Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 47

Téma: AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    co jsem cetl, tak se to projevi jen pri virtualizaci + 100% vytizeni. Jinak se chyba neprojevi, zkousel to nechat v zatezi 5hodin a nic se nestalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    K TLB bugu je dobre si precist i zainteresovaneho Intel pro cloveka, jinak ovsem v pekne recenzi, OBRA a cituji Tato chyba se dle všeho ale projeví pouze při maximálním vytížení všech čtyř jader na 100 procent, a ještě pouze při virtualizaci! Pokud nepoužíváte virtuální stroje, nikdy se s tímto problémem nemůžete setkat. Pravděpodobnost výskytu problému v domácím prostředí, i při využívání virtualizace je prakticky nulová.

    Pokud dje o zakladni desky, velmi je chvalena za cca 2200KC ASUS M3A, takze problem zakladni desky ybch nevidel, ze je draha, jak tu kdosi tvrdil. AMD dobre skaluje v nekterych rhach, bohuzel link uz nedokazu najit, ale jsou hry, kde Phenom v gf rozliseni podaval lepsi vykony jak 65nm Intel, i dkyz v rozliseni vykonu CPU 640x480 apod byl pomalejsi! Je to opravdu mensi cast her, to ano, ale i v tech kde je slabsi je vetsinou lepsi nez K8 rada /jeste aby ne/.
    Co Phenomum svedci je prace s nekterymi kodeky Xvid, Pinnacle Studio, Video Encoding - Premiere, Mainconcept, HDTV, DivX, dale Cinema 4D, 3D-Studio Max, AVG scan, winrar -cerpano hlavne z TMSHW. Pro priklad pridavam grafy. Jedna se o nejbeznejsi aplikace vyuzivane uzivateli. Bohuzel vykon Phenomu degraduji benchmarky typu Sisoft Sandra. Ovsem prakticky vykon je OPRAVDU SROVNATELNY s 65nm Intelem


    Spotreba s CnQ 2.0, ktere je v poslednich Biosech je spotreba vynikajici:


    Jedna se o posledni sloupecek v grafu, preci jen, v idle zustavame podstatne delsi dobu, nez ve vytizeni.
    45nm vyroba nam prinese mirne navyseni zakladniho vykonu, nizsi spotrebu a snad i navyseni taktu alespon k hranici 3,5GHz. Jelikoz je to neco kolem pulroku dopredu, je na co se tesit uz dnes. Btw, taktovani Phenomu je problem pro lidi, kteri nevede jak jej taktovat, preci jen se taktuje jinym zpusobme ci lepe receno dodrzovanim jistych pravidel, nez K8. Pro lidi, kteri vedi jak, se 2.8GHz da bezne dosahnout. 3GHz uz byvaji celkem potiz...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    co jsem cetl, tak se to projevi jen pri virtualizaci + 100% vytizeni. Jinak se chyba neprojevi, zkousel to nechat v zatezi 5hodin a nic se nestalo
    Achjo, pořád dokola Ano, u 99,9 procent uživatelů chyba nenastane...Z toho 95 procent jich čtyřjádro vůbec nepotřebuje a nedokáže využít. Pak jsou tady lidé kteří ho využít dokáží a potřebují, a z těchto lidí pak podle jejich pracovního zaměření může mít problém třeba 10 procent.

    //EDIT
    Razi3L: To je snad jedno na koho to byla reakce, na významu se nic nemění
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 10-02-2008 v 21:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    to elpsycho: to byla reakce na to, co psal mech13
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    argumentovat tim ze ke spadnuti je potreba virtualizace, neni zrovna stastny. prave profesionalni sfera kam jsou ctyrjadra namirena virtualizaci pouziva a je to velmi dulezita vec. ja sam provozuju virtualizaci docela casto i na jednojadru a delat bez VMware si neumim predstavit. jak pise elpsycho, prave u tech nejnarocnejsich uzivatelu, kteri se o ctyrjadra potencionalne zajimaji je to vazny problem. u domacich useru, kterym jsou ctyrjadra (i dvoujadra) k nicemu se to neprojevi

    argumentovat tim ze to ustoji 5 hodin - nechce se mi prochazet cely ten clanek na DD, ale jestli tam pustil orthos nebo jiny "konvencni" zatezovy test, tak se neni cemu divit. takovou chybu je potreba testovat pri zaple virtualizaci (bez ni se samozdrejme ani projevit nemuze) a pri jine zatezi - kompilace, vypocty, emulace... on ani orthos neni dokonala zatez, na E2160@3,6GHz ma sestava pri TAT o 15W vetsi spotrebu nez orthos - tim chci rict, ze TLB bug je potreba testovat nastroji ktere jsou schopne tu chybu vyvolat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    argumentovat tim ze ke spadnuti je potreba virtualizace, neni zrovna stastny. prave profesionalni sfera kam jsou ctyrjadra namirena virtualizaci pouziva a je to velmi dulezita vec. ja sam provozuju virtualizaci docela casto i na jednojadru a delat bez VMware si neumim predstavit. jak pise elpsycho, prave u tech nejnarocnejsich uzivatelu, kteri se o ctyrjadra potencionalne zajimaji je to vazny problem. u domacich useru, kterym jsou ctyrjadra (i dvoujadra) k nicemu se to neprojevi

    argumentovat tim ze to ustoji 5 hodin - nechce se mi prochazet cely ten clanek na DD, ale jestli tam pustil orthos nebo jiny "konvencni" zatezovy test, tak se neni cemu divit. takovou chybu je potreba testovat pri zaple virtualizaci (bez ni se samozdrejme ani projevit nemuze) a pri jine zatezi - kompilace, vypocty, emulace... on ani orthos neni dokonala zatez, na E2160@3,6GHz ma sestava pri TAT o 15W vetsi spotrebu nez orthos - tim chci rict, ze TLB bug je potreba testovat nastroji ktere jsou schopne tu chybu vyvolat.
    A proč?

    Já nevím, co se tady pořád třepe. TLB bug je opraven v revizi B3 (pokud ste nečetli, koukněte zpátky nahoru na flankerův post, dokonce v odkazu je vysvětleno, co TLB buffer je), kdo chce (nebo potřebuje), tak si L3 vypne (pokud si už procesor koupí). Že Phenom X4 nezvládá oproti C2Q je známý fakt, ono je to pořád stejně jen K8. Na vyšší frekvence a nižší spotřebu bych počkal do druhé půlky roku, pokud do té doby procesorová divize neskončí někde v prachu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Smeli - ja vsak taky psal ze momentalne nema Phenom cenu, ze az se to vychyta (=B3) tak to bude zajimava alternativa. dnes neni (pokud vim tak B3 porad nikde...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    ale vitizeni vsech jader na 100% pri virtualizaci taky neni bezna zalezitost. Proste ej to nafouknuta bublina
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    No tak virtualizaci používají např. programátoři. Tam snad není problém vytížit v každém OS dvě jádra při kompilaci nebo ne? (dotaz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Když jsem měl X2 6400+, zvažoval jsem novou desku AM2+ a Phenoma, ale ...... Stačí číst a porovnávat a zjistíš, že intel pořád vychází výkonově daleko lépe, ne AMD. Dnes určitě ano. Měl jsem X2 4200+/X2 5600/X2 6400+, tak mám co porovnávat. Až bude novější Phenom, uvidíme, teď není důvod je kupovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    tak 6400+ sam o sobe je pomerne spicka..., tam by sis pomohl max v dekodovani videi, vcera jsem mel prilozene grafy, kde Phenom "drti" i quady 45nm v enkodovani kodeku nekterych, lepsi tam byl jen qx9450 a 9770.Proste i Phenom zvlada prakticke operace svizne a nekde opravdu lepe nez Core quady. Rika se, ze je v prumeru cca o 20% pomalejsi nez Intel na dane frekvenci /4-jadrovy/, ovsem neni to tak uplne pravda. Pokud vypustime Sisoft Sandru apod syntetiky, tak rozdil muze byt okolo 10-15%. A za danou cenu...Ano, nekdo si priplati tu tisicovku navic,ale kdo ma horni hranici kolem 4000Kc na procesor, tech 4500Kc za 4 jadro uz jde...A deska ASUS M3A je taky levna a kvalitni, neco jako ve sve dobe ASUS M2N-E
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    P@pi: no prave. profesionalove jsou jedini pro ktere ma smysl o ctyrjadru uvazovat a taky jsou jedini kdo je schopny je smysluplne vyuzit - a ti muzou narazit... oni tvori tu jednu desetinu procenta. kdo si kupuje ctyrjadro pro paradu aby mohl machrovat ho vlastne nikdy poradne nevyuzije a na chybu nenarazi - 99,9%
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    flanker: 6400+ je špička u AMD, co jsem přešel na Intel, tak to není ani ke srovnání. Je fakt, že 6400+ mi udělala spoustu dobré práce a byl jsem spokojen, ale přechod na platformu Intel mě ubezbečil, že Intel má teď mnohom více navrch a dost mě mrzí, že jsem tak dlouho otálel s přechodem na Intel. Je ale fakt, že jsem byl několik let pod AMD a byl jsem spokojen. OC u Intelu je neskutečné jednoduché a výkon brutální. Počkáme na nové 4 jádra od AMD a uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Čtyřjádro je za současného stavu, kdy tu jsou dvoujádrové Penryny s velkou cache, kdy tu jsou výkonná dvoujádra od obou hlavních výrobců, kdy tu máme aplikace které tu máme, podle mého názoru bez valného využití (95% spotřebitelů).

    Až budou aplikace, až, až, až... ne každý jede BOINC (např. rosetta jako já) na všech jádrech, aby je využil když nepotřebuje všechen výkon jinde. U většiny dnešních vlastníků PC je nedodatečně vytížené i druhé z jader, natož aby měli čtyři.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    ono pred rokem a pul s etaky mluvilo o smysluplnosti dvoujader a dej nam Panbuh za to, ze je mame . Mam jak jednojadro, tak dvoujadro a musi se enchat, ze dvoujadro pracuje efektivneji a obcas clvoek dela vice veci najednou a ten cas to usetri...
    Jackal: jak bys asi srovnal v prakticke strance veci vykon x2 6400+ a Intelu?Je to opravdu tak citelne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 775: Intel Core 2 Quad
    Od Keyz v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-03-2013, 20:49
  2. INTEL Quad Core i5-760 2.80GHz nebo AMD Phenom II X4 910e?
    Od Alfajk v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:20
  3. AMD Phenom II X4 955 Black Edition - Quad-Core (3,2GHz, 8MB, AM3, 125W) BOX C3
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-04-2010, 16:28
  4. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  5. AMD Phenom 9600 vs Intel Core2 Quad Q9300
    Od dkas v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 14:57