nVidia FX 5200, Skywell SHT kondíky, uživatel Pentium4 z BadCaps fóra
PS. MirekK - kecy k výfukům si nech od cesty, nikdo na ně není zvědav. Buď má argumenty, nebo jen plkáš nesmysly...
...a o zpětné vazbě a kontrole jste slyšel někdy, Kefalín? Že by proto měly spínací obvody jeden zapínací tranzistor k zdroji a druhý do země vybíjecí? To jsou věci, co?spínací obvody filtrování většinou vůbec nezajímá
Pak se nemáme o čem bavit, to jsou základní principy práce regulačních obvodů. Pomalá vybíjející charakteristika = Jamicony a ostatní shit kondíky. Ty ji mají. Že si ji někdo nedokáže ani představit, a montuje se do debaty o kondenzátorech je blbost a drzost zároveň.Nějaké spínání "mnohem více" ani "častěji" (při pevném spínacím kmitočtu) si jaksi nedovedu představit, "pomalou vybíjecí charakteristiku"
Vot éto idiocie na druhou. FETy mají něco jako vnitřní odpor a jak známo, při průchodu produ odporem vzniká co, Kefalín? Inu teplo... Déle zapnutý = delší dobu průtok proudu = více tepla. Ale pokud jsou takto elementární věci někomu neznámé, tak nemá co vůbec vstupovat do debaty. A ještě upozorňovat drze na překlep, když nerozumí o čem se tu debatuje.jestli tím myslíte, že by byly sériové FETy otevřeny déle, ale v tom případě by jimi šel menší špičkový proud, protože dodávaný výkon na výstupu zůstává stejný
Nadto je třeba si uvědomit, že rychlost sepnutí a charakteristika náběhu (otevření) hraje také svou roli a není vždy zcela skoková, v určitou dobu má milý MOSFet tranzistor poměrně značný odpor = poměrně značně se příliš častým spínáním navíc bude zahřívat...
atd. atd. atd. atd.
Reagovat na neználka fakt nemá cenu. Snad jen...
rozměrově použitelné pouzdro? S 2-3x větší kapacitou?...no ale já nejsem ten šílenec, co tohle navrhoval! To ty sám!3300uF 6.3V budete 3x větší kapacitu asi opravdu shánět těžko
Za tím si stále stojím a datasheety to potvrzují. Do PSU polymery opravdu nepatří a zkušenosti s PSU s polymerem (1x!) na 12V větvi to potvrdily. Nedával bych do uvozovek něco, co je prostě pravda.Vaše ostrá vystoupení proti polymerovým kondenzátorům před 5 lety s jejich naprosto "příšernými charakteristikami při nízkých kmitočtech"...
Srovnání Samxon GA 3300uF 6,3V (elyt) a Samxon URL 820uF 6,3V (polymer) závislosti maximálního impulzního proudu na kmitočtu:
120Hz - URL = 332mA, GA = 2345mA
1kHz - URL = 1992mA, GA = 3752mA
10kHz - URL = 4648mA, GA = 4221mA
100kHz - URL = 6640mA, GA = 4690mA
...není snad 332mA proti 2345mA naprosto příšerná charakteristika polymeru protí elytu? A co teprve na 50Hz...!
A to je přesně to, proč se s IDIOTY nemá cenu bavit. IDIOT nerozumí ničemu, nechápe nic, a tak si vše hrozně zjednoduší. Protože polymery na nízké frekvenci (typicky PSU) stojí opravdu za psí štěk - viz výše a on neví proč tomu tak je, tak aby oponenta zesměšnil, tak tvrdí, že on řekl, že jsou polymery napendrek při napájení CPU, GFX a pod. Dokonce že obnovovací frekvence karty má něco společného s charakteristikou napájení! Nady je vidět, že někdo neví, že paměti na GFX kartě se obnovují 10 000x častěji než se dělá refresh obrazua proto nepoužitelnosti pro napájení procesorů nebo grafických karet při zpracování videa s opakovacím kmitočtem 120Hz nebo 50Hz, a bylo takových perel více, takže bych raději pomlčel ...![]()
![]()
Prostě idiocie nadruhou a co mně vadí je, že mi připusuje takové individuum výroky, které jsem nikdy neřekl. Vždy jsem jen upozorňoval, že na vstupu regulačních obvodů, kde je frekvence nižší, jsou vhodnější elyty. A Intel design i overclockeři mi dali zapravdu.
Situace se může změnit, pokud se zvýší frekvence na které zdroj pracuje. On ani zdroj nepracuje (mimo filtrování vstupního napětí) s 50 či 120Hz... On to napálí na 10, 15, 20, 40kHz a moderní spínací regulátory jedou i kolem 100kHz.... A již od 10kHz polymery jasně vyhrávají. Problém je, že 16V polymery nedosahují kapacity elytů a tedy... ale to já si tady jen tak... to si tu píšu sám pro sebe, o debatu s jistými individui nemám nejmenší zájem.