Strana 3 z 13 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 195

Téma: FAQ: Kondenzátory a co s nimi

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    -HoNY-

    ked si clovek skoci do nejakeho miestneho obchodiku s takymito suciastkami a nieco si vypyta,
    tak mu predavac poda nejaky kondik. Nejake specifikacie si clovek asi neprecita, ked ani nevedia,
    ze existuju aj ine znacky a ponukaju, co im pride. Naviac, parametre kondikov si nepamatam.
    To by tam museli mat na vyber X kondikov a ku kazdemu aj manual, aby si to clovek mohol
    porovnat. Naviac papier znesie vsetko... Takze je kludne mozne, ze i ten lepsi kondik bude
    nanic.

    Ked som sa pytal na meranie kapacity, tak ste sa vysmiali, ze multimeter je nanic. Ked som
    sa pytal na osciloskop, taktiez, ze take a onake je nanic a na koniec bolo konstatovanie, ze
    to stoji statisice. Plus este clovek musi mat s tym dost velke skusenosti.

    Takze prakticky sa mi javi najvhodnejsie, si vytypovat, co najlepsie sa da zohnat /dostupne.../
    a kupit to. Porovnat, ci to neni na zozname. A vyskusat. Mozno s tymto nevydrzi HW tak dlho,
    ale stabilizacii HW sa da pomoct aj inak. Vyberom silnejsieho, predimenzovaneho zdroja,
    kupou line interactive UPSky. Takze suma sumaru - L.I. UPSka vyfiltruje poklesy, lepsi predimenzovany
    zdroj bude tiez stihat, v PC bude predimenzovane aj chladenie. Ak vidim, ze mam PC zostavy,
    ktore su funkcne 5,6,7,8,9 rokov, mali systemove chladice pod zdrojom /a vela z nich su ECS
    dosky so zlymi kondikmi, ktore uz mali byt mrtve/.

    Takze mozno ta oprava nejakymi trochu horsimi kondikmi, nevydrzi tak dlho, ale zas pri tej
    cene lacnejsi kondikov, sa mozu opat vymenit. Nezarabam na tom, takze tymto smerom, ze
    by mi castejsia oprava vyhovovala, uvazovat nemusite...

    Na druhu stranu tych 19 Sk/kus za YAGEO kondiky, co som vcera vyhodil, nebolo tiez malo
    /tie SAMWHA stali 2-3x menej/. Ked si clovek zoberie, ze na maticnej doske by menil napr. 10
    kondikov, tak hadam ta doska ani nema taku cenu

    Co poviete na tie YAGEO A3C1 - 6,3V 2200uF, . Su OK pre maticne dosky ? Mne vazne tie parametre
    ani ked sa na to pozriem, moc nehovoria. Tak sa radsej opytam
    ---------------------------------------------------------------
    DOPLNENIE:
    tak som sa pozrel do LC B300ATX zdroja z roku 2003. Delock III LCD power tester neukazal nic zle,
    ani pri zatazi. Zdroju nic zda sa neni, pocitac funguje normalne. Otvoril som ho len kvoli tomu, ze minuly rok bola na tom PC odpalena ASROCK maticna doska, jeden svab /moffset to nebol, vyzeralo to ako zmensenina RAM cipu/. Pozeram pozeram do zdroja a ziadne vydute kondiky Pritom su tam G-Luxcony vacsinou + 1x Fu Jun. Co ma ale trosku zarazilo boli 2 velke /startovacie ?/ kondiky 200V 300uF, neviem co je to za znacka, take F pretiahnute do zavinaca s orbitou /
    Pod tymi dvoma kondikmi bolo ako keby medzi nimi kus nejakeho tvrdeho tmavsieho lepidla ???
    Je to totiz trochu namazane, taka kvapka, aj na plasti a neni vidno, ze by to z vrchu nejak vytekalo.
    Neviem teraz, ci su vytecene, alebo tam vyrobca dal na kondik aj lepidlo, plus to pripajkoval ?
    Zaujimave, ze tie kondiky su parametrami ako byvavali na 200W starsich zdrojoch.


    Otvoril som este jeden zdroj, ktory sa mi povaloval na stole. Tusim rovnaky typ, ineho data.
    Vedel som, ze s nim bol asi nejaky problem, asi nestartoval vobec. Pripojil som ho na ten Delock III merak a divam sa, neukazoval ziadne zle hodnoty. Vypol som predlzovacku a chystal som sa pripojit tam este 2xHDD. Ako som tam zapajal druhy HDD, tak explozia a poistka sa rozprskla.
    Hovorim si, ako to, ked predlzovacka je vypnuta /sice zdroj na prazdna zapnuty/. Mozno nieco
    ostalo v kondikoch a zeby sa nieco pohlo na stole a skratovalo. Tak vymenil som poistku.
    Tentoraz som radsej tester ani nepripajal, len spojil piny na zdroji, aby nastartoval. Zase prask,
    explodovala poistka znova. Ale to som si uz daval dobry pozor, na odpruzenej, nevodivej podlozke,
    ze by nahodou nieco neprislo do skratu. Tak pozeram, ze ten zdroj pojde maximalne na recyklaciu
    kondikov, posluzi pre ine
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 21-05-2008 v 11:31 Důvod: DOPLNENIE
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    ...Co ma ale trosku zarazilo boli 2 velke /startovacie ?/ kondiky 200V 300uF, neviem co je to za znacka, take F pretiahnute do zavinaca s orbitou ...
    Prostě no-name. Ty velké jsou vstupní a ta věc na nich je fixační tmel.

    Když se podíváš na ty tvoje bazmeky zdroje a sám tvrdíš, že součástky jsou stejné jako ve starých 200W zdrojích, netrkne tě něco ?

    Ne, potřebuješ nakopnout... znamená to jedině, že se šetří a takové zdroje dají možná těch 200 W. To je nepoužitelné. Proto prostě když je někde toto, tak to já a spousta dalších již uvědomělých lidí vyhazujeme hned, protože opravit to kvalitními součástkami je plýtvání (penězi, časem), opravit to zmetky z jiných krámů je kopání do mrtvol (za týden to bude ve stejném stavu, pokud to neodejde). Proto je lepší koupit si někde v bazaru 300W Fortron a nedrbat se s tím

    Na druhou stranu toto je dobré na praxi v pájení, ale kdybys tam alespoň dával kvaltní kondenzátory (A aby ses zase neptal - jsou to ty, které tu jsou napsané + možná některé kusy Panasonic; všechno ostatní je zlo a nezajímá tě, OK ? ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Jasne, ze mi doslo, ze je to ochudobnene. Na druhu stranu, tie zdroje /tyka sa LCB300 ATX/
    mam vo firme desiatky a roky funguju na kancelarskych zostavach bez problemov.

    Ad oprava starsimi kondikmi -
    - no v podstate som ich len opravil, len tak cvicne A ak starsi kondik vydrzal a testom to preslo OK,
    tak co, je to opravene.

    Ad nove kondiky:
    - neverim ani znackovym veciam, tie sa tiez kazia a tiez zavisia od subdovavok.
    Naviac vieme, ake su problemy s ich zhananim, ked to clovek ma kupovat napr. do firmy,
    urobit zahranicnu uhradu, ci zakladat na to PayPal a zhanat kvoli tomu statutarov ???

    Naviac, ako viem, co budem potrebovat ? Cakat 14 dni, ked to budem napr. potrebovat hned, ci na druhy den mat uz opravene ? Plus, ze clovek nieco objedna a na koniec bude este nieco chybat, ci bude potreba doobjednat dalsie ? A znovu cakat ? Objednam si nieco a potom zistim, ze o par dni mi na recap
    niecoho ineho chyba polovica. Pardon, ale pre niekoho to neni pouzitelne. Pouzitelne je, ak to mavaju predajcovia skladom a da sa to bezne objednat.

    Mimochodom nedavno som na fore postoval kondik NIC 2200uF 16V,
    http://www.3qservice.eu/inshop/scrip...?itemId=210204

    ktore nie su na zozname zlych kondikov a bol tu zhadzovany. Pritom sa o nom pise, ze su ultra low ESR. Hodnota ESR bola pritom 0.018, co bolo ako pri Panasonicu FM. Samozrejme, niekto moze namietnut, ze papier znesie vsetko. Ale to sa tyka vsetkych vyrobcov...

    Preto clovek hlada informacie z viac zdrojov od ludi, co nepouzivaju iba tie najodporucanejsie znacky. Pripada mi to ako ist s kanonom na vrabce... Podla toho, co tu bolo popisane o zlych kondikov cloveka uz musi chytat panicka predstava, ze co vsetko mu to pokazi a odpali. Pritom viem, ze ake zostavy napr. boli ECS dosky, LC zdroje a kolko sa z toho pokazilo, ci malo problemy. A to su realne fakty. Samozrejme, keby to niekto pretazoval, tak to dopadne pravdepodobne tak ako hovorite.
    Ale napr. vo firme, ak chce niekto urobit opravu, tak musi byt oprava rentabilna.

    Preto by som rad uvital aj ine nazory a keby ich miestni kondikovi guru tiez pripustali...
    Mimochodom, opravoval som ECS K7S5A, kde som osadl 10V 2200uF SAMWHA kondiky. A kondiky i doska to prezili, zostava bola v pouzivani este cca par mesiacov, kym sa nekupilo nove PC. Takze taketo informacie su napr. zaujimave.

    Nedavno som kupil napr. YAGEO kondiky po 19,-Sk /raz, ci dvakrat drahsie ako SAMWHA/, tak uvidim, ako sa tie osvedcia. Planujem nakup aj toho NICu 2200uF, 16V. A potom pri oprvach budem mat moznost ich sledovat dlhodobo napr. v zdrojoch, ci maticnych doskach a uvidime...

    Inak jedna rada pre ludi, co sa boja, ked im to odpali stary HW - zasadna a prva metoda bezpecnosti: ZALOHOVAT DATA. Nechcem nikoho urazit /nic v zlom/ a vazim si informacie a skusenosti, ktore tu boli povedane ludmi, co s tym maju iste dost skusenosti. Ale ak nepoznaju urcite kondiky/vyrobcu a prakticky ich neskusali, ale skusali mozno nieco podobne, nie vsak to iste/, nemozu predsa objektivne povedat, za to, ze par znackovych kondikov je OK, ze UPLNE VSETKO INE JE SMEJD.

    Napr. tie YAGEO boli dost drahe na to, keby to mali byt smejd kondiky a NIC kondiky aspon parametrami tiez nevyzerali zle a tiez nie najlacnejsie. Tak ak ma niekto moznost, moze si ich tiez preverit, premerat po osadeni.

    Mozem povedat, ze vzhladom na moznosti mi ostava iba jedine, osadit ich a priebezne to sledovat...

    Mimochodom taka perlicka:
    v tomto anglickom fore pisu, ze napr. ECS K7S5A osadili kvalitnymi kondikmi.
    A akosi sa to nemalo rado a u VCORE to sposobilo zvysenie voltaze z 1,65V na 1,69V.
    http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=2408
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 26-05-2008 v 12:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    NIC kondik

    ze su ultra low ESR. Hodnota ESR bola pritom 0.018, co bolo ako pri Panasonicu FM
    Bla bla bla. 1) je to hodnota ESL ne ESR. Impedance neni odpor, ale proc ti to vlastne rikam....

    2) kopiruji z titulni stranky, protoze je tu nekdo slepy:

    Samxon GA 1800uF 16V - impedance 0,0065 - impulzní proud 4140 (2 000 hod) 10x25 - to je ulra low ESR!
    Samxon GC 1800uF 16V - impedance 0,009 - impulzní proud 3190 (2 000 hod) 10x25
    Panasonic FM 2200uF 16V - impedance 0,015 - impulzní proud 3190 (7 000 hod) 12,5x25


    NIC Components NRSK 1800uF 16V - impedance 0,012 - impulzní proud 2800 (4 000 hod) 10x23
    NIC Components NRSG 2200uF 16V - impedance 0,018 - impulzn proud 2770 (4 000 hod) 12,5x25
    NIC Components NRSJ 1500uF 16V - impedance 0,013 - impulzní proud 2550 (2 000 hod) 10x20

    2800m ripple, not so bad, but... = NIC nejsou tak spatne, na stare mainboardy mohou stacit, ale kondik s ripple pod 3000mA do Vcore nepatri. Proc ti uz napsal HoNY. Na Durona 700 to staci, na AXP a vys ani nahodou. Nebo nahodou ano, ale overclock ani zivotnost nebude velka, protoze kondik bude pretezovan... a pak se po a razem budes mit "argument" ze recap je na nic. Ano, takovy recap je na nic.


    Naviac, ako viem, co budem potrebovat ? Cakat 14 dni, ked to budem napr. potrebovat hned, ci na druhy den mat uz opravene ? Plus, ze clovek nieco objedna a na koniec bude este nieco chybat, ci bude potreba doobjednat dalsie ?
    Kazdy normalni clovek si objedna neco navic a do zasoby...
    Na nektere kondiky / mosfety / soucastky obecne se ceka mesice a nejsou vyjimkou temer nesehnatelne zalezitosti, jako treba Nichicon HZ... Nekdo tady snad rikal, ze je to jednoduchy?
    Nekdo rikal, ze neplati obecne zname pravidlo, ze veci se daji delat vzdy v zasade dvami zpusoby - snadno a take spatne anebo dobre a obtizne?


    Ale napr. vo firme, ak chce niekto urobit opravu, tak musi byt oprava rentabilna.
    Oprava je rentabilni jen nekdy, kdy, to si musis urcit z ceny komponentu a prace, verzus cena noveho zarizeni a jeho instalace - propadne problemu s novym HW. Co je urcite nerentabilni je oprava podprumernymi kondiky a castecna oprava.


    v tomto anglickom fore pisu, ze napr. ECS K7S5A osadili kvalitnymi kondikmi. A akosi sa to nemalo rado a u VCORE to sposobilo zvysenie voltaze z 1,65V na 1,69V.
    Opomel jsi ale dodat, ze jedna z hlavnich zmen byla, ze Raibow zmenil 3 z 6-ti MOSFETU a mit v Vcore dva ruzne druhy mosfetu je vyslovene provizorni a spatne reseni, navic byly vzaty uz z stareho MRTVEHO mainboardu... No comment.
    Musis srovnat specifikace a specialne neco, cemu se rika Gate Charge, kdyz chces menit mosfety... ale to se dostavame do oblasti ktere rozumi jen malo lidi a drtiva vetsina ji neporozumi nikdy, ani kdyby se rozkrajela, jak to tady tak vidim...

    Cize ja bych rekl, ze jeho vysledky s pouzitim recyklovanych mosfetu, jejich nevhodneho kombinovani a podprumernych kondiku jsou vynikajici
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Chapem, ze take riesenia, co som robil, je iba z nudze cnost, ale zatial jedine pouzitelne.
    Vo firme ma nikto nenuti, aby som robil recap, je to moja iniciativa, taky mensi "oddych".
    Vsetko sa musi objednat a keby sa to dalo zohnat v SK, neni problem. Ale zakladat kvoli tomu ucty,
    zhanat statutarov, ktori by sa divali na cloveka ako na exota, ze preco nieco take po nich chce, atd...

    Takze rentabilitu som zobral tak, ze povedzme clovek neopravi 95 percent HW, ale mozno len 80, ci 60, 50....
    I to je nieco. Takto opravene suciastky sa mozu pouzit napr. pri poruchach ako nahrada.

    Mimochodom, cital som na BadCaps, ze niekto hovoril, ze SAMWHA dava Samsung do elektroniky,
    vraj ma podozrenie, ze je to jeho dcerska spolocnost. O SAMWHA sa vyjadroval, ze je to iba taky priemer.

    Co sa tyka osadzovanie kondikov, ako viem, ktore na maticnej doske su pre VCORE a ktore uz nie ?

    Na ECS K7S5A som osadil 3 kondiky SAMWHA kondikmi a CPU s ktorym to funguje na FSB100 je Duron 1400 Mhz /fungovalo niekolko mesiacov, pokial sa to nevyradilo pre kupu noveho PC/.

    Tie NIC kondiky planujem na pouzitie v doskach napr. s AhtlonXP 1700-1800, XP2200, pripadne Barton 2500.

    Alebo, co tie YAGEO 6,3V 2200uF SEK105°C 06/07 A3 C1 - ktore sa mi podarilo zohnat ? Budu pouzitelne /do akej kombinacie CPU/HW ? Manual k nim sa mi nejak nedari na internete dohladat.
    Viem, chytam sa kazdej slamky v ramci moznosti

    Doplnenie:
    Inac, da sa otestovat vhodnost kondiku aj inym sposobom ? Napr. kondik sa osadi /a ak nevybuchne, alebo nevyduje sa/, zmerat napr. pyropetrom jeho teplotu oproti povodnemu, ci oproti inym rovnakym kondikom ?
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 26-05-2008 v 13:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Tak sa mi pred par dnami dostali do ruk kondiky NIC, 2200uF, 16V, nizko impedancne.
    NIC Components NRSG 2200uF 16V - impedance 0,018 - impulzn proud 2770 (4 000 hod) 12,5x25

    Su trochu vacsie - 12,5x25mm a na obale je napisane JAPAN Ak som vyrozumel spravne, iba v Japonsku robia dobre ?
    Takze ak to neni fake, nemuseli by byt zle - ako bolo povedane, pre starsie mobo ? /Avsak, co rozumieme pod pojmom starsie ? Napr. Ahtlon XP2500 ? Avsak len tam, kde sa zmestia
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 12-06-2008 v 14:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    nemohl bys nahodit foto?

    //samozdrejme ne z mobilu, aby z toho bylo neco poznat
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Takze par fotiek z digifotaku, konvertovane pre mensiu velkost.
    Farba je taka tmavo-modra. Bolo to dodavane nie ako hrst minci, ale pekne nozickami nalepene na kartonovom remeni /pruzok tvrdeho papiera z kazdej strany a medzi to nozicky kondika/.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NIC2200uF16V-c1.jpg 
Zobrazení: 495 
Velikost: 30.5 KB 
ID: 5051   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NIC2200uF16V-c2.jpg 
Zobrazení: 324 
Velikost: 17.6 KB 
ID: 5052   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NIC2200uF16V-c3.jpg 
Zobrazení: 485 
Velikost: 57.2 KB 
ID: 5053   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NIC2200uF16V-c4.jpg 
Zobrazení: 391 
Velikost: 66.2 KB 
ID: 5054  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Mimochodom kondiky

    TRODAS mal pravdu - skusal som recap PCCHIPS M810LMR dosky, vymienal som na nej asi 7
    kondikov a pouzil som z rovnako starej - stare G-Luxony /ano, ano -viem, co si o tom myslite, ale ta talianska cena - SATARMO - je napriek praci neprekonana /. Vsimol som si to az teraz, neviem, ci som
    to prehliadol /ale to asi tazko/, po nejakych testoch a par tyzdnoch ulezania niekde bokom bol jeden uz
    vypuklejsi. Tak som urobil znovu recap, toho vypukleho kondika a pouzil na jeho miesto novy YAGEO kondik.
    Zda sa, ze to s Duron 700 Mhz funguje. Uvidime dokedy. Takze po recape starymi kondikmi to chce iba jedine, za par tyzdnov, mesiacov to obzriet. Od pouzitia starsich kondikov ma to zatial neodradi

    Zaujimave je, ze preco niektore kondiky na tych doskach vydrzali roky a ine vydulo /a nie vsetky z tej serie, obvodu/.

    Este jedna malickost - podobne PC s PCCHIPS M810LMR som rozoberal - zostava, ktora funguje od r. 2000 a je tam Frontier 250W zdroj. Zdroj ma kondiky OK, ale na doske je 6 kondikov vydutych uz dlhe roky.
    Zaujimave je, ze PC chodi stabilne a bez problemov. Ak obcas nepocitam jeden mensi problemik, ked som PC odpajal a zapol, tak skoncilo na detekcii RAM a nepohlo sa dalej. Ale stacil restart a slape.
    Ci to, ze to nejake problemy nema - nebude aj nenarocnostou cipsetu dosky SIS730. Alebo nahoda ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček Avatar uživatele Kapr
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    8

    Pokud se týká náhrady kondenzátoru, pokud nemohu sehnat stejnou kombinaci kapacita/napětí:
    Pro zařízení s vysokými požadavky na spolehlivost provozu se dříve dimenzovaly elektrolytické kondenzátory na dvojnásobek provozního napětí. Kondenzátor na vyšší napětí bude větší, ale je spolehlivější. Může být, že to co nazýváte špatnými kondenzátory jsou vlastně od kondenzátory konstrukčně poddimenzované.
    Větší kapacita vyžaduje větší nabíjecí proud při startu - větší zatížení zdroje v jeho "kritickém" životním období.
    Naposledy upraveno uživatelem Kapr: 27-06-2008 v 19:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Su to ozaj Samxony, nie nejake repliky ?

    Samxony predajne v CZ a za tu cenu ?

    Kebyze boli aj v SK v nejakom obchode...

    http://tme.cz/katalog/szukaj.phtml?f...=264&ingroup=1

    Pozerajte, maju tam pouzitelne
    GT1000/10 a GT2200/10. Staci dat hladat GT2200 alebo GT1000.

    Hmm, pozeram, ze predavaju aj do SK. Parada Len, aby to nebol podvrh...

    Doplnenie

    mimochodom, nedavno som opravoval QTEC 400W zdroj /big fan/. Vobec nefungovalo PC a boli vydute 2 kondiky. Jeden viac, druhy menej. Dal som tam nejaky stary 2200uF/10V kondik a uz aj tester zdrojov ukazoval, ze je OK. Nechcelo sa mi s tym vtedy dalej bavit, ale teraz som si povedal, ze to urobim poriadne. Tak som vymenil aj druhy kondik slabucko vyduty /skoro nepatrne/ 10V 2200uF UNITE /ale zo spodku bol vyduty viac/ a ked som uvidel 2ks 10V 1000uF Fuhjyyu /sice OK/, tak som vypajkoval aj tie. Tie Fuhjyyu nevyzerali zle ale pod nimi bolo trosku nieco vytecene. Vraviac si, ze pri ich reputacii ich tam nenecham.

    Tam som tam osadil nove kondiky. Demontoval som aj radsej stary recyklovany kondik Suscon 10V 2200uF /ktory bol na mieste toho pokazeneho/ a ten som nahradil japonskym NIC 2200uF 16V.
    Na ostatne som pouzil SAMWHA 10V 2200uF. Stacil jeden a miesto 2x Fuhjyyu som chcel tam dat 1500uF verzie, lebo 1000uF som nemal. Lenze som na to zabudol. A tak tam omylom ostali SAMWHA 10V 2200uF. Zdroj som spustil, premeral Delock Power supply LCD testerom pod zatazou 5xHDD a bol OK. Co myslite, mozu tam tie 2ks 2200uF ostat, ak tam boli iba tie 1000uF ?

    Je to mizerium s tymi kondikmi, ked sa este zoznemu ake take prijatelne a este byva s rozmerom problem...

    Btw, ak su v zdroji 10V kondiky daju sa nahradzovat 6,3Voltovymi ????
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 10-07-2008 v 18:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Až na GT2200/35, kde ten jejich uvedený rozměr podle datasheetu neexistuje, to vypadá dle parametrů OK, nicméně to si tam můžou napsat, co chtějí.

    Vyžádej si fotografie a nějaký bližší popis či potvrzení zdroje, pokud ti to nedají, je to fake. Cena za 2200/10 je podezřele nízká, čekal bych tak dvojnásobek.
    _____
    K tomu zdroji, pokud to bylo na 5V větvi a ne na nějaké řídící (což by se ale projevilo, pokud by ta větev vyžadovala danou kapacitu), tak je to snad jedno, pokud se ovšem nějak výrazně neliší parametry (ESR, impedance). Každopádně bez znalosti zdrojů a chování kondenzátorů tam jen tak něco práskat - nemůžeš vědět, co to udělá. Ačkoli když máš zdroj s mizerným návvrhem a ještě k tomu mizerným součástkami, asi od toho nic nečekáš. Takže to eventuelně maximálně zkrátí život kondenzátorům v desce a budeš mít zase co měnit...
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 10-07-2008 v 18:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Datasheet si mozem vypytat. Ale vypytat odkial to maju ?
    Obchodnik asi nebude prezradzat svoje zdroje, odkial to ma..., no nie ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ne datasheet, ten si najdeš přímo u Man Yue, ale obrázek, nejlépe přímo fotografii. Zdroj, či je to přímo od SAMXONu nebo bůhvíodkud, by ti říct měli, pokud si postěžuješ na časté padělky. Snad znají "náš zákazník, náš pán" ?

    Anebo jim naopak poslat obrázek (viz příloha, řada GT) a jestli je to ono

    Pak máš ještě možnost se obětovat a jeden si nechat zaslat a podívat se, jestli je to originál nebo fake.
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 10-07-2008 v 19:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    GT Samxony nepatří do zdrojů - jsou určené do 10 KHz. Výsledek recapu zdroje může mít podobné následky jako s Hitanem.

    Fotky některých Samxonů jsou tady (myslím, že by měl být zelený nebo světle modrý):
    http://capsmod.net/caps/
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 11-07-2008 v 00:15
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 13 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední