OFF TOPIC: následky nevhodných a nevhodně zapojených kondenzátorů
Přepětí:
Opačná polarita:
Jak by to mělo vypadat v ideálním světě (bez exploze):
OFF TOPIC: následky nevhodných a nevhodně zapojených kondenzátorů
Přepětí:
Opačná polarita:
Jak by to mělo vypadat v ideálním světě (bez exploze):
Přikládám snímek malých nafouklých kondíků na kartě InnoVISION TNT2 M64. Jedná se o Licon 16V 220uF (na kartě je ještě pár 100uF a 22uF). Tyto potvory nemají antiexplozivní úpravu (naříznutý vršek), tak se různě deformují a praská na nic plastová fólie s potiskem. Karta zatím funguje bez problémů.
Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 24-03-2008 v 22:24
Jeden vyteklý FullTEC v šest let starém zdroji JouJye JJ-300. Zdroj je osazen převážně FullTECy a pár CapXony (dva obří 680uF/200V v usměrňovači síťového napětí, pár malých), kdyby neodešel větrák tak mám za to, že je zdroj v nejlepším pořádku. Nahradil jsem ho Fortronem 350GLN a počítač teď o poznání méně topí ... jde z něj vlažný vzduch a komponenty mají o stupeň až dva nižší teplotu. Také je o poznání tišší.
johny__g -Podle Trodase špatný kondík odejde už v momentě, kdy si ho nesu v kapse domů z obchodu
MSI K9AG Neo2 Digital přinesená rovnou z obchodu a...
( http://img512.imageshack.us/my.php?i...ledcapsng0.jpg )
Uživatel norcio z OCW fóra (je z Polska).
Tak dnes som kvoli bratovi vymontoval starucicku TV kartu (LifeView FlyVideo 3000, teraz uz ma meno FlyTV 34 FM), a ked ste ma tu uz s tymi kondenzatormi vystrasili, tak som si ju pozrel. A napriek jej veku (kupena bola tusim v roku 2001 ci 2002 !) vyzera, ze kondenzatory su na tom v poriadku (karta samozrejme funguje bez problemov). Co za znacku kondenzatorov su Rec® ?
![]()
Asus P5K premium s Elite polymery:
Uživatel Dawgdoc, Xtremesystems fórum. ( http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=171339 )
Dají se vůbec ty s pevným elektrolytem nějak poznat ? Nemají takřka žádné značení, resp. podle těch čísel jsem nikdy nic nenašel
Janyk1: no fuj teda, citovat příspěvek nad sebou a ještě s obrázkem![]()
Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 20-04-2008 v 21:06
to vypada jak kdyby strcil neco blbyho do USB. a co to ma za pavucinu na tech ostatnich? :-D
Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 21-04-2008 v 11:19
aha... no uvidime, co udela tebou opraveny zdroj az ho odpoledne zapnu![]()