Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 17 PrvníPrvní ... 910111213 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 251

Téma: Následky špatných kondenzátorů

  1. #151
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    29

    ms-6315, trosku to odnesla i civecka



    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak to je super ukazka! Muzu ji ale trumfnout - jen nevim jmeno toho mainboardu (asi nejaky PC chips, MSI to neni, i kdyz i radi cervene PCB tak MSI to neni) ani druh kondiku - tipuji famozni G-Suxxony:



    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    29

    takova deska ti prosla rukama nebo jsi to vzal nekde z fora ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    OC AU fórum, uživatel LiNERROR.

    Jinak me se stalo s PC chips deskou neco podobnyho, viz. http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=18656
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    29

    ja obcas kupuju od ruznych lidi vyrazene desky z firem atd. kolem 50kc za kus a tak si s nimi ruzne hraju, tak polovina je funkcni hned, z druhe poloviny se podari po oprave kondiku (davam hitana a stydim se za to)rozjet jeste pulka a pak to strelim na aukru
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    V ramci preventivnej prehliadky PC, kde neboli zatial nejake vazne problemy zistene, bola jedna z oprav ATX zdroj premier LC-B300ATX /ma uz 5 rokov/. Bol tam Jun Fu 10V/1000uF kondik a vymenil som ho za recyklovany stary DON 10V/1000uF

    Merane Delock testerom na zdroje s LCD panelom.
    Tester NEUKAZOVAL ziadnu chybu - t.j. nepipal, ze je vadny zdroj, aj ked bol vemi mierne vyduty kondik.
    Co vsak ukazoval, bola 5VSB vetva, kde bolo mierne, obcasne kolisanie od 5,0V do 5,2V. Velmi mierne kolisanie, ktore je v ramci normy este OK, takze tester nemal preco ukazovat chybu. Ani by som si to asi nevsimol, keby som nevedel, ze tam je vyduty kondik

    Pripajam fotky. Ako zataz zdroja boli pouzite 4ks stare HDD. Kolisanie ukazovalo /mierne/ hlavne pri startovani a roztacani HDD. Po vymene kondiku sa to ani nehlo...

    Nakoniec som este opravil aj vetrak, pretoze velmi mizerne sa tocil a ked som predtym demontoval zdroj, tak bol zdroj trosku teplejsi. O trochu viac, nez tie zdroje byvaju obvykle.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 208 
Velikost: 18.2 KB 
ID: 5435   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 228 
Velikost: 34.3 KB 
ID: 5436   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.jpg 
Zobrazení: 231 
Velikost: 133.7 KB 
ID: 5437   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4.jpg 
Zobrazení: 312 
Velikost: 101.1 KB 
ID: 5438   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 5.jpg 
Zobrazení: 359 
Velikost: 130.8 KB 
ID: 5439   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 6.jpg 
Zobrazení: 241 
Velikost: 117.0 KB 
ID: 5440   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 7.jpg 
Zobrazení: 384 
Velikost: 155.3 KB 
ID: 5441  
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 10-07-2008 v 12:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Vsimol som si, ze sa postuju velmi casto fotky kondenzatorov, ktore su riadne viditelne, vydute atd. Samozrejme niecoho takeho si clovek vsimne na prvy pohlad.

    Co vsak rozoznavanie kondikov, ktore su zle a kde to je tak na hrane viditelnosti ?

    Napr. dnes mi na zostave AthlonXp2500@2009Mhz, 3x512 DDR400, 1xHDD, 1xDVDRW, Geforce 6600GT, PCI MODEM, 200GB PATA HDD - pocas surfovania na nete, ked sa na PC nerobilo, zrazu resetlo PC. Bol donho zapojeny 3G modem napajany z 2xUSB, plus bola tam aj napojeny aj USB flash DISK. Zdroj je Fortron 350W - FSP350-60PN(PF) z 03/2004 roku.

    Ked som otvoril zdroj, zdalo sa mi, ze najvacsie kondiky TEAPO 2x 200V 870uF boli mierne, hadam nebadatelne vydute. Skor sa mi to zdalo dotykom, ako viditelne. Co myslite, moze to byt nimi ?

    Skusam Prime95, ci Orthos a zatial bez probelmov. S@M test pre zdroj a CPU/FPU sa ukoncil vraj kvoli monitoringu, kde 5V vetva klesla napr. pod 4.63V. Taktiez pri teste zdroja v tom programe. Bral som to tak, ze cidla mozu ukazovat hluposti, co sa pomerne casto stava u dosiek. Ale pri zatazi, ked isiel USB modem a este do toho Orthos, tak tie testy test S@M normalne sli a dopadli OK.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Teapo870uF.JPG 
Zobrazení: 205 
Velikost: 116.6 KB 
ID: 5479   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Teapo870uF2.JPG 
Zobrazení: 255 
Velikost: 121.1 KB 
ID: 5480  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    29

    uz jsem mel doma par desek, ktere mely kondiky vizualne v poradku, ale deska se restartovala, nenabihala na poprve atd., po vymene jiz bezi vse OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Co to boli za dosky, ake mali kondiky a ake kondiky si pouzil ako nahradu ?

    Neboli tie kondiky vobec ani trochu vytecene, vydute napr. zo spodku ? Ziadna, anie velmi miernucka vypuklinka ? Vymienal si komplet vsetky kondiky na doske, ci len tie najvacsie pre stabilizaciu VCORE ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Neboli tie kondiky vobec ani trochu vytecene, vydute napr. zo spodku ? Ziadna, anie velmi miernucka vypuklinka ?
    Kondenzátory může postihnout více druhů poruch, než že by jen byly "vypuklé"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    1

    KEOSAN: mal som rovnaký zdroj ale s novým kompom som ho vymenil. Tie kondíky má rovnaké ako ty - na vrchu mierne vypuklé (ale naozaj veľmi mierne) inak ok - možno sú také už od výroby. S kolísaním napatie som problém nemal - bolo stabilné aj pri plnej záťaži. Ale niekedy mi komp nabehol s divnými hodnotami na vetvách, napr. 12,4v / 5.3V / 3.5V a ventilátor bol veľmi hlučný. Teraz mám SEASONIC M12II-430, nepočujem ho, je absolutne stabilný a k Fortronom sa už nikdy nevrátim
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Ked som otvoril zdroj, zdalo sa mi, ze najvacsie kondiky TEAPO 2x 200V 870uF boli mierne, hadam nebadatelne vydute. Skor sa mi to zdalo dotykom, ako viditelne. Co myslite, moze to byt nimi ?
    To se dělá skoro vždycky, vstupní jsou velké a mají vrchní obal jen z plastu a ten se vyduje i u kvalitních kondenzátorů, spíše teplem atp. než že by se likvidoval. Spíše bych se zaměřil na jednotlivé větve, vstupní tak neodchází a navíc i když jsou to TEAPO, kapacita je celkem vysoká.

    Ačkoli to může být těmito (nevydržely větší zakolísání v síti), tak bych spíše v tvém případě (výměna shitu za shit) vyměnil kondenzátory na větví a v desce
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pavel Boček dnes to resetlo tiez. Ale zhruba plusminus v dobu, kde nedaleko strelil blesk. Vcera som to skusal pod zatazou OCCT, Orthos, SnM, Prime95 a drzalo to stabilne. Takze asi je to citlivejsie na kolisanie v el. sieti.

    Avsak sa divim, ze u takej preferovanej znacky ako Fortron tie kondiky vyduva i ked malicko. Stava sa to u Fortronov casto ? Pozeram su dost napechovane, to by sa o dost horsie opravovalo, nez tie lacne LC zdroje Zatial nechcem do toho vrtat, nemam take vhodne kondiky, ani velkostne.

    Tiez som romzmyslal, ci 350W Fortron nezacina byt na tu zostavu aj malo. Viem, ze ma zostava mensiu spotrebu, ale v nejakej spicke a vzhladom k osadzovaniu lacnejsich kondikov, rozmyslam skor o predimenzovani zdroja.

    Do dosky, ktorej nic neni by som nevrtal uz vobec /Gigabyte GA-7S748L/. Predsa nema vyznam vrtat do niecoho a zbytocne riskovat poskodenie, pokial to ozaj neni nutne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Avsak sa divim, ze u takej preferovanej znacky ako Fortron tie kondiky vyduva i ked malicko.
    Teď ti říkám, že to není klasické nafukování, ale prostě to, že vršek je z tenkého plastu. Tohle dělaly všechny vstupní kondenzátory, co jsem viděl, jedno jaký výrobce. A už vůbec to není záležitost Fortronu, však je známo, že návrh ještě ujde, ale osazení už stojí za prd (proto TEAPO).

    Recap by určitě pomohl, ale musel bys to vyměnit za kvalitního výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Co to boli za dosky, ake mali kondiky a ake kondiky si pouzil ako nahradu ?

    Neboli tie kondiky vobec ani trochu vytecene, vydute napr. zo spodku ? Ziadna, anie velmi miernucka vypuklinka ? Vymienal si komplet vsetky kondiky na doske, ci len tie najvacsie pre stabilizaciu VCORE ?
    vyduti absolutne zadne, napriklad nejaka Jetway pro Athlona, cipset neco kolem KT266, mela cca 8 1500/6,3 hned u patice a cca 5 2200/6,3 u napajecich mosfetu

    zavada - nahodne restarty, zamrzani, vymenil jsem teda tech 1500/6,3 kondiku a restarty prestaly, ale zase deska nechtela nabehnout napoprve, po zmacknuti tlacitka jen blikla a zhasla, muselo se zmakcnout power vicekrat

    po vymene zbylych 2200/6,3 se deska dala do pohybu a bezi uz cca 5mesicu OK, puvodni kondiky byly GSC, nove Hitana
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 17 PrvníPrvní ... 910111213 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc s identifikací kondenzátorů
    Od stavitel75 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-09-2012, 21:00
  2. Windows 7: Oprava registrů a její možné následky
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 08:48
  3. výměna kondenzátorů v zesilovači
    Od Jiziii v sekci Audio
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 12:28
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-02-2007, 11:56