Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 17 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 251

Téma: Následky špatných kondenzátorů

  1. #31
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jeste ze to je aspon rubycon, jinak bych zkusil rekurzivne kuchnout i ten vnitrni
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Klingacikx - mozna bych misto pridavneho jmena "vynalezavi" pouzil jine pridavne jmeno Jinak ten Rybycon tam bude mit tezky zivot - zadne poradne chlazeni, pretezovani atd. Asi nas opusti... A jo, 50V tam je, ale tak divne napsano, je tam tusim presne "50wv", coz si lze vylozi ruzne


    mech13 - jj, jeste ze je to alespon dobry kondik


    OST kondík z SETI fóra - UFOuni ho dostali

    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2008 v 20:14
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    [B]KA jo, 50V tam je, ale tak divne napsano, je tam tusim presne "50wv", coz si lze vylozi ruzne
    Že by to znamenalo 50 WattVoltů, jako elektrikář takovou jednotku neznám, ale v dáli na východě asi jsou mnohem dál než my
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak WattVolty také neznám, z toho si nic nedělej Já bych řek, že je to nějaký trik/pokus se vyvléci z toho, udat jednoznačně napětí kondíku - ale v tomto případě je to všechno docela šuma fuk


    Gigabyte GA-8IRXP mobo, user smargs2 z OCAU fóra a 3300uF 6.3V GSC kondíky

    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2008 v 20:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    53

    Uf tak tieto posledne vyzeraju fakt blbo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Mám taky jeden kondík na kterým je WV namísto V - že bych ho zkusil kuchnout?

    Jinak v sobotu jsem kuchnul ten novej Cooler Master, musel jsem vyměnit ventilátor, jehož hlučnost ani omylem nesplňovala normy pro umístění v mém PC. Velmi narychlo jsem udělal i pár foto - omluvte ale mizernou kvalitu fotek:

    Všimněte si nechutně připájenýho svitkovýho kondíku na vstupu zdroje - část síťového filtru, společně s vybíjecím odpůrkem to vypadá jako kdyby to pájel nějakej zfetovanej, nadranej 14letej číňánek, grrrrr Ale oproti tomu mému starému EC je to lepší - OC drží a počítač startuje a běhá OK. Se starým EC nedržel OC při startu PC (bože, to jsou zkratky) a teď je vše OK a procesoru nyní stačí i nižší napětí.



    Takže verdikt? - tomuto zdroji - resp. této sérii zdrojů se vyhněte velkým obloukem, je to mizérie...

    ...a tady ještě foto mého dosluhujícího EC - když si vzpomenu co všechno jsme spolu zažili - jinak je na prodej
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od boboco Zobrazit příspěvek
    apropó, objednal jsem si teď novej zdroj, CoolerMastera a pasivním PFC (bojím se, že aktivní by mi dělalo neplechu s UPSkou). 500W model mě stál lehce přes 1 400,- CZK, to jsem zvědav, jakej za ty peníze bude (až bude čas, tak ho kuchnu a vyfotím) Chtěl jsem místo něj vzít 430W Seasonica, ale aktivní PFC nechci riskovat, už jsem takhle jednu UPSku odrovnal....
    To bys odrovnat nemel. Ja mam Seasonic 430W S12-II na APC RS1500BR a v pohode... I na APC mi neoficialne potvrdili ze Seasonic/Fortron s aPFC v pohode...

    Kazdopadne muzes jeste zkusit ten Thermaltake co zminuji ve FAQ o zdrojich.

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    V nových Everestech. Horká novinka, aby to mělo ten výkon.
    o kterem sme toho tolik cetli...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    drops - co bys nechtel po GSC? Lepsi nez nove, alespon uz majitel vi, na cem je

    boboco -
    Mám taky jeden kondík na kterým je WV namísto V - že bych ho zkusil kuchnout?
    Obavam se, ze nepujde o pravidlo "kazdy kondik s napisem "WV" misto "V" v sobe skryva jiny kondik. Spis v sobe skryva spoustu podezreleho elytu a folii Neveril bych mu ani nos mezi ocima. Co je to za znacku/typ/vyrobce?

    Cooler Master PSU
    Nahodou, fotky jsou nadprumerne slusny. To bily PCB vypada frajersky Ten kondik na vstupu bych asi prepajel, no, to mi pripomina na Creative X-Fi Fatal1ty pripajeni C177 kondiku Jinak ten navrh zdroje z vrchu nevypada tak docela a uplne spatne. Pohled z boku, odhalujici CapXony je uz ovsem udesny
    Jasna casovana bomba.
    Vidim, ze take vymenujes ty "silent" ventilatory za ty opravdu silent jako ja na zdrojich Kdysi davno, kdyz jsem mel Amigu, to slo resit uplnym vyhozenim ventilatoru Proste Amca mela maly odber a hlucny fan nebyl vubec treba
    Kapacita tech vstupnich 200V CapXonu je kolik?
    A kapacuitu tech vystupnich kondiku na 12V vetvi nevis? Take CapXony?
    Jinak gratuluji je OC je ted stabilni Mas odvahu. Ten stary EC (Eurocase, ze jo) ma zajimave a pekne chladice a nejak malo (ale jeden hezky velky!) kodiku na vystupu. Znacka/velikost...?


    MSI MS-6368 a Chhsi kondíky.



    Obrázek pořídil uživatel markiemrboo z overclockersclub fóra
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2008 v 20:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    HP Pavilion, TMS kondíky, uživatel crazy4offroad, Abit fórum.

    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2008 v 20:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Kdyby jen špatné kondíky byly vždycky ty samé - Dell Precision 450 s Nichicon kondíky, uživatel markp, OC AU forums. Ano, ta legendární špatná řada Nichiconů



    Se stane. Ale říkejte to zákazníkovi a zvlášť u serverového (!) mainbaordu...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2008 v 20:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784





    MS 6163 pro kondiky Chhsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    mech13 - nádhera! Nádhera. Chhsi kondíky vyboulené a vytékající - to se jen tak nevidí. Chhsi většinou vysychají. To je samozřejmě ještě horší, protože pak ten kondík nevypadá vadný a jediné vodítko jak vědět že je špatný je vědět, že Chhsi kondíky jsou špatné. Ale přesvěčte o tom usera, který nevěří - a kondík vypadá jako nový



    X-Fi Fatal1ty zvukovka, 220uF 16V Jamicon crap cap, uživatel Raggingbone z Creative fóra.



    PS. špatné kondíky, Jamicony, jsou na X-Fi použity jak pro filtrování napětí (ač nejsou low-ESR ani náhodou) tak pro přenos audio signálu (ač to nejsou v žádném případě audio-kondíky a výrazně tak ničí zvuk karty...). Děkujeme, Creative!
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2008 v 20:17
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    boboco -
    Obavam se, ze nepujde o pravidlo "kazdy kondik s napisem "WV" misto "V" v sobe skryva jiny kondik. Spis v sobe skryva spoustu podezreleho elytu a folii Neveril bych mu ani nos mezi ocima. Co je to za znacku/typ/vyrobce?
    Zkusím podívat, musím ho najít
    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Nahodou, fotky jsou nadprumerne slusny. To bily PCB vypada frajersky Ten kondik na vstupu bych asi prepajel, no, to mi pripomina na Creative X-Fi Fatal1ty pripajeni C177 kondiku Jinak ten navrh zdroje z vrchu nevypada tak docela a uplne spatne. Pohled z boku, odhalujici CapXony je uz ovsem udesny
    Jasna casovana bomba.
    Vidim, ze take vymenujes ty "silent" ventilatory za ty opravdu silent jako ja na zdrojich Kdysi davno, kdyz jsem mel Amigu, to slo resit uplnym vyhozenim ventilatoru Proste Amca mela maly odber a hlucny fan nebyl vubec treba
    Kapacita tech vstupnich 200V CapXonu je kolik?
    A kapacuitu tech vystupnich kondiku na 12V vetvi nevis? Take CapXony?
    Jinak gratuluji je OC je ted stabilni Mas odvahu. Ten stary EC (Eurocase, ze jo) ma zajimave a pekne chladice a nejak malo (ale jeden hezky velky!) kodiku na vystupu. Znacka/velikost...?
    Tyhle moje fotky jsou rozostřený a ošklivý - fakt jsem spěchal, nebyl čas zajistit osvětlení nebo dokonce přistavit stativ Návrh jinak opravdu nevypadá nejhůř - rozesmála mě třeba velikost hlavního trafa v 550W EC a v tomhle novém 500W CM. To v EC je o poznání menší. Já ten zdroj zapnul s tím orig. větrákem a protože jsem zvyklej na opravdu tichý PC, tak jsem se zhrozil a myslel si, že se mi někde o lopatky škrtá kabel nebo tak - ne, prostě jen SHIT hlučnej ventilátor, nic víc...
    Kapacity nevím a z fotek to vyčíst nejde. Bude potřeba počkat než se za x měsíců rozhodnu PC zbavit prachu - nebo možná ještě dřív; chtěl bych ho zase přestavit. Všechny elyty jsou CapXon, žádná jiná značka. Jinak ten EC si v originálu můžeš prohlédnout v jedné z recenzí Martina Šejnohy (http://www.svethardware.cz/recenze-s...1-cast/14063-4) - ten můj je upraven, chladiče maj roztáhlý žebra a fúra kondíků je úplně jinak než byla v originále. A značka kondíků v EC? Hádej Co takhle VENT na vstupu, líbí? Já myslím, že citace z recenze mluví za vše:
    Prakticky ihned po otevření zdroje jsem se vyděsil doslova k smrti, výrobce na úkor bezpečnosti šetřil na dvou matičkách M4 a jedné vějířové podložce. Znalejší jistě vytušili, že jde o způsob připojení ochranného zelenožlutého vodiče, jenž je přichycen pod jeden ze šroubků držících desku zdroje bez jakýchkoliv podložek. Výše uvedené ve mně vzbuzuje pochybnosti, že zdroj prošel zkouškami EZÚ. Jak jsem zjistil, tak u nás může vydat prohlášení o shodě sám výrobce/dovozce a pochybení se řeší teprve tehdy, až takové zařízení někoho přizabije. K vnitřnostem zdroje se nebudu dále vyjadřovat, platí v podstatě totéž co u verze v hliníkové skříňce. Tento zdroj se výborně hodí jako vánoční dárek úhlavnímu nepříteli a nebo tchýni.
    ...no a já ho používal dýl jak 2 roky i když se zátěží, která prakticky nikdy nepřesáhla 300W. Teď už je ten zdroj tak měkkej, že po připojení HDD za chodu poklesne napětí na 12V a 5V větvi tak rapidně, že se ostatní připojené disky se zastaví a musí znova roztáčet

    Bych si ten svůj novej CM recapoval, ale nemám čas někde složitě shánět kvalitní kondíky:-(

    EDIT: Tak jsem se ještě jednou podíval do toho mého vyřazeného 550W Eurocase a já tam nemám kondíky VENT jako v případě fotek z recenze Martina Šejnohy, ale kondíky JEE a to nejen na vstupu (220V/820uF x 2), ale i v případě filtrace výstupního napětí - opět kondíky JEE, ale ještě s drobným nápisem low ESR (samozřejmě věříme:-)) Na pohled ale vypadají - působí kvalitně - žádné rozpité písmo, hnědý obleček a podrobné specifikace - já si ale vzpomínám, že když jsem s tímhle zdrojem před časem experimentoval a měnil pár kondíků, tak jsem na jeden tenhle JEE 3300uF/10V víc zatlačil a promáčknul jsem ho - jako kdyby měl horní třetinu naplněnou pouze vzduchem a ničím jiným - divné

    Jinak jak jsme se tu bavili o těch WV, našel jsem ten můj kondík s tímhle značením a světe div se, je to NICHICON!!! Konkrétně 6800uF/25WV. Velikost odpovídá tak na těch 25V, ale co teda kurnik znamená WV?!?!?!



    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 27-02-2008 v 20:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    možná Whopper Volt (nehorázná lež Volt aka lživé informace)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Pokud mě paměť neklame, tak ten kondík byl před X lety kuchnutej z pěkně drahýho profi monitoru, kterej hupsnul na zem

    EDIT: Já ty výše vyfocené kondíky kuchnul, ty JEE z Eurocase mají nahoře opravdu kousek mezeru (ale jen pár mm, ne 1/3, jak jsem uváděl prve) a jsou uvnitř totálně suchý a hnědý. Ten nichicon uvnitř překvapivě neukrývá Rubycon , ale podobnou hnědou hmotu, avšak již od pohledu mokrou - vlhkou... - takže jsem asi zničil ještě dobrej kondík:-((( Přitom ho používám na různý pokusy už minimálně 6 let a předtím ještě asi 2 roky sloužil v tom monitoru... Vzdejme čest jeho památce...
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 26-02-2008 v 17:43
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 17 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc s identifikací kondenzátorů
    Od stavitel75 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-09-2012, 21:00
  2. Windows 7: Oprava registrů a její možné následky
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 08:48
  3. výměna kondenzátorů v zesilovači
    Od Jiziii v sekci Audio
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 12:28
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-02-2007, 11:56