Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Vzdalene ovladani PC prez net jen pomoci OS XP - (**vyriešené**)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    20

    Dobry den, asi pred mesicem jsem mel tu cest s jednim nejmenovanym spravcem nejmenovane mestske, kabelove site, ktery mi popsal postup jak prez internet propojit dva PC a moznost ovladat jej (jako host ovladat server) jen pomoci Sitovych pripojeni v nastaveni winu XP Pro. Bohuzel jsem zapomel jaky byl postup takze prosim jestli nekdo vi jak to propojit tak poradte. Pamatuju si jen, ze stacilo u serveru nastavit IP hosta a heslo a zaskrtnout povoleni. Jeste jedna zvlastnost - Oba PC musi mit pry nastaveny ucet (ucet pri prihlasovani do XP a oba ho MUSI mit opatreny heslem. Dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98

    Myslíš jako použití vzdálené plochy? Use google ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    95

    Postup pro použití vzdálené plochy zde a zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    20

    Jo diky. Lituju ze me nenapadlo vzit napred googla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    20

    Takze zkousel jsem to podle onech navodu ale nepodarilo se mi to. Nejspis to bude roterem ktery serverovy pocitac ma. Co ted?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Přesměrovat port 3389 na konkrétní PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    20

    Kdyz se nastavuji hodnoty serveru (prihlasovaci jmeno, heslo a domena) tak kam vubec mam napsat IP? X krat jsem hledal cokoli kdy bych nastavil IP a port jsem take nenasel. A jeste nevim co zde znamena ta domena..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 276 
Velikost: 40.1 KB 
ID: 2673  
    Naposledy upraveno uživatelem nirman: 16-02-2008 v 21:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    IP do kolonky počítač, pak jméno a heslo je to kterým se přihlašuješ do Windows. Doménou se netrap, používá pro centralizovanou správu uživatelů v podnikových sítích.
    Port 3389 musíš povolit ve firewallu na počítači ke kterému se přihlašuješ a pokud počítače nejsou v jedné síti a je mezi nimi router, tak na něm musíš přesměrování portu 3389 nastavit na jedno konkrétní PC. Při připojení pak nezadáváš IP počítače, ale IP routeru.
    Pokud se chceš dostat do podnikové sítě (soudím dle zmínky o serveru) tak je to o domluvě s adminem, protože router musí přenastavit on.
    EDIT: Ještě ověř, jestli je ve vlastnostech systému (win+break) na záložce vzdálený přístup vzdálená plocha povolena a uživatel má nastavené heslo.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 17-02-2008 v 00:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    20

    Jo povoleno to je a heslo nastavene je taky. Server jsem nemyslel takovy ale server jako PC na ktery se chci prihlasit (host nebo jak se to..). Rozeberte prosim vic to nastaveni firewallu (mam jen windowsacky) a to jak zjistim onen port na pozadovany PC na routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    No, ten port ti tady vsichni pisou - 3389
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    20

    Ale jak to mam povolit v tom firewallu mi neni jasne
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SpeedFilip
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    215

    Niesom si isty ale skus: ovladacie panely,firewall, vynimky ,pridat port
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    20

    Tak tenhle port tam teda uz mam (co mi pise win pri pridavani).

    Neni zapotrebi verejna IP? Ani jeden PC to nema..
    Naposledy upraveno uživatelem nirman: 17-02-2008 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Aspoň router/server na kterém máš možnost nastavit přesměrování portů veřejnou IP mít musí. Pak nastavíš na který počítač ve vnitřní síti port 3389 přesměrovat (jeho ip). Při připojení přes vzdálenou plochu pak zadáváš místo privátní ip veřejnou ip serveru/routeru. Odchozí port pro vzdálenou plochu nelze dost dobře měnit, takže pak je asi nejjednodušší se připojovat na jeden počítač a z něj dále do vnitřní sítě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-01-2017, 12:16
  2. Vzdálené ovládání PC vč. BIOSu
    Od DrZelenka v sekci Periferie
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-05-2013, 09:16
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-07-2012, 11:41
  4. Windows 7: Problem s tiskem na vzdalene plose
    Od Apophis66 v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-02-2012, 09:57
  5. Odpojování vzdálené plochy ze serveru
    Od Tico_BJ v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-06-2008, 21:30