. Potom ale zbývá jen použít vlastní kůži - pokud na pasivu udržíš ruku, tak má méně než 50°C - nebo digitální teploměr (pěkná hračka ).

    Pokud by se ale jednalo o malé rozdíly, tak bych to zas tak moc neřešil...
    Naposledy upraveno uživatelem Petr S.: 10-02-2008 v 14:00 Důvod: Ještě k těm teplotám...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-02-2009, 16:52
  2. Chlazení grafik: Rizeni vykonu a otacek vetraku u GeForce6600GT na Windows Vista
    Od tommik v sekci Chlazení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-05-2008, 21:16
  3. Jaky pouzivate Způsob zobrazení témat?
    Od mech13 v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 24-05-2008, 20:30
  4. Jaky prehravac pouzivate?
    Od cool.user v sekci Audio
    Reakcí: 72
    Poslední příspěvek: 09-05-2008, 09:40
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-03-2008, 16:52