Tak jo lidičky
Mám veřejnou IP adresu, která mi je celkem k prdu, protože jediné, co jsem chtěl použít bylo stahování torrentů, kde jsem doteď stahoval jako pasiv, jelikož jsem byl za routerem providera, který je samozřejmě zaheslovaný a nenastavenej. Jelikož se do baráku hodil druhej comp a aby nikdo pořád nechodil na net přes můj tak jsem koupil router d-link dir-100. Vše proběhlo ok. Router sem připojil na ten providerův a nechal instalační cd ať vše nastaví (statický nastavení nešlo, tak jsem dal dynamický). OK. Net funguje na obou kompech. Ok tak zkusíme pro sebe nastavit router kvůli uTorrent. Koukl jsem se na "port forwarding" a na "UPnP" v menu "Advanced". UPnP jsem zapnul, ale utorrent mi hodil error na "otestovaní NAT" na port 59959, který jsem pro něj nastavil. Tak jsem tedy začal nastavovat portforwarding (nebo jak se tomu nadává).
Postupoval jsem podle návodu pro můj router na "http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DIR-100/Utorrent.htm"
Do "Name" jsem napsal Utor1 (to je asi jedno ne), do "IP Adress" jsem napsal IP svýho počítače, který jsem ještě nastavil v "DHCP RESERVATION", aby se neměnil (jestli je to ono) a nakonec do "Port" jsem dal vymyšlenej 59959, který jsem napevno nastavil v uTorrent. Zase jsem otestoval NAT v uTorrent. Zase mi to hodilo error, port naslouchání nejde otevřít.
Dal jsem vám málo informací? Něco jsem špatně nastavil? Něco mám ještě zkusit?
No berte v úvahu, že v routru se hrabu asi 2 hodiny, tak zase zkušenej z toho nejsem
No pro dnešní večer mám toho dost, tak zkuste mi zatím do zítřejšího rána něco poradit prosím![]()