Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 47

Téma: AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Dvoujadro je dobra vec, prave diky sve vyladenosti. Obavam se, ze dnesni vykonna dvoujadra aka E8x00 jsou lepší než průměrná čtyřjádra pro drtivou většinu všech využití.

    ps. Výborná srovnání procesorů jsou na: http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    P@pi: no prave. profesionalove jsou jedini pro ktere ma smysl o ctyrjadru uvazovat a taky jsou jedini kdo je schopny je smysluplne vyuzit - a ti muzou narazit... oni tvori tu jednu desetinu procenta. kdo si kupuje ctyrjadro pro paradu aby mohl machrovat ho vlastne nikdy poradne nevyuzije a na chybu nenarazi - 99,9%
    Tot pravda, je pravda, ze TLB bug sa prejavi pri 100% zatazi a vyrtualizacii, ale ako rozmyslam tak rozmyslam, vobec ma nenapada ako by sa to dalo v normalno aj profesionalnom pouzivani docielit? Moze mi to niekto objasnit? TLB Bug je len nafuknuta bublina. 4 jadra su dnes do domacnosti len na machrovanie, prakticky sa vyuzit nedaju.... U 2 jadier je situacia ina, tie vedia pomoct cloveku pri zivote a aj dnesne hry to tlacia tymto smerom (Crysis a spol.), takze dnes je standardom kupit si 2 jadro, dalsia otazka je na co to chce uzivatel pouzivat, ak su to hry, je to uplne jedno koho si vyberete, kedze pri vysokych rozliseniach uz ide procesor out. Pre pisanie a surfovanie to tiez nemam velky vyznam (na to nam staci aj najslabsi Celeron), jedine kde vydim nejaku moznost hadat sa, ze Intel alebo AMD je lepsie, je pri praci s videom, ale aj to uz musi byt praca realizovan aspon 4x za mesiac..... ak si raz za 3 mesiace chcete prekodovat svoje video, tak to nema vyznam..... Vzdy ide o spokojnost s aktualnym PC, ak ste spokojny s AMD platformou, tak idete touto cestou dalej, pretoze viete, co a ako sa to sprava, pouzivate podobne komponenty a snazite sa postavit si vas dalsi stroj v co najlepsom pomere ku cene alebo schopnostiam, samozrejme to plati aj u Intelu (ja mam celi zivot AMD+ATi a moj najlepsi kamos ma celi zivot Intel + nVIDIA), Ja som si oblubil jednu platformu, on druhu a obidvaja sme spokojny, aj tak ci uz mam jedno alebo druhe, je to rovnako pomale, vzdy to robi vsetko ostatne ako chcem Ja a bohuzial to vsetko kazi OS Windows (povazujem sa za hraca, takze Linux je out). Takze je to vzdy o tom, ku ktorej farbe ste viac nakloneni a lamicky, co sa do toho nevyznaju, sa priklonia k vetcsinovemu nazoru, takze ak sa na fore stretne 10 "intelakov" a 4 "amdeckari" tak si ten clovek kupi Intel Samozrejme vzdy to musi byt z rozumom.... jasne ze ziadne extremi...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    Bohužel, AMD Phenom je pomalejší a pravděpodobně se nevyplatí...
    ...Viz např. rychlost FireWire a USB
    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    ...A deska ASUS M3A je taky levna a kvalitni, neco jako ve sve dobe ASUS M2N-E
    Predpokladam, ze rychlost FireWire a USB bude souviset s SB600, ktery je na trhu jiz temer 2 roky. A davat ho na moderni desky se 790FX a pod je minimalne nestastne reseni, kdyz konkurence ma o dost lepsi jizni mustky(minimalne co se tyce SATA+RAID). Pokud tedy AMD nebude mit komplexni a spolehlive reseni pro procesory Phenom, tak se neda hovorit vyhodnosti i kdyby byla cena Phenomu o 30% nizsi a to neni. Takze si budeme muset pockat na Phenomy rev.B3 a SB7xx...pak se uvidi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Tot pravda, je pravda, ze TLB bug sa prejavi pri 100% zatazi a vyrtualizacii

    To je absolutní hloupost. TLB chyba se, ze svého principu, projevuje i bez virtualizace, jen s virtualizací řádově stoupá pravděpodobnost jejího výskytu. Virtualizuje dnes skoro každý, ať už pod VMware či Virtual PC, nové Windows Seven budou mít virtualizační stroj v základní výbavě pro zajištění kompatibility.

    Navíc se na internetu čím dál více začíná hovořit o tom, že TLB není jediná vada Phenomu (s její opravou je o 50-60% pomalejší než Intel), ale že hodně procesorů má vadná třetí jádra:

    http://www.tomshardware.co.uk/forum/...ng-flaky-cores

    Dělají si tam z toho srandu, a nazývají tyto zmetky "AMD Phenom 9600 BSOD Edition"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    mezi kvalitni desky patri jiz tato:

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51869

    a procak:

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51388

    Navic jde to sehnat levneji...Nemyslim si, ze je to draha kombinace procesoru a pomerne kvalitni zakladni desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    S tim jadrem je to fakt, ovsem to je pomerne zajimavy fakt, teoreticky by trijadra mela tim padem byt "lepsi" nez 4-jadra.
    Windows Seven ovsem bude az za nekolik let...Ani nevim ,proc by mel byt driv, kdyz se Visty stale ladi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    AMD fanatici by neměli mít přístup na internet

    Začíná být jasné, proč AMD procesory nejdou vůbec taktovat, a proč při i mírném zvýšení frekvence padají jak zralé hrušky. Zkuste si na Google najít větu "A clock interrupt was not received on a secondary processor within an allocated time. Error 0x101".

    Výsledek vadného třetího jádra? Masivní BSOD padající systém. Podle spekulací nejde možná jen o chybu výroby, ale o problém návrhu čipu.

    Současná série B2 u Phenomů je prostě zcela nepovedená a je naprosto skandální, že podobné zmetky si AMD dovolí vůbec prodávat.

    Teorie vadného třetího jádra by odpovídala i tomu, že AMD chce představit tříjádrové CPU, což by měl být klasický Phenom, kde třetí jádro je tak vadné, že musí být zcela vypnuto. Je to samozřejmě jen spekulace, ale střípky mozaiky do sebe dost dobře zapadají.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    K TLB>

    TLB chyba nenastává jen při virtualizaci, jak by se nám marketing AMD mohl snažit namluvit, ale kdykoliv, při virtualizaci jen drasticky narůstá přebděpodobnost jejího výskytu. Výsledek výskytu TLB chyby je "Machine Check Exception", tedy okamžitý pád stroje.

    TLB chyba nastává, když dva různé procesory přistupují ke stejnému segmentu paměti, a část je cachována v L3 (velice častý případ). První proces zapíše do paměti, které je nastaven "dirty bit". Velice brzo poté zapíše do té samé části paměti i druhý proces. A zde právě nastupuje TLB chyba, "dirty bit" je ignorován, paměť prvního procesu je přepsána, procesor to zjistí a vyhodí onu zmíněnou "Machine Check Exception", tedy zkolabuje celý počítač.

    Při virtualizaci více operačních systémů tato chyba nastává výrazně častěji, ale může nastat i při běžném provozu. Navíc i virtualizace je běžný provoz, spousta profesionálů, kteří quadcore procesory potřebují, používá VMware či Virtual PC pro spouštění více OS zároveň (například Vista jaho hlavní systém a virtualizovaně Ubuntu či Solaris) a nové verze OS jako Windows 2008 Server s Hyper-V či Windows 7 virtualizaci standardně obsahují či budou obsahovat..

    Chyba v TLB se dá opravit patchem v BIOSu, který nedělá de- facto nic jiného, než použití L3 vypne. Toto má samozřejmě drastický dopad na výkon, takže již tak pomalé Phenom procesory se posouvají na 50-60% propad pod podobně drahé Intel Q6600 a vyšší procesory, viz tento test, v němž je Phenom 2.5x pomalejší než Intel.

    Je potřeba na rovinu říci, že současný Phenom (B2) je zmetek, a rozhodně by si jej NIKDO neměl kupovat.
    Naposledy upraveno uživatelem radekhulan: 15-02-2008 v 10:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    MyEgo.cz neni zrovna servr, kteremu bych věřil každe slovo. A testy která uvedly, byly podle mě vybrány záměrně tak, aby ukázaly pouze ty největší rozdíly ve výkonu. Phenom 9600, který tam tam kritizují, je oproti Q6600 pomalejší asi o 13%. A po aplikaci TLB opravy se zpomali zhruba o 10%.
    Takže vysledek 50~60% takto vytrženy z kontextu je sice pravdivy, ale jeho informčni hodnota je nulová. Neznám nikoho, by si vybiral komponenty na zakladě vykonnostnich testů ve Firefoxu.

    Co se tyče TLB chyby samotné, ani v nové revizi B3 opravena není a snad to má být v revizi B3x nebo B4 (čerpalsem z vícero zdrojů a každý říká něco jiného). Údajně někdy v květnu nebo červnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    O te chybe jadra samozrejme vim uz asi 4-5 dnu ...Ale jsou i kousky, kde se neprojevi. Prave na zaklade vadneho jadra se domnivam, ze trijadro by melo byt konkurenceschopnejsi, nabizet /nizka cena, odhaduju tak kolem 3500Kc/ i lepsi taktovaci potencial. No uvidime, kazdou chvili ho budeme mit zde. Ale co mje mrzi, ze se najednou prestalo mluvit o novych dvoujadrech od AMD...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    ne každý jede BOINC (např. rosetta jako já) na všech jádrech, aby je využil když nepotřebuje všechen výkon jinde. U většiny dnešních vlastníků PC je nedodatečně vytížené i druhé z jader, natož aby měli čtyři.
    Hehe, mluvíš mi z duše

    Ovšem nikdo tu dosud nezmínil výhodu v podobě odděleného napájení jader...? Sice to, co chci popsat, není ten nejlepší způsob, ale přesto...díky tomuhle se dá teď dá koupit Phenom X4, kde pojedou tři jádra podtaktovaná a jedno bude provozovat těch pár aplikací...až časem přijdou programy, které jádra využijí, tak dotyčný nebude muset upgradovat Což samozřejmě není důvod pro koupi B2, ale...taktování jader zvlášť je příjemná věcička.

    Jinak si myslím, že TLB je dost nadhodnocovaná, ale přesto tu je a nikdo nemůže říct, co to udělá za dva roky, i když dnes se to nemusí projevit. No, revize B3 je na tom podstatně lépe - kromě vyšší frekvence se sníží i spotřeba, což je učiní více konkurenceschopnými. Dovolil bych si tvrdit, e u programů, které dokáží využít na plno všechna čtyři jádra, bude díky HT mnohem lepší výkon než u Intelu.

    Čipové sady bych naopak řekl že jsou velmi povedené - oproti těm monstróznostem od Intelu a NVIDIE mají zanedbatelnou spotřebu a u nových desek se už používá takřka jen SB700...výrobci to dávají už i do low-endu...konečně hybrid CF, o tom si Intel může nechat zdát...

    Vidíte ten paradox ? Intel s AMD jsou nepřátelé na život a na smrt a přesto AMD Intelu dodává specifikace pro impelentaci podpory CF do čipových sad Intelu...o ovladačích nemluvě. NVIDIA a ATi to samé...přitom NVIDIA má ještě více informací, aby mohla dělat čipové sady přimo pro AMD procesory Jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží, minimálně spolupráce NVIDIE s AMD by mohla zkrachovat brzy, vždyť by z toho AMD mělo jen prospěch, čipsety si už vyrábí sami...u Intelu by naopak utřeli, kdyby ten přešel z CF k SLI...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    Tak ono Intel chipsety by mely taky podporovat crossfire a snad i hybrid cross...Intel dal prednost grafickym kartam od ATI do budoucna pro sve chipsety. Coz je dobre. B3 urcite o neco snizi spotrebu, ale s temi frekvencemi nevim, nevim...Asi to nebude o moc valnejsi, to spise az 45nm prechod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Mají přijít 3GHz modely, tak při troše štěstí té frekvence dosáhnou i ty nižší modely...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Wlcek Zobrazit příspěvek
    MyEgo.cz neni zrovna servr, kteremu bych věřil každe slovo. A testy která uvedly, byly podle mě vybrány záměrně tak, aby ukázaly pouze ty největší rozdíly ve výkonu. Phenom 9600, který tam tam kritizují, je oproti Q6600 pomalejší asi o 13%. A po aplikaci TLB opravy se zpomali zhruba o 10%.
    Takže vysledek 50~60% takto vytrženy z kontextu je sice pravdivy, ale jeho informčni hodnota je nulová. Neznám nikoho, by si vybiral komponenty na zakladě vykonnostnich testů ve Firefoxu.

    Co se tyče TLB chyby samotné, ani v nové revizi B3 opravena není a snad to má být v revizi B3x nebo B4 (čerpalsem z vícero zdrojů a každý říká něco jiného). Údajně někdy v květnu nebo červnu.
    To je typicke u pana Hulana, odvolavat sa na svoje super testy, ze ho to este furt bavi, on nenavidi AMD uz tak dlho, ze sa to uz neda ani spocitat, od cias K8 od neho necitam nic ine, len ze AMD je bordel, je pomale, zrave, chybne.... (a to za cias, kedy Intel nemal co postavit proti Athlonom 64 X2) bla bla bla to iste do okola, a tie jeho super vypovedajuce testy... tak to nema chybu, uz som cital aj take prispevky, ze ked ma niekto zlu naladu, tak sa ide rozosmiat na panov Hulanov web JA si z jeho reakcii nerobim tazku hlavu, aj ked treba otvorene povedat, ze v niecom ma pravdu, ale standardne z toho spravi "somara z komara", keby mali tie procesory prepad 50-60% od vykonu, boli by snad take pomale, ze by na nich uz ani Windows nesiel Na webe je o tom vela popisane a su ovela serioznejsie zdroje ...
    K tej virtualizacii, to chcem vidiet ako cez VmWare alebo Virtual 2007 od Microsoftu, vytazite system na 100% to jedine, ze by ste si tam pustali testy na vytazenie procesora na 100% .... Keby to bola taka kriza, ako sa nam snazi pan Hulan povedat, tak by sa ozyvali hlasy z serverovej oblasti, a myslim, ze keby im tie servere tak casto padali a mali by taky mali vykon, tak ze by sa nepredavali a ako zakaznik, by som bol nastvaty, keby som taky server dostal do ruk, co nejde.... takze je to zas len o sireni demagogie PS: po nete isla sprava, ze pri pouziti Linux a patchu na TLB chybu je prepad do 5%, takze su aj ine alternativy ako Windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Hehe, mluvíš mi z duše

    Ovšem nikdo tu dosud nezmínil výhodu v podobě odděleného napájení jader...? Sice to, co chci popsat, není ten nejlepší způsob, ale přesto...díky tomuhle se dá teď dá koupit Phenom X4, kde pojedou tři jádra podtaktovaná a jedno bude provozovat těch pár aplikací...až časem přijdou programy, které jádra využijí, tak dotyčný nebude muset upgradovat Což samozřejmě není důvod pro koupi B2, ale...taktování jader zvlášť je příjemná věcička.

    Jinak si myslím, že TLB je dost nadhodnocovaná, ale přesto tu je a nikdo nemůže říct, co to udělá za dva roky, i když dnes se to nemusí projevit. No, revize B3 je na tom podstatně lépe - kromě vyšší frekvence se sníží i spotřeba, což je učiní více konkurenceschopnými. Dovolil bych si tvrdit, e u programů, které dokáží využít na plno všechna čtyři jádra, bude díky HT mnohem lepší výkon než u Intelu.

    Čipové sady bych naopak řekl že jsou velmi povedené - oproti těm monstróznostem od Intelu a NVIDIE mají zanedbatelnou spotřebu a u nových desek se už používá takřka jen SB700...výrobci to dávají už i do low-endu...konečně hybrid CF, o tom si Intel může nechat zdát...

    Vidíte ten paradox ? Intel s AMD jsou nepřátelé na život a na smrt a přesto AMD Intelu dodává specifikace pro impelentaci podpory CF do čipových sad Intelu...o ovladačích nemluvě. NVIDIA a ATi to samé...přitom NVIDIA má ještě více informací, aby mohla dělat čipové sady přimo pro AMD procesory Jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží, minimálně spolupráce NVIDIE s AMD by mohla zkrachovat brzy, vždyť by z toho AMD mělo jen prospěch, čipsety si už vyrábí sami...u Intelu by naopak utřeli, kdyby ten přešel z CF k SLI...
    Tohle celé je dost dočasné téma. Za pár let Vám přijde k smíchu. Samozřejmě, že koupit Phenoma není projevem blbosti, ale momentálně se dá koupit něco lepšího za (skoro) stejné peníze.

    Nicméně mě opravdu těší, že Vaše vize o zadupání Intelu Phenomem, které jste tak zaujatě prosazoval v diskuzích pod novinkami SHW, se opravdu nevyplnily (nehledě při tom na úplně scestnou identifikaci problémů při upgradu na Intel platformě). Kdo chce AMD, ať si ho klidně koupí, pokud to není člověk co si chce s hw hrát. Prostě jenom předpokládám, že takovou zmršenost, která padá při práci by si AMD nedovolilo prodávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 775: Intel Core 2 Quad
    Od Keyz v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-03-2013, 20:49
  2. INTEL Quad Core i5-760 2.80GHz nebo AMD Phenom II X4 910e?
    Od Alfajk v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:20
  3. AMD Phenom II X4 955 Black Edition - Quad-Core (3,2GHz, 8MB, AM3, 125W) BOX C3
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-04-2010, 16:28
  4. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  5. AMD Phenom 9600 vs Intel Core2 Quad Q9300
    Od dkas v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 14:57