Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    EDIT by P@pi: Přesunuto z tohoto vlákna

    S timhle tvrzenim bych uplne nesouhlasil - AMD Phenom 9x00 maji hodne vyrovnany pomer cena/vykon jako Q6600
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 10-02-2008 v 17:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    hodne vyrovnany pomer cena/vykon jako Q6600
    ovsem s perspektivou a odladenosti to je neco uplne jinyho...
    v soucastnosti bych s phenomem neriskoval, dnes to je CPU pro nadsence AMD kteri chteji experimentovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Lenže Phenomy9x00 majú známy TLB bug(kde je problém pri plnom zaťažení procesora v L3 a je nestabilný). Z jeho odstránením príde revízia B3 a tá bude až v apríli 2008, kde chce spoločnosť ukázať verejnosti prvé Phenomy "B3" už na nemeckej výstave CeBit. A v porovnaní s Q6600 nehovorím o taktovaní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SpeedFilip
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    215

    Citace Původně odesláno od Razi3L Zobrazit příspěvek
    S timhle tvrzenim bych uplne nesouhlasil - AMD Phenom 9x00 maji hodne vyrovnany pomer cena/vykon jako Q6600
    Tak ty musis byt asi velmi velky fanusik AMD
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    nejsem, ale koukal jsem na testy na stejne frekvenci jsou na tom hodne podobne, lisi se to hra od hry a v aplikacich je na tom Intel lepe, ovsem phenom je o 800,- levnejsi - podle toho je podle me jedno jestl si clovek poridi q6600 nebo phenom 9600 BE

    a ta chyba se projevi jen pri 100% vytizeni cehoz dosahnes jen v laboratornich podminkach

    /edit: a nekde jsem jeste cetl test Phenomu a rozdily tam jsou ve prospech Intelu, ale koupit 9500 za 4,2 k a nebo za 6,2k 6600 je dost velkej rozdil a podle me se to za tu trochu vykonu nevyplati
    Naposledy upraveno uživatelem Razi3L: 10-02-2008 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    nechci tady zacinat flame, na to se kdyztak presunme jinam, ale zatizit na 100% procesor neni zadny problem
    ta chyba se bud da odstranit ztratou cca 10% vykonu (vzhledem k photoshopu a vyuziti neuvazuju linux) nebo se s ni smirit a doufat ze nenastane... na predvadecce phenomu si redaktori vsimaly ze jim ty stroje nejak padaly, takze o laboratori bych se moc nezminoval...

    rekneme ze nekomu kdo se v tom nechce vrtat nebo neni fanatik do AMD neni vhodne phenoma v soucasne revizi doporucit - az bude chyba opravena a taky se to cele trochu vic vychyta to muze byt velmi zajimava alternativa, v soucasnosti bych do toho rozhodne nesel
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    osobne jsem je netestoval, takze nevim, pisu jen to, co jsem cetl.

    z testu mi vychazi za 4,7k (na czc) jako solidni procesor, ale u te chyby opravdu nevim, na ddworldu to testoval a nechal procesor zatizeny na 100% 5hodin a nic se nestalo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Bohužel, AMD Phenom je pomalejší a pravděpodobně se nevyplatí.

    Na stejné frekvenci je o něco málo pomalejší než Core 2 Quad v aplikacích. Ve hrách se rozdíl dále prohlubuje.

    Phenom 9600 má navíc o 100 MHz nižší frekvenci než Q6600. Phenom na stejné frekvenci (a stále pomalejší než Q6600) už stojí podstatně více.

    Má vyšší spotřebu, se zvyšující frekvencí téměř neškáluje výkon, nedá se tolik přetaktovat jako Q6600, má papírového strašáka TLB (imho zanedbatelné) a možná můj názor, ale nejsou tak dobré desky jako pro Intel. Viz např. rychlost FireWire a USB.: http://www.hexus.net/content/item.ph...=10427&page=13

    Další testy:
    http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...dition/12.html
    http://www.bit-tech.net/hardware/200...lack_edition/5

    Takže shrnuto:
    Jediná výhoda Phenomu je, že nejnižší verze se prodává o 800,- níže než Intel a tak pro uživatele pachtící po 4-jádru je nejblíže. Ovšem rozhodně se vyplatí si připlatit si, dostaneš vyšší výkon a nižší spotřebu, což se u 4-jádra za rok, dva možná vrátí. Nemusíš mít strach z TLB a můžeš ho taktnout.

    Takže otázka je, proč bych kupoval Phenom? Jedině snad jako skalní příznivec AMD nebo při akutním nedostatku financí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    se spotrebou to je pravda, ma ji o trochu vetsi.
    desky to je taky problem, je to duvod, proc bych do toho nesel (na intel jsou levnejsi a lepsi) a cena za 2,2Ghz 4jadro 4,7k mi prijde super (pretim jsem bral jsem rozdil mezi Q6600 a Phenom 9600 BLack Edition)

    na hry staci bohate 2,8Ghz a u 4jadra uz vubec, na vyssi frekvenci uz to nema vliv (neberu v potaz rozliseni 1280x1024 a 1024x768, ale vyssi rozliseni)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Než experimentovat s Phenomem jen kvůli tomu že se základním modelem je to levnější cesta k čtyřjádru než Q6600 (jiný důvod pro Phenom mě nenapadá, vzhledem k tomu že stejně taktovaný model už je dražší), radši bych experimentoval s tímhle: http://www.netfox.cz/eshop/?cls=stoitem&stiid=52464
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 10-02-2008 v 16:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    No proste Phenom nieje zatiaľ žiadna sláva cez 3Ghz sa nedostaneš a nová revízia B3 vraj nepôjde tiež lepšie taktovať ako B2 a 3Ghz nebudú dosiahnuté. To by už mala zmeniť až revízia B4 vyrábaná 45nm procesom, zníženou spotrebou, bla bla bla... a to ešte nejakú dobu potrvá.
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 10-02-2008 v 16:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    je pravda, ze pres 3Ghz se nedostanes, ale tak snad to ani neni potreba. Jinak je pravda, ze je lepsi jit do Intelu, snad jen kvuli deskam. Ale tohle vsechno uz je OT a moje puvodni reakce byla, ze AMD se v pohode v pomeru cena/vykon vyrovna Q6600. Jinak nikde jsem netvrdil, ze je AMD vykonnejsi nez Intel, jen pro ujasneni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ano, kolem 3GHz na Core2 nebo Phenomu je pro dnešní hry dostatečné, ale dostane se většina dnešních Phenomů aspoň na dohled takové frekvenci? Myslím že ne, obzvlášť pokud to nebudou modely Black Edition s otevřeným násobičem, Phenomy si totiž vůbec nerozumí s vysokým FSB.

    A pak taky - hranice toho co je dostatečný výkon se bude samozřejmě posouvat, krom toho je jiná pro každou hru. To se bavíme o hrách. V profesionálních aplikacích jako komprimace videa, render apod. vyšší výkon znamená, znamenal a vždycky bude znamenat méně stráveného času => více vykonané práce. Pokud se tímhle někdo živí ,tak asi nemusím dál rozvádět jaký pro něj vyšší produktivita má přínos.

    Což mě přivádí k myšlence - jak jsme se vlastně u uživatele hrajícího hry a občas pracujícího s Photoshopem dostali k čtyřjádru

    Shrnul bych to asi takhle - ano, Phenom je na stejné frekvenci výkonově srovnatelný s C2Q. Jaké má ale proti němu plusy? Současné revize mají jen spoustu více či méně důležitých mínusů.

    //EDIT:
    mech13: Já vím že už jsme přesunutí, jen jsem si chtěl rýpnout
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 10-02-2008 v 20:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    nekdo uplne zatracoval AMD, tak sem mu napsal, ze AMD se Intelu vyrovna v pomeru cena/vykon u Q6600 vs phenom 9500 popr. phenom 9600 BE a pak to nekdo rozvedl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Což mě přivádí k myšlence - jak jsme se vlastně u uživatele hrajícího hry a občas pracujícího s Photoshopem dostali k čtyřjádru
    proto uz jsme presunuti do jineho topicu

    a jeste me tak napada k tomu TLB bugu - bezny user neni schopny ani zdaleka vyuzit naplno PC (ani dvoujadro). vetsinou jen je na netu, neco datli ve wordu nebo se venuje nenarocnym akcim. malokdo je dnes schopny vyuzit potencialu 4 jader. takze kdyz si nekdo "narocny" koupi phenoma s TLB bugem, pravdepodobne se mu nikdy neprojevi, protoze ten procesor neumi vyuzit. pokud to ale nekdo umi, tak to pro neho muze byt kriticke... kupuje si vysoce vykony procesor, ktery mu ma usetrit spoustu prace, naplno ho zatezuje a neco od neho ocekava. kdyz se mu PC obcas proste sesype, tak si uz asi nikdy v zivote AMD nekoupi...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 775: Intel Core 2 Quad
    Od Keyz v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-03-2013, 20:49
  2. INTEL Quad Core i5-760 2.80GHz nebo AMD Phenom II X4 910e?
    Od Alfajk v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:20
  3. AMD Phenom II X4 955 Black Edition - Quad-Core (3,2GHz, 8MB, AM3, 125W) BOX C3
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-04-2010, 16:28
  4. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  5. AMD Phenom 9600 vs Intel Core2 Quad Q9300
    Od dkas v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 14:57