Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: ladění zvuku

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    nejsem žádný zvukař, ale ten rozdíl mezi integrovanou zvukovkou s levnými repráky a profi zvukovkou s dřevěným ozvučením poznám. Navíc když přijde kámoš a já pustím nějakou hudbu, tak první co řekně:"To je tak nevyladění". Sedne k tomu, začne v přehrávači různě hejbat posuvníkama, v nastavení něco ztlumí a pak znovu pustíme hudbu a najednou si všimnu, že ta hudební skupina má ještě další nástroje, které jsem dříve neslyšel
    Takže vážně: Neměli byste nějaké rady nebo znáte nějaké články o ladění zvuku? Nebo co první uděláte než si pustíte nějakou hudbu. Co nastavíte? Myslím v nastavení přehravače a nastavení zvukovky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Sry, ale todle je podle mně šílenost .

    Vyladit zvuk si snad musíš na své sestavě pro svůj sluch a žádný univerzální návod snad ani nemůže existovat, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    Přesně jak řekl P@pi... Každému se líbí něco jiného...Někdo má rád holky,jiný zase vdolky=někdo má rád hodně basů,jíný zase ostré výšky...takže se moc radit nedá...S tím si musíš pomoct sám...Zapni písničku a začni ladit...Jestli ještě můžu doporučit,tak si pak zkus stáhnout přehravač JetAudio.V tom mi přišlo ladění hlubších tónu lepší jak ve Winampu...protože to tolik nekazilo ostatní tóny...

    Já už třeba ani equalitezer nepoužívám...za mě už to dělá moje milovaná zvukovka...

    //Nicméně pravý audiofil by tě asi s equalizérem poslal do...
    Naposledy upraveno uživatelem ...No...Name...: 14-02-2008 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Poté co jsem si koupil novou zvukovku, profesionální kabely apod. mám všechny ekvalizéry apod. na default. Jak jsem používal ještě int. grafiku, obyč. kabely tak jsem to musel všechno pořádně ladit, problém byl v tom, že to bylo u každé písničky jiné.

    Pokud jsi do hudby fanda, doporučuji se poohlédnout po nějakém lepším hardwaru (nevím ale co nyní máš), rozdíly jsou obrovské, jinak jak už bylo řečeno, každý slyší jinak

    /Právě stahuju ...No...Namem... silně doporučované JetAudio, mrknu co to umí
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    /Právě stahuju ...No...Namem... silně doporučované JetAudio, mrknu co to umí
    Zázrak nečekej...Ale mě na JetAudiu přišel přednastavený eq. Dance lepší než sem byl schopen ve Winampu udělat ručně nebo i z předvoleb,takže to pro mě byla jasná volba...Ale bylo to ještě za doby integrované zvukovky...teď už jsem zpátky na Winampu,bez eq..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Vypadá hodně povedeně, slušné předvolené eqalizáry, ale WinAmp mi přijde jednodušší a taky poslouchám na default eq. takže ho nic moc nevyužiju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    no co se týče zvuku co mám, tak to asi většina znáte z tématu "kam dát subwoofer" (že jo ...No...Name... )
    Tedy zvukovka sound blaster live 5.1 sb0060 (nemůžu sehnat kloudný ovladače do XP SP2) a repro SW-F2.1 1500. Používám kodeky fddshow a byl jsem vtáhnut kouzlem JetAudio (rukou mi prošlo spoustu přehrávačů jako všude chválený winamp a bsplayer, ale na jetaudiu rozjedu cokoliv a připadá mi prostě lepší).
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Help ! praskani zvuku :)
    Od .blahorodje. v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 19:16
  2. Ladění CPU na 64bit OS
    Od tgfh v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-09-2010, 17:03
  3. Nahrávanie zvuku
    Od Gydravan v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 07:49
  4. Ladění WiFi a LAN sítí
    Od RolandN v sekci Sítě
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 21:50
  5. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 00:55