Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Vybiram systemovy disk(y)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Chci si koupit novy hadr. Bude na nem jen system (ani dokumenty, fotky). Jde mi o vykon. pocitac bude mit celkem vsestrane vyuziti: grafika, hry, multimedia, internet.... Chtel bych vedet co bude lepsi volba: 2x80GB RAID 0, nebo 2x80GB RAID 1, nebo WD RAPTOR 36GB, nebo 74GB ? PLS PORADTE !
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    A co kouknout na starší thready? http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=806
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    No hlavně napiš svůj rozpočet. Jinak Raptor je Raptor prostě , ale taky není nejtižší..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Promin, asi jsme si nerozumeli. Tohle vsechno jsem samozrejme skouknul, ale na tom odkazovanem tematu je to trochu jina situace, jestli sis teda vsimnul. Mozna si zkus precist muj prispevek jeste jednou......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Perfect
    No hlavně napiš svůj rozpočet. Jinak Raptor je Raptor prostě , ale taky není nejtižší..

    Rozpocet bude samozrejme co nejmin Chtel bych sevejit do 4000, 3000 by bylo tak ideal. o kapacitu mi taky nejak zvlast nejde (bude to jen blbej systemak)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Pokud nepotřebuješ co nejtižší pc, tak osobně bych byl za Raptora .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele romek77
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    nebude problem s novyma windows vista? pozaduji minimalne 40GB hard disk, lze pouzit raptor 36GB? neni to sice odpoved na tema, spis nova otazka ale diky za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    je dobre ze zbytecne nezakladas nove tema kdyz tu uz velmi podobne je.
    jak jsem ti psal v SZ, tak problem s tim urcite nebude. staci pouzivat hlavu a nenaklikat pri instalaci vsechno velky (hry, filmy) na C:\ a musis se do 20GB vlizt jak nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele romek77
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    na zakladani novych temat casem take urcite prijde jinak diky za odpoved, rad bych zvysil reputacni body mechovi za bleskurychlou odpoved ale jak jsem si precetl v "navodu", to muzu az pozdeji.
    zrovna ted zkousim najit nejaky navod pro uplne novacky (jako ja) kteri nevedi jak zapojit novy hd do sestavy, tusim neco o biosu ale snad pochopim i kam zapojit ty kabliky a treba jak zmenit poradi dulezitosti (nacitani) disku. pokud mate nekdo nejaky odkaz pro naproste zelenace ktery pochopi i clovek se selskym rozumem...predem dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od romek77
    ...zrovna ted zkousim najit nejaky navod pro uplne novacky (jako ja) kteri nevedi jak zapojit novy hd do sestavy, tusim neco o biosu ale snad pochopim i kam zapojit ty kabliky a treba jak zmenit poradi dulezitosti (nacitani) disku. pokud mate nekdo nejaky odkaz pro naproste zelenace ktery pochopi i clovek se selskym rozumem...predem dekuji
    Tím bych neztrácel čas, protože zapojení a nastavení BIOSu na různých MB (a zvlášť od různých výrobců) se dost liší. Když napíšeš, jaký máš MB, určitě Ti někdo poradí, jak HDD zapojit a jak nastavit BIOS.
    Jinak, pokud Ti jde o rychlost systému, tak jedině Raptor a raději 74 GB - rozdělit a nainstalovat dva systémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele romek77
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    mam ted jen starsi notebook toshiba satellite ale behem 2 tydnu by mi mel prijit novy desktop, tak potom napisu podrobnosti, povedlo se mi ted koupit novy raptor 36GB za 45liber (asi 1800Kc) tak pozdeji jeste poprosim o pomoc. nejdriv nainstaluju vista na normalni hd 320GB a az zapojim raptor tak zkusim preinstalovat a udelat z nej systemovy disk, moc tomu nerozumim takze se urcite ozvu, diky za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele romek77
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    4

    takze ten MB bude P5N32-SLI Premium/WiFi-AP, doufam ze jsem nekoupil neco spatneho, kdyby mel nekdo zkusenosti tak se rad neco noveho dozvim o tom zapojeni raptoru. na vetsi hd mi bohuzel nezbyly penize, musim nakoupit i nejake hry.... takova laicka otazka: k cemu dva systemy? asi kvuli bezpecnosti? preju hezky den
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. mSata SSD - systémový disk
    Od Paullik74 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-12-2012, 21:33
  2. 3,5" HDD SATA: Jaký systémový disk min. 1TB
    Od HFX9 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-10-2011, 07:13
  3. Systémový disk zvlášť?
    Od souteh v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-07-2011, 22:35
  4. SSD: Má smysl systémový disk MLC SSD
    Od Misacek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-02-2011, 10:41
  5. 3,5" HDD SATA: Systémový disk mimo case?
    Od Leibritz v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 18:50