taktováni pentia 4
Tak jsem se vas chtel zeptat na kolik by sla asi zvednout frekvence u tohohle procesoru (foto)
EDIT: chlazeni BOX
EDIT: chlazeni BOX
myslím že by bylo fajn tam dát těch správných 4x200Mhz aby to byl Northwood na 3GHz jak bylo původně asi plánováno.A vyflák bych se na to.Žádný "skutečný" výkon už tohodle řešení nevydupeš.
Chipset 845E podporuje jen 133fsb a nemá AGP/PCI lock. Aby nedošlo k překročení kritických hodnot PCI (cca 37-38Mhz) lze zvedat fsb jen do cca 150. (38/33*133=153). Takže těch 150fsb a 2700Mhz je opravdu maximum co z toho procesoru (na dané základní desce) dostaneš.
//Můžeš samozřejmě zkusit fsb i nad 150 ale pravděpodobně postupně přestanou fungovat síťovky, disky (včetně možnosti poškození dat) atd.
//Můžeš samozřejmě zkusit fsb i nad 150 ale pravděpodobně postupně přestanou fungovat síťovky, disky (včetně možnosti poškození dat) atd.
teď koukám že máš 2,4Ghz Northwood takže je to ten s 4x133Mhz sběrnicí
edit: jsem trouba - speedsnail to řekl naprosto přesně - mě tedy ignoruj
edit: jsem trouba - speedsnail to řekl naprosto přesně - mě tedy ignoruj
Nechat tak jak to je.
Můžeš zkusit jaké nejmenší napětí mu na 2700Mhz bude stačit. Ale to jenom v případě že si s tim chceš hrát.
Můžeš zkusit jaké nejmenší napětí mu na 2700Mhz bude stačit. Ale to jenom v případě že si s tim chceš hrát.
No, vzhledem k tomu, ze bude mit asi uz docela stary mainboard a ze kondiky na nem/ve zdroji uz budou asi mit docela dost (P4 mainboardu chcipajicich na kondiky jsem videl uz prehrsel) tak bych rekl, ze overclocking v tomhle stavu bude docela vabank.
No, alespon si ale driv koupi novy pocal zas :D
PS. Pentium4 architektura je a byla delana vzdy jen na dosazeni maximalni frekvence. P4 je na stejne fprekvenci jako P3 znatelne (v necem i o 30%) pomalejsi, to snad jasne ukazuje, kde je problem... :) P4 de-facto odstartoval raketovy nastup AMD a az Conroe (se svymi relativne nizkymi takty) to zarazilo :) Zatraceni Izraelci! :D
No, alespon si ale driv koupi novy pocal zas :D
PS. Pentium4 architektura je a byla delana vzdy jen na dosazeni maximalni frekvence. P4 je na stejne fprekvenci jako P3 znatelne (v necem i o 30%) pomalejsi, to snad jasne ukazuje, kde je problem... :) P4 de-facto odstartoval raketovy nastup AMD a az Conroe (se svymi relativne nizkymi takty) to zarazilo :) Zatraceni Izraelci! :D