Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ktoru pre AM2+?

pegy (757)|12.2.2008 02:42
Teraz sa pohravam z myslienkou ubgerade PC, rozmyslam nad AMD Athlon 64 X2 4200+, 1GB DDR2 667/800 podla ceny a k tomu sa rozhodujem medzi MSI K9A2 CF (AMD 790X) a Asus M3A (AMD 770), obe viem zohnat zhruba v rovnakej cene (+- 100 Sk). Osobne zatial vsetky moje MB boli MSI, takze ich poznam OK, na MSI ma laka podpora CrosFire, o chlp lepsi chipset, podobna cena, ASUS ma viac zaujima kvalitou. Ktoru by ste odporucili ??? Ceno je to to okolo 2 700 SK v CZ asi 2 000 CZ, to je hranica, keby nevisli tieto chipsety, urcite by som siel do AMD690G, ktore su ovlea lacnejsie, ale do buducna je 7 rada lepsia. Alebo mam este s kupou pockat? Ale ceny sa mi zatial nezdaju byt nejak vysoko (mozno ten ASUS s AMD 770) a namiesto X2 skusit pockat na Phenom X2, kedy vlastne maju prist na trh Phenomy X2??? Dik pegy
mech13 (5526)|12.2.2008 09:43
nebude za soucasne situace lepsi jit do intelu? co te privedlo na myslenku ze zase AMD?
Jezevec (607)|12.2.2008 10:36
Volil bych Asus nebo Gigabyte.

Co se týče platforem, asi bych se přiklonil k mechovi a doporučil za dnešních podmínek spíše C2D nejlépe Penryn.
pegy (757)|12.2.2008 12:01
[QUOTE=Jezevec;89552]Volil bych Asus nebo Gigabyte.

Co se týče platforem, asi bych se přiklonil k mechovi a doporučil za dnešních podmínek spíše C2D nejlépe Penryn.[/QUOTE]
Aj nad Intelom som rozmyslal, ale na tuto stranu nevidim dobre (nemam vobec v pete, aky chipset, u CPU by problem nebol), zas som skusal pozriet aj nejake dosky, ale ziadny CF dosku som nenasiel do tej mojej rozumnej hranice, ono ide o to, ze mam obmedzeny rozpocet 5 000 Sk => 3850 Cz a fakt sa mi neda navysit, ako platformovo sa mi nove AMD pozdava, aj co som videl testy. S tou doskou od MSI, by som mal dobry zaklad pre SPIDERa a do buducna mam PCIe 2.0, mozem tam pychnut nove CPU (2,3,4 - jadrove), ale zas je to MSI (aj ked by to bola uz moja 4), ten ASUS sa mi viac pozdava kvalitou, ale zas to by som uz prisiel o Cros Fire a tak by sa uz dala zobrat do uvahy aj platforma Intel, inak su na trhu nejake nove chipsety od Intelu s podporou PCIe 2.0??? A ak vas mozem poprosit, skusili by ste mi to nejak pozbuchat na Intel podla vysie spomenutych poziadaviek? RAM staci standardna 1Gb 667 Mhz. Dik ;)
HADES (37)|12.2.2008 18:47
Děte do pr... s Intelem, a navíc s Penrynem? Zcela evidentně je tazatelova priorita cena a v této hladině prostě rozumné CPU od Intelu s použitelnou MB neseženeš. Jinak na druhou stranu nechápu na co ti bude podpora CrossFire když nemáš dost peněz ani na MB+CPU.
Ale k hlavní otázce: běž do té Asusky, MSI (už když se podíváš na cenu) zcela evidentně tuto desku odflákla
mech13 (5526)|12.2.2008 18:51
intel nema nic pouzitelnyho? kdyby netrval na CF tak neni problem DS3 + E21x0 + OC a co na to soudruzi z AMD? na to muzou tak akorat pokrcit ramena a dal jit ladit phenoma...
HADES (37)|12.2.2008 19:14
Nevím zda chce tazatel přetaktovávát, zmínku o tom nikde nevidím. A co se týče CPU tak tam proti sobě stojí E2160 a X2 4200+. Cenově jsou na tom téměř stejně, výkonově je na tom Intel o 5% líp. Desky jsou cenově taky stejné (Asus M3A vs Gigabyte P35-DS3L). Je to dilema, rozdíl už bude asi jenom v tom co se komu víc líbí.
Tím pádem beru zpět že Intel nic v podobné rovině nemá, mílil jsem se
pegy (757)|12.2.2008 21:24
[QUOTE=HADES;89715]Nevím zda chce tazatel přetaktovávát, zmínku o tom nikde nevidím. A co se týče CPU tak tam proti sobě stojí E2160 a X2 4200+. Cenově jsou na tom téměř stejně, výkonově je na tom Intel o 5% líp. Desky jsou cenově taky stejné (Asus M3A vs Gigabyte P35-DS3L). Je to dilema, rozdíl už bude asi jenom v tom co se komu víc líbí.
Tím pádem beru zpět že Intel nic v podobné rovině nemá, mílil jsem se[/QUOTE]
Nazdar, oslovenie "tazatel" je velmi zaujimave, ide mi hlavne o hry, keby moje aktualne zelezo stihalo, nemenil by som nic, ale bez dvoch jadier a 2 GB ram sa nedostanem dalej (viem zatial sice 1 Gb, ale casom druhu 1GB neni proble dokupit) o taktovanie mi nejde, naco by som to robil, pre hry je procesor nepodstatny (samozrejme nesmie ist o Celeron 1.3 GHz) a pre widli mi to dostacuje, ano bohuzial som obmedzeny rozpoctom. Otazka preco chcem CF, ked nato nemam, sa da zodpovedat lahko, pretoze dosky podporujuce CF, boli doteraz vysoko cenou a povedal som si, tolko zaplatit za nieco, co mozno niekdey vyuzijem, nedam ani bohovi, no s touto maticnou je cena lakava a teda, ze to mozno raz vyuzijem je uz zanedbatelny fakt, ktory nemusim brat do povedomia a ked si vezme, ze ta ASUSa mi neponuka fakt nic lepsie, len o 200 Sk lepsiu cenu (aj ASUS sa moze pokazit) tak ma toto riesenie zaujalo MSI + X2. K intelu: pozeral som aj procaky no E2160 sa mi zdal byt frekvenciou dost nizko, aj ked viem, ze pretaktovat Pentium Dualcore cez 2 GHz nie je ziadny problem, ale vetcsi problem vidim v pouzitom chipsete MB Gigabyte, ak si dnes niekto stavia novy PC, mal by automaticky vyberat MB s podporou PCIe v. 2.0 a to je jedine co mi na tej doske vadi (aspon som nikde nenasiel zmienku o tom, ze je to PCIe v.2.0), inak cena aj vyzor su v pohode ;)
mech13 (5526)|12.2.2008 21:36
PCI-E 2.0 je zpetne kompatibilni a narust vykonu je nula nula nic (a v dobe kdy grafiky budou schopny vyuzit tu propustnost bude nejlepsi procesor do s775 sotva stihat word)
jedina prakticka vyhoda PCI-E 2.0 je ze to ma byt schopny dodavat vic nez 75W u PCI-E 1.x (tusim ze 150)
pentium dual-core je malokdy problem dostat pres 3GHz (2,8 kdyz ma clovek smulu, jinak 3-3.4)
pegy (757)|12.2.2008 21:47
[QUOTE=mech13;89799]PCI-E 2.0 je zpetne kompatibilni a narust vykonu je nula nula nic (a v dobe kdy grafiky budou schopny vyuzit tu propustnost bude nejlepsi procesor do s775 sotva stihat word)
jedina prakticka vyhoda PCI-E 2.0 je ze to ma byt schopny dodavat vic nez 75W u PCI-E 1.x (tusim ze 150)
pentium dual-core je malokdy problem dostat pres 3GHz (2,8 kdyz ma clovek smulu, jinak 3-3.4)[/QUOTE]
Ano to je pravda, ale vsetky nove VGA su robene pre verzie PCIe 2.0, tak preco nezobrat taku dosku, ked je na trhu? Je pravda, ze je to spetne kompatibilne, ale problemy tam mozu nastat (samozrejme plati to aj opacne, ze VGA PCIe v1.x nebude spravne pracovat v novej maticnej), keby bola ta maticna pre Intel vo verzii PCIe 2.0, urcite nevaham a zobral by som Intel, ale zial moje preferencie su HRY a teda VGA slot + buducnost, su pre mna dolezitejsie (mozno si o rok budem buchat hlavu, vsetko je mozne ....), zatial teda ostava nakloneny k AMD, este vyriesit dilemu, ktoru s tych dvoch MB vybrat.... :(
PS: o pretaktovanie mi fakt nejde, lebo to pre mna pri hrach nema zmysel....
Dakujem za rady, velmi si ich cenim ;)
Klingacikx (1545)|12.2.2008 21:49
Akože pretaktovanie nemá zmyslel?
HADES (37)|12.2.2008 21:50
add hry: pokud chceš hrát hry v rozumném rozlišení a rozumných detailech tak by sis musel připlatit, já sám teď budu upgradovat a vyjde mě to na 12000Kč (Athlon X2 5000+ Black edition, Gigabyte MA790X-DS4, 2x2GB Patriot 5-5-5-12, GeForce 8800GT od Gainward). To je takový zlatý střední mainstream, ideální poměr cena/výkon

add CF: je sice pravda že poté co se rozkřikla informace že jde párovat i 3850 s 3870 už to začíná být trochu zajímavé ale i tak si myslím že pořád je to pro spoustu her problém aby využili efektivně více GPU (včetně 3870 X2 jak některé testy dokazují)

add deska: ano, MSI prodává desku s AMD 790X za cenu kolem 2000Kč, proč ale potom jiné desky na tomto čipsetu jsou dražší o cca 1000Kč? To bude mít asi nějaký důvod a jediný rozumný který se mi nabízí a který se i v posledních dnech povtrdil je ten že MSI použila méně kvalitní součástky na této zíkladní desce. Proto jsem ti doporučil raději toho Asuse

add PCIe 2.0: zatím se nikde nevyskytl test (aspoň o něm nevím) který by dokazoval že je tento nový typ sběrnice v něčem lepší než původní PCIe. Ano, je pravda že by měl být schopný dodávat více proudu pro grafiku ale i tak každá nová trochu výkonnější grafika i na PCIe 2.0 má přídavný konektor pro napájení. 3870X2 je má dokonce dva (zcela logicky)

add frekvence u Intelu: poté co Intel opustil technoligii NetBurst už nadále není rozhodujícím faktorem výkonu jejich čipu frekvence jak tomu bylo u Pentií 4. Takže pokud má E2160 = 1.8GHz a X2 4200+ = 2.2GHz je přesto mezi těmito čipy co se týče výkonu minimální rozdíl a o nějakých 5% dokonce vyhrává Intel

snad jsem vysvětlil všechny pojmy a vztahy a budeš teď moct vybrat to pravé řešení
pegy (757)|12.2.2008 21:53
[QUOTE=Klingacikx;89806]Akože pretaktovanie nemá zmyslel?[/QUOTE]
Pri hrach a CPU to velky vyznam nema (myslim aj ze som to dade cital, ze dve jadra a frekvencia vysia ako 2.4 GHz ti uz ziadne FPS naviac neprinesie), tu ide o VGA, samozrejme, ze taktovanie ako take je dobra vec, prinasa ti to vykon zdarma (sam pretacam VGA).
Klingacikx (1545)|12.2.2008 21:57
To je tiež pravda toho athlona čo máš teraz máš ho pretočený?
pegy (757)|12.2.2008 22:07
[QUOTE=HADES;89808]add hry: pokud chceš hrát hry v rozumném rozlišení a rozumných detailech tak by sis musel připlatit, já sám teď budu upgradovat a vyjde mě to na 12000Kč (Athlon X2 5000+ Black edition, Gigabyte MA790X-DS4, 2x2GB Patriot 5-5-5-12, GeForce 8800GT od Gainward). To je takový zlatý střední mainstream, ideální poměr cena/výkon.......[/QUOTE]
Samozrejme mi je jasne, ze za malo penazi sa neda cakt vela muziky, keby som mal peniaze, neni problem.... Ano aj Ja si viem predstavit HD3800 alebo 8800GT/GTS v kompe na poriadnej zakladovke, ale proste snazim sa z minimalneho rozpoctu vytrieskat co najviac....

1) K CF: je to hudba buducnosti (mozno bazarova X1900 dalsia alebo dve nove VGA) a mozno to nikdy nevyuzijem, ale ked je tam cena vecsia o 200 Sk, tak to risknem

2) Dovod preco je ta doska od MSI o 1000 lacnejsia ako ostatne je jednoduchy, pouzity chipset, totiz nie je 790FX ale 790X, rozdiel medzi tymito dvomi chipsetmi je v tom, ze 790FX podporuje Quad Cros Fire (teda 4VGA) a tento druhy 790X len standardne CF (teda 2 VGA), ano je to MSI to sa neda popriet, ale za high endovy cip na mainstreamovej doske to neni az take zle...

3) Moj prispevok vysie....

4) Frekvencia, ano jasne viem ako to dnes chodi, nie som lamicka, pozeral som aj rozne testy na tomshardware.com o CPU, na standardnych frekvenciach X2 a C2D E4300 (E2160 nebola, ale parametrovo su si velmi blizke) ten rozdiel kolise od aplikacie k aplikacii, samozrejme je hriech CPU od Intelu nechat na standardnych taktoch, takze dorovnat frekvenciu CPU na 2.2 by islo lavou zadnou.... Celkovo ma zaujala platforma SPIDER a casom si ju mozno poskladam celu. Hlavny dovod preco som sa aj tak rozhodol, je prave PCIe v.2.0, ak by som upustil od tochto hladiska, tak su aj lacnejsie a lepsie dosky oproti mojim dvom vybranym a to uz by som bol cenou inde.....
pegy (757)|12.2.2008 22:09
[QUOTE=Klingacikx;89810]To je tiež pravda toho athlona čo máš teraz máš ho pretočený?[/QUOTE]
Skusal som ho a dal som ho na @2.4 GHz a aj ked vsetky testy stability prebehli v poriadku v hrach sa mi zdalo, ze viac sekaju ako pred pretaktovanim.... mozno to bol len subjektivny dojem z dovodu, ze som sa nato sustredil, aj to je mozne.... Zvysoval som len FSB, ziadne napetie, samozrejme som znizil frekvenciu pameti ... ;)
Klingacikx (1545)|12.2.2008 22:13
Práve mne to pretaktovanie na 2,66Ghz s 1,6V pomohlo dosť a hlavne v nových hrách.
pegy (757)|12.2.2008 22:17
[QUOTE=Klingacikx;89818]Práve mne to pretaktovanie na 2,66Ghz s 1,6V pomohlo dosť a hlavne v nových hrách.[/QUOTE]
Zo Sempronom ti verim, ze si sa dostal vysie, Ja mam este aj stari CPU 754. takze jedno z druhym.....
HADES (37)|13.2.2008 07:04
S tím čipsetem se pleteš, ony existují 3 varianty, ne 2. A to : 770, 790X a 790FX. O FX variantě jsem se vůbec nezmiňoval, nejlevnější deska s takovým čipsetem je cenou někde na 3500Kč. MSI má 790X (ano, s podporou CF), ta Asuska je ale s čipsetem 770. To znamená s levnějším čipsetem. A tady je právě jasné proč je deska s 790X stejně drahá jako deska s 770. Protože použili levnější a méně kvalitní součástky. Proto tě celou dobu odrazuji od MSI. Projdi si fóra i na jiných webech a pročti si thready o té MSI desce
mech13 (5526)|13.2.2008 11:20
nejak mi pripadne postavene na hlavu mit jako hlavni duvod PCI-E 2.0... klidne AMD, pochopil bych i nForce, ale verzi PCI-E...
pegy (757)|13.2.2008 14:36
[QUOTE=HADES;89893]S tím čipsetem se pleteš, ony existují 3 varianty, ne 2. A to : 770, 790X a 790FX. O FX variantě jsem se vůbec nezmiňoval, nejlevnější deska s takovým čipsetem je cenou někde na 3500Kč. MSI má 790X (ano, s podporou CF), ta Asuska je ale s čipsetem 770. To znamená s levnějším čipsetem. A tady je právě jasné proč je deska s 790X stejně drahá jako deska s 770. Protože použili levnější a méně kvalitní součástky. Proto tě celou dobu odrazuji od MSI. Projdi si fóra i na jiných webech a pročti si thready o té MSI desce[/QUOTE]
Ano Ja som si vedomi, ze su tri cipsety, sam v mojom prispevku som dal Link, kde je to rozobrane na konkurencom webe. Mozes mi poslat nejake linky, kde rozoberaju spolahlivost tej MSI (okrem toho ze nezvlada 125W procesory, toho som si vedomi) podla moznosti v SK/CZ jazyku. Cena tej ASUS sla dole o 200 Sk, takze to bolo aj tym, ze to bola novinka, som si vedomi, ze ASUSa ma lacnejsi cipset ale ak si porovnas tie dva cipsety (790X a 770), tak oproti podpore CF sa nicim nelisia, takze zas o tolko drahsi ten cipset byt nemoze, teda tie dosky sa mi zdaju byt kvalitativne podobne.... ale jasne, ze ak maju s nou byt problemy, radcsej pojdem do tej ASUSi, len chcem konkretne vidiet ake su s nou problemy ;)
pegy (757)|13.2.2008 14:40
[QUOTE=mech13;89930]nejak mi pripadne postavene na hlavu mit jako hlavni duvod PCI-E 2.0... klidne AMD, pochopil bych i nForce, ale verzi PCI-E...[/QUOTE]
Preco? To iste by si mohol povedat, ked prisli na trh nove MB s podporou USB 2.0, do buducna je to urcite vyhodnejsie, ako teraz kupovat novu dosku, hladat cipset podporujuci PCIe v1.1 a bat sa do buducna o kompatibilitu s novymi VGA.... Mne pravaze nejde do hlavy, ze ma od toho niekto odhovara....
PS: nFORCE cipset uz nikdy vzivote, iba ak s podporou SLI + 2x nVIDIA VGA.....
mech13 (5526)|13.2.2008 15:47
USB je uplne o necem jinym, tam ta rychlost je potreba, a dnesnim zarizenim uz ani 2.0 nesteci a potrebovaly by jet rychlej. jenze dnesni grafiky jsou schopny vyuzit cca 6-8 linek - kdyz se podivas na testy v PCI-E 4x tak jen nejvykonejsi grafiky ve velkych rozlisenich a s vyhlazovanim maji propady vykonu
takz dnes je porad minimalne 50% rezerva, a v dobe kdy bude PCI-E 1.1 limitovat uz davno pojedes na jine fosne
a problemy s kompatibilitou? vzpomen si na AGP 8x, to spis delalo problemy a bylo potreba v biosu prepinat na AGP 4x... ze zpetne kompatibility bych vubec nemel strach (AGP karty se delaji dodnes)
pegy (757)|13.2.2008 17:53
[QUOTE=mech13;90011]USB je uplne o necem jinym, tam ta rychlost je potreba, a dnesnim zarizenim uz ani 2.0 nesteci a potrebovaly by jet rychlej. jenze dnesni grafiky jsou schopny vyuzit cca 6-8 linek - kdyz se podivas na testy v PCI-E 4x tak jen nejvykonejsi grafiky ve velkych rozlisenich a s vyhlazovanim maji propady vykonu
takz dnes je porad minimalne 50% rezerva, a v dobe kdy bude PCI-E 1.1 limitovat uz davno pojedes na jine fosne
a problemy s kompatibilitou? vzpomen si na AGP 8x, to spis delalo problemy a bylo potreba v biosu prepinat na AGP 4x... ze zpetne kompatibility bych vubec nemel strach (AGP karty se delaji dodnes)[/QUOTE]
Sam sebe protirecis, pises ze USB 2.0 je dnes pomale, ano plne suhlasim, no ako dlho je uz snami? Vdobe ked prislo, tak USB 1.1 tiez pokrivalo vetcsinu potrieb trhu, takze ty sa nato pozeras s pohladnu dnes, ano dnes to nema velky vyznam pre vykon, no Ja pozeram do buducnosti ;) Ano AGP karty sa robia, ale za aku cenu? Plus aky je medzi nimi vyber.....
mech13 (5526)|13.2.2008 20:20
ne, neprotirecim si. USB je uplne jina situace, dobe kdy prisla prvni verze se pocitalo ze se budou pripojovat joysticky, mysi, klavesnice... nebylo to vubec rozhrani pro nejaky narocny datovy prenosy. verze 2.0 jen zlepsila kriticky nizkou propustnost, aby bylo USB pouzitelny a nevystridalo ho neco jinyho. to byla nutnost.
PCI-E je rozhrani navrzene na narocnou komunikaci grafickych karet, s tim se pocitalo a znacne se to predimenzovalo, nehrozi jiny narocnejsi pouziti (CPU a RAM komunikuji jinak a pak uz v PC nic jineho nez grafika neni takto narocny)
zvysovani rychlosti u PCI-E je jen neco aby se neco delo, rozhodne to neni proto, ze by byla vyhlidka nedostatecnosti 1.1 v pristich nekolika letech
elpsycho (1602)|13.2.2008 20:37
PCI-E 2.0 pomůže nějakým způsobem jen kartám s poddimenzovanou vlastní pamětí (HD3850 256MB), které musí dotahovat data přes sběrnici ze systémové RAM (rozhodně ale tohle větší paměť nenahradí, jen propad když dojde třeba nebude totální ale pouze tristní).
Dál pak možná nebude u většiny grafik třeba zapojovat přídavné napájení (což stejně všichni asi radši udělají).
mech13 (5526)|13.2.2008 20:41
o tom ze by to pomohlo mensi pameti dost pochybuju, RAMka je na neco jedine integrovane grafice, protoze je neporovnatelne pomalejsi nez graficka pameti primo na karte
elpsycho (1602)|13.2.2008 21:34
Na nějakých slidech prezentovalo ATI přínos pro 3850 256MB a místama to bylo myslím i 20 procent zlepšení, ale 1. nevím jak moc je to důvěryhodné a za 2. to teď nemůžu najít.
Jinak prospustnost PCI-E 1.1 slotu s 16 linkama je myslím 4GB/s a u PCI-E 2.0 8GB/s, někde mezi tím se většinou dnes pohybuje propustnost RAMky, takže IMHO by to dávalo jakýs takýs smysl. Každopádně proti 40+ GB/s pamětím u grafik je to pořád směšná rychlost.

//EDIT: Tak už jsem to našel, viz příloha, bohužel tam není počet FPS, takže to klidně může být 1 vs. 1,2 :)
pcie_01.png
pegy (757)|14.2.2008 01:08
[QUOTE=mech13;90149]ne, neprotirecim si. USB je uplne jina situace, dobe kdy prisla prvni verze se pocitalo ze se budou pripojovat joysticky, mysi, klavesnice... nebylo to vubec rozhrani pro nejaky narocny datov......[/QUOTE]
Ja som nikdy netvrdil, ze je to vhodnejsie koli priepustnosti alebo malemu vyuzitiu PCIE liniek, ide mi hlavne o budcnost... Ano USB je trosku ina situacia, ale plus minus ide o princip, detaili su rozne, aj Intel vyda nove cipsety s podporou PCIe 2.0 a aj nVIDIA.... Je to buducnost a ak to nebude slepa ulica, tak s nami par rockov PCIe v.2.0 pobuden, aj ked suhlasim, ze do toho obdobia uz mozem vymenit aj tri dosky....
HADES (37)|14.2.2008 07:09
ad MSI: projdi si tuto diskuzi:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
mech13 (5526)|14.2.2008 09:59
to ja zas ted nemuzu najit jiny graf, kde rozdily v radu jednotek procent a marketing dal grafu brutalni meritko ze vykon vypadal na 4nasobny:D (byla videt oblast grafu cca 96-110%:D)
pegy (757)|14.2.2008 12:10
[QUOTE=HADES;90270]ad MSI: projdi si tyto dvě diskuze:[/QUOTE]
Tak som si prebehol tie fora a okrem znameho problem so 125W CPU, som ine problemy nenasiel.....
Je to asi v napajacej casti, ze nezvladne 125W, ale otazka je, ci to znesie ta ASUSa a Ja sa tak zrave CPU do toho aj tak nechystam dat... ;)
speedsnail (4876)|18.2.2008 17:11
No problém bych viděl v tom, že když obyč X2 4400+ přetaktuješ na 3+Ghz (třeba za rok až ti nebude základní výkon stačit), tak bude mít spotřebu 100+W a ten motherboard shoří stejně jako kdybys tam měl X2 6200+
pegy (757)|18.2.2008 20:28
[QUOTE=speedsnail;91894]Fotka tam byla a už neni. Asi zapracovalo marketingové oddělení MSI.

No problém bych viděl v tom, že když obyč X2 4400+ přetaktuješ na 3+Ghz (třeba za rok až ti nebude základní výkon stačit), tak bude mít spotřebu 100+W a ten motherboard shoří stejně jako kdybys tam měl X2 6200+[/QUOTE]
Aha takze tam bol ten problem, ze bola fotka a uz nie je :( No neviem ci sa dokaze 65W kusok dostat nad 100W pri pretaktovani u takych Phenomov by taky problem uz nebol, ale tie zas nejdu taktovat vysoko, aspon v aktualnej verzii.... :) Kurna cloveka to nastve, vyhliadne si peknu dosku a potom zisti smutnu spravu..... Nuz na nestastie sa situacia zvrtla a nakoniec nejdem kupovat nic :( Takze dakujem vsetkym za zmysluplnu debatu a mozno o pol roka si ju zas precitam, ked sa budem rozhodovat co a ako ;)
Klingacikx (1545)|18.2.2008 20:38
[quote=pegy;92002]No neviem ci sa dokaze 65W kusok dostat nad 100W pri pretaktovani [/quote]
dokáže:D viť môj Sempron, podľa kalkulátoru bral okolo 120W:notsure
pegy (757)|10.4.2008 22:44
Malo ktora doska s cipsetom AMD770 a 780G uzivi 125 W CPU tu, hlavna vec, ze ked sa to zistilo u MSI, hned kazdy nadaval, ze zase MSI a jeho "sracky" oni sa zato aspon nehambia a do specifikacii dali (je pravda, ze az po mnoho reklamaciach, to sa im odpustit neda) ze 125 W na MSI K9A2 CF-F s 790X proste nebehaju... ukazalo sa kde vietor fuka a je jasne, ze doska za 2000 Sk neuziva 125W CPU a este ak je OC
Klingacikx (1545)|10.4.2008 22:49
Osobne by som si k procesoru ktorého cena je cez 5000,- nekúpil dosku za <2000,- no čo:( výrobcovia dosiek chcú ušetriť:(
pegy (757)|23.4.2008 21:33
To je pravda :) Ale zas cloveka to mrzi, ze za par penazi si moze dovolit kupit tak dobry CPU ale nikto nerata s doboru doskou ;)
bexxx (85)|6.5.2008 20:08
Ahoj,tak by mě taky zajímalo jakou byste doporučili desku,jakej chipset AM2+ něco aby na tom šlo taktovat,moje současná zřejmě dosloužila,tak koukam po nové...cena cca kolem 2500Kč jo a nepotřebuju SLI i když teď sem měl,ale nevyužil sem to vubec.
Salamander (6177)|6.5.2008 20:44
Tak jestli chces taktovat, nemusela by byt spatna
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :thumb
husky14 (4214)|6.5.2008 20:53
[QUOTE=bexxx;119839]Ahoj,tak by mě taky zajímalo jakou byste doporučili desku....[/QUOTE]Čet si dnešní bobocovo recenzi? Gigabyte GA-MA78GM-S2H: AMD 780G útočí!

Hlavně řekni, k čemu PC nejvíc využíváš, to nemůžem tušit.... ;)
bexxx (85)|6.5.2008 21:13
No recenze vypadá zajímavě...no občas hraní her,internet a rád zkoušim taktovat
Docela se mi na té desce líbí že to je micro ATX,chtěl bych stavět bednu časem a něco menšího...
husky14 (4214)|6.5.2008 21:33
[QUOTE=bexxx;119860]...no občas hraní her,internet a rád zkoušim taktovat...[/QUOTE]Takže se dá říct, že bys i vystačil s IGP nebo každopádně budeš používat PEG grafiku?
bexxx (85)|6.5.2008 21:59
[QUOTE=husky14;119871]Takže se dá říct, že bys i vystačil s IGP nebo každopádně budeš používat PEG grafiku?[/QUOTE]

co to je za zkratky ? :-) nešlo by to trochu česky?
grafika časem bude taky jiná,nejspíš nějaká GF 8800 GT
robky (3195)|6.5.2008 22:13
IGP - integrovaný grafický čip
PEG - Pci Expres Graphics - port pre grafickú kartu, PciEx16
bexxx (85)|13.5.2008 20:43
Aháá,tak asi bych bral tu s IGP,zajímalo by mě co se na tom nechá zahrát,ale časem bych asi kupoval grafiku do PEG
husky14 (4214)|13.5.2008 21:38
I ta nejlepší IGP bude maximálně někde na úrovni tvý 73GT, takže radši kup MB bez IGP a nacpi do ní (zatím) tu 73GT ;)
bexxx (85)|14.5.2008 23:13
Myslíš že moje stařičká 73GT je lepší než ta integrovaná? to tak pro zajímavost,taky se mi líbí že má výstup HDMI,se taky muže hodit.
Jakou tedy jinou desku byste doporučili? cca do těch 2 tácu,aby se na tom nechalo i taktovat a asi i full ATX,nikdy člověk neví co tam všechno bude chtít narvat :-)