Trippax : wow - jak si toto dokázal ? tako spálenou keramiku a ještě ohořelý PCB ... hmm,pěkná práce![]()
je to divný, protože jeden kondík má na jedné fotce modrou barvu a na druhé černou.....co to je?to změnil barvu? a taky se změnilo nanesený toho motnážního silikonu bo co to je
Veď to vôbec nie je ten istý zdroj![]()
Premier, stejně jako Deer, patří pod LC Power. Všimněte si ekonomického "upgradu" v podobě drátových propojek místo tlumivek.![]()
to crasher.km: ja som sa tiež divil keď to ku mne priniesli. (proste chlapik povedal že mu z ničoho nič niečo poriadne prasklo v PC a dokonca videl aj iskry)
to robky & Sieben: SPRÁVNE, dobrý postreh. ja som len chcel názorne ukázať ako ta "keramika" vyzerala pred tým...
Jestli jsem si správně prohlédnul ty dva obrázky, tak tam explodoval rezistor R23 a to tak mohutně (ještě chvíli tam hořel el. oblouk, protože jsou zbytky vývodů tvarované do kapek), že zasvinil ostatní součástky ...
Keramické kondenzátory bych tipoval i po tomto "zákroku" v pořádku.
Intel dává na desky fake kond.? To se mi moc nezdá...![]()
Abych predesel dalsim nesmyslnym debatam, tak - ano, jsou fake.
Proc? Protoze jsou zlate.
Jedine zlate Nichicony jsou HZ rada (nejlepsi specifikace, jako Samxon GA, proste totalni spicka).
Zlaty Nichicon oznaceny HN je nutne fejk, viz: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=14302
HoNY narazi na fakt, ze Nichiconum se jednou v historii podarilo, ze neco zdrbcili vypustili par HN/HM serii kondiku jenz odchazely jako kdyby to byly spatne kondiky. Ne, toto je jednodussi pripad. Tady soudruzi od Intelu nakoupili ne Nichicony ale "Nicht-šhit-cony"![]()
/trojjazacna veta, vyssi IQ ctenaru vyzadovano
PS. takhle barevne vypadaji skutecne Nichicon HD/HN kondiky:![]()
Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2008 v 21:25
Obrázky:
1,2 - Kondíky Caninon ve zdroji Rexpower
3 - Celkový pohled na zdroj, u vstupních HEC kondenzátorů se vyskytovala neznámá hnědá hmota, která nevypadala na elektrolyt. Výstup Caninon
4 - Tento kondenzátor považuju taky za špatný. Když zdroj vypnete prvně vypínačem a pak ze vytáhnete ze sítě, zůstane na něm náhodně 0-400V vyvedených na vydlici! (pod síťovým přívodem je zjevně zbytečný přepínač 110/230V, pak vypínač)
5,6 G-Luxon na desce ECS, recap in progress (větší se stejnými údaji jsou Low-ESR Panasonic FM)
PS: mikropájkou to odpájet jde, ale zbytek cínu v dirkách se prakticky nedá odsát
Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 07-05-2008 v 22:18
(dotaz-OT) Je to trochu mimo, ale co má společného Rexpower a Maxpower až na slovo power v názvu a že oba vyrábějí velmi levné zdroje?
OK, opraveno. Divné písmo, nebyl jsem si jistý, jestli taková značka existuje, tak jsem dal Maxpower do závorky.
Maxpower a rexpower maj identické logo...tudíž si myslíme, že se jendá o toho samého výrobce...