Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 12 z 17 PrvníPrvní ... 21011121314 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 166 až 180 z 251

Téma: Následky špatných kondenzátorů

  1. #166
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Tak tato masinka vraj chodila bez problemov s Duron 1200Mhz a jedina nestabilita bola pri starte, kde PC obcas nenabehol, takze bolo treba restartovat masinu.

    Nieco podobne som videl aj u starsej PCCHIPS M810LMR dosky /z roku 2000/ s Duron 650Mhz, kde tak isto fungovalo OK /az na obcasnu nutnost restartu, aby to nabehlo/ s 6 vydutymi kondikmi.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kondiky.jpg 
Zobrazení: 602 
Velikost: 76.3 KB 
ID: 5729  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #167
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Neviem, ci to postovat tu ako nasledky zlych kondenzatorov, ale uvazoval som nad pribuznou temou - PRICINY zlych kondenzatorov. Iste kvalita kondikov, nekvalitne navrhy zdrojov. Ale je to vsetko iba o tom ?

    Pred par dnami som robil preventivne prehliadky u pocitacov v roznych lokalitach. PC uplne stabilne.

    Na jednej doske ASROCK so SIS741 cipsetom /AthlonXP2200/ som nasiel cca 13-15 vydutych kondikov 6,3V 1000uF, ktore boli vydute okolo RAMiek, cipsetu, napajania AGP atd. Zaujimave, ze silnejsie stabilizacne kondiky pre VCORE boli vsetky OK. Patral som dalej. Zdroj LC B300 ATX - poskodene kondiky v nom.

    Clovek si povie klasika. Pozrel som dalsie 2 PC boli OK. Ale ine PC - doska QDI s AthlonXP1600, via KT333 cipset - bolo tiez podobne nakrapnute. Par malickych kondikov vydulo, okolo VCORE vsetko OK. V rovnakom zdroji LC B300ATX bol 16V 1000uF kondik pekne vyteceny.

    Zaujimavostou je, ze je to lokalita, podobne ako som tu uz hovoril o doske z roku 2000, kde chodil Duron650Mhz na doske so 6 vydutymi stabilizacnymi kondikmi okolo VCORE. Pekna zhoda nahod ? Nemyslim. Bola tam UPSka a pomerne casto ju prepinalo na zalohu, ako cvakala. Raz za par minut. Predpokladam, ze aj ked to neni stara budova, tak je bud pretazeny rozvadzac, alebo to odflakli so zasuvkami.

    Takze je mozne, ze vyhnut sa potencionalnym problem aj pri HW, ktory nesplna predpoklady toho najkvalitnejsieho je mat dobre el. rozvody. Je lahke robit sudy, ze ten a ten HW je smejd a moze za to a prava pricina moze byt kludne niekde inde...

    Velmi ma to zaujalo, ze prakticky aj pri takomto poskodeni tie PC funguju si veselo dalej
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #168
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tagan TG430-U15 PSU, Jenpo kondíky.





    Uživatel norcio z OCW fóra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #169
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    trodas: Nastalo nějaké poškození komponent nebo něco ? Či „jen“ vytekly kondenzátory...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #170
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Doska ECS K7S5A, revizia 0. Funkcna od roku 2001 - pouzivana do zaciatku 08/2008. Pred dvoma mesiacmi zisteny 1 kondik vyduty. Po dvoch mesiacoch uz vydutych niekolko kondikov G-Luxon 6.3V 2200uF. Dovtedy uplne stabilny chod, pred cca 2-3 tyzdnami vsak raz zamrzla /obr 1. oznacene X su vydute/.

    Na obr.2 som urobil recap - stabilizacne pre VCORE som nahradil 3x 10V 3300uF SAMWHA RD + 1ks este pri cipsete. Tie 3ks som tam dal preto 3300uF, ze tom to videl na poslednej revizii K7S5A z roku 2003/2004 + som sa rozhodol posilnit este aj pre ten cipset. Menilo sa teda 10ks kondikov, oznacene su pocmarane. Ostatne, teda 6ks isli YAGEO 6.3V 2200uF.

    Obr. c. 3 - po recape doska nefungovala, skusal som reset, nic. Tak skusil som to miesto AGP s PCI kartou, tiez nic. Na Xty krat sa to nejak spustilo po resete a vybrati baterky, ale obraz bol roztraseny, pisalo, o neznamom CPU. Skusal som tam Duron 1400 Mhz. Tak som tam dal povodny CPU - 750Mhz Duron. Doska uz nabehla normalne. Urobil som update BIOSu a dal som tam Duron 1400Mhz. Uz sa to rozbehlo normalne.

    Este tam boli G-Luxony 1500uF 6.3V okolo RAMiek i pri AGP a PCI slote. Ale tie som nechal tak, kedze tie som zatial nevidel u tychto dosiek poskodene. Zostava bola s AGP kartou Riva TNT2 Vanta a povodnym zdrojom FRONTIER POWER model AMPA-88XX, 250W.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 334 
Velikost: 173.1 KB 
ID: 6024   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 354 
Velikost: 159.6 KB 
ID: 6025   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.jpg 
Zobrazení: 355 
Velikost: 65.5 KB 
ID: 6026  
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 07-08-2008 v 16:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #171
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Asus P5K Vcore vstupní 270uF 16V Fujitsu polymer explodoval po mírném overclocku Q6600 na 3GHz s 1,30Vcore...



    Uživatel zoob, HardwareCanucks fórum.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Asus P5K-exploded polymer 2.jpg 
Zobrazení: 320 
Velikost: 177.0 KB 
ID: 6042  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #172
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    PSU?

    Budu s touhle deskou testovat 45 zdrojů, tak doufám, že se mi to nestane. Mám do ní QX6800.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #173
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    PSU?

    Budu s touhle deskou testovat 45 zdrojů, tak doufám, že se mi to nestane. Mám do ní QX6800.
    Tak to by bolo asi lepsie zmenit vyber dosky na testovanie. Tiez som pocul, ze s P5K su problemy, ale ine revizie lisiace sa dalsimi pismenkami vraj su uz OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #174
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Tak to by bolo asi lepsie zmenit vyber dosky na testovanie. Tiez som pocul, ze s P5K su problemy, ale ine revizie lisiace sa dalsimi pismenkami vraj su uz OK.
    Tu desku mám úmyslně kvůli obecně známému problému - pískají s ní zdroje. To že na ní vzbuchují kvalitní kondíky jsem netušil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #175
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    To že na ní vzbuchují kvalitní kondíky jsem netušil.
    Však pájku máme vždy sebou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #176
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Dell Optiplex GX280, legendární špatná série Nichiconů, myslím



    Uživatel zoob, HardwareCanucks fórum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #177
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Samwha kondíky, zdroj Powertech AS-350P4, uživatel dEaTh MaTcH z CapsMod.net fóra





    http://capsmod.net/forum/viewthread....extra=page%3D1
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #178
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Maticna doska Mercury KOB 635T FSX z roku 08/2002, osadena tusim povodnym zdrojom /KME, alebo Mercury/. Vytecene 2 G-Luxon 1500uF/6.3V kondiky. Aj s nimi bola doska funkcna. Vsimol som si toho len pri obhliadke. Onedlho uz boli vymenene v rade za sebou za 3ks 1500uF/6.3V Samwha RD. Po recape doska nastartovala s Celeronom 1.35Ghz.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: KOB-635T-FSX.jpg 
Zobrazení: 294 
Velikost: 191.2 KB 
ID: 6504   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3a.jpg 
Zobrazení: 239 
Velikost: 227.3 KB 
ID: 6505  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #179
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Prvy obrazok kondik zo zdroja a na druhom zdroj 300W - LCB300 ATX s nejakym vypenenym 1000uF 16V kondikom. Zaujimave, ze som nemohol nic vadneho namerat /a tesil som sa, coze to bude za hodnoty hadzat takto vypenene /. Nebolo vsak ziadne kolisanie ako v inych pripadoch, napriek pekne vytecenemu kondiku. Znacku neviem, odfotil som ho.

    Dalsia fotka ukazuje, ako si pekne penil v zdroji

    Potom nasleduju fotky dosky, ktora mala tento zdroj. Ide o dosku K7S741 so SIS741 cipsetom od Asrocku. Zostava bola iba doska s integrovanou grafikou + ten zdroj, 256MB DDR RAM + Sempron 2200. Zaujimave, ze vsetky VCORE kondiky boli OK. Tam dava ASROCK tusim z lepsich, tusim KMZ. Tie male vydute zelene kondiky boli Taicon 1000uF 6.3V - su na zozname zlych kondikov od Trodasa. Pozeral som tie iste dosky - toto bola prva, co jej vydulo kondiky male. Ine rovnake dosky mavali miesto Taiconu kondiky OST.

    V lokalite, kde vydulo kondiky na tejto doske - je blizko vyroby a maju problemy s elektrikou. Aspon v tej miestnosti UPSka na inom zariadeni, cvakne raz za par minut.

    Zostava chodila cca 4 roky OK, pred par mesiacmi som detekoval vadne kondiky, ale este to chodilo dobre. Posledne tyzdne to uz vsak zacalo obcas zamrzat. Vydutych bolo 12 kondikov zo 14tich.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kondik.jpg 
Zobrazení: 224 
Velikost: 59.4 KB 
ID: 6525   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LCB300ATX.jpg 
Zobrazení: 233 
Velikost: 119.1 KB 
ID: 6526   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: K7S41-ob1.jpg 
Zobrazení: 236 
Velikost: 184.5 KB 
ID: 6527   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: K7S41-ob2.jpg 
Zobrazení: 242 
Velikost: 197.4 KB 
ID: 6528   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: K7S41-ob3.jpg 
Zobrazení: 235 
Velikost: 228.9 KB 
ID: 6529   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: K7S41-ob4.jpg 
Zobrazení: 247 
Velikost: 137.3 KB 
ID: 6530  
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 28-08-2008 v 15:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #180
    Občasný diskutér Avatar uživatele decried
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    61

    Vypytval som dosku Epox 4PLA3I zo stareho problemoveho PC. Nahodne vytuhy, cierny obraz a cyklenie zvuku. Nahodne odpajanie USB 2.0 zariadeni (USB 1.1 bez problemov).

    RLX vo VRM, G-Suxxon filtruje USB, po celej doske shity od OST a G-Luxon, okrem nich iba 3 Sanyo takze mozem 3x hadat co sposobuje tie problemy Vizualne su vsetky OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 12 z 17 PrvníPrvní ... 21011121314 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc s identifikací kondenzátorů
    Od stavitel75 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-09-2012, 21:00
  2. Windows 7: Oprava registrů a její možné následky
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 08:48
  3. výměna kondenzátorů v zesilovači
    Od Jiziii v sekci Audio
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 12:28
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-02-2007, 11:56