Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: nastavení routeru kvůli torentění

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Tak jo lidičky
    Mám veřejnou IP adresu, která mi je celkem k prdu, protože jediné, co jsem chtěl použít bylo stahování torrentů, kde jsem doteď stahoval jako pasiv, jelikož jsem byl za routerem providera, který je samozřejmě zaheslovaný a nenastavenej. Jelikož se do baráku hodil druhej comp a aby nikdo pořád nechodil na net přes můj tak jsem koupil router d-link dir-100. Vše proběhlo ok. Router sem připojil na ten providerův a nechal instalační cd ať vše nastaví (statický nastavení nešlo, tak jsem dal dynamický). OK. Net funguje na obou kompech. Ok tak zkusíme pro sebe nastavit router kvůli uTorrent. Koukl jsem se na "port forwarding" a na "UPnP" v menu "Advanced". UPnP jsem zapnul, ale utorrent mi hodil error na "otestovaní NAT" na port 59959, který jsem pro něj nastavil. Tak jsem tedy začal nastavovat portforwarding (nebo jak se tomu nadává).
    Postupoval jsem podle návodu pro můj router na "http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DIR-100/Utorrent.htm"
    Do "Name" jsem napsal Utor1 (to je asi jedno ne), do "IP Adress" jsem napsal IP svýho počítače, který jsem ještě nastavil v "DHCP RESERVATION", aby se neměnil (jestli je to ono) a nakonec do "Port" jsem dal vymyšlenej 59959, který jsem napevno nastavil v uTorrent. Zase jsem otestoval NAT v uTorrent. Zase mi to hodilo error, port naslouchání nejde otevřít.
    Dal jsem vám málo informací? Něco jsem špatně nastavil? Něco mám ještě zkusit?
    No berte v úvahu, že v routru se hrabu asi 2 hodiny, tak zase zkušenej z toho nejsem
    No pro dnešní večer mám toho dost, tak zkuste mi zatím do zítřejšího rána něco poradit prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Hmm ... na první pohled jsi postupoval asi dobře. S UPnP nemám zkušenosti, s těmi porty jsem to vyřešil tak, že přesměrovávám rovnou větší rozsah (např 60100-60199 -> 192.168.1.1, 60200-60299 -> 192.168.1.2,..), ušetří to pár restartů, jen je dobré si poznamenat, který port má která aplikace. Hodí se to přinejmenším pro přenos souborů v ICQ a různé P2P sítě. U toho torrentu si nejsem jist, jestli nepoužívá i UDP pakety (což je zde asi ono Any pro obojí?). Není to nějaká blbost, jako nepovolení portu ve firewalu??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Any je pro oboje UDP a TCP. Spíš mě ale napadlo-nevadí, že prostě jsou dva routery?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Ajo, já to pochopil tak, že původně byl jeden nepřístupný u providera a teď máš veřejnou ip a jiný router ... obecně špatně čtu různá zadání úkolů :-(
    Jasně že to vadí. Postup:
    1. router: přesměrovat port(y) na ip druhého routeru nebo ho prostě nastavit jako průchozí (bridge) - to je v podstatě totéž co switch s vlastní ip adresou.
    2. router: přesměrovat tentýž/tytéž port(y) na ip počítače
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 15-02-2008 v 23:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Popis: Od apletu mi vede koax do routeru od providera, kterej je samozřejmě zaheslovanej. No a od jeho routeru vede do nového routeru RJ-45. To potřebuješ vědět?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    eh takže bude potřeba požádat providera, aby ho nastavil jako bridge?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No s bridgem jsem plácl blbost ... to by musel mít ten router vlastní ip kvůli konfiguraci a každý počítač na ten router připojený také. Nejschůdnější řešení je přesměrovat větší skupinu portů na další switch nebo počítač. Druhým switchem původní problém v žádném případě nevyřešíš a ještě si zkomplikuješ život vytvořením nové podsítě.
    Zatím dobrou ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    no takže když to shrnem, tak je třeba napsat do servisu providera, aby přijeli a ve svým routeru potřebně věci nastavili?
    No to je pěkné, když asi půjde o torentění, tak asi z toho moc nadšení nebudou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Tak mi provider na svým prvním routeru přesměroval port na IP adresu druhého routeru. Na svém routeru jsem vše potřebné nastavil (přesměroval "uvolněné" porty na IP mýho PC) a ono stejně nic . Co je asi podle vás špatně. IP adresy počítače jsem na svém routeru rezervoval pro DHCP, zkoušel jsem vše možné. Není třeba, aby provider ještě přesměroval port přímo na IP mého počítače? Prosím poraďte
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od adolfik Zobrazit příspěvek
    Postupoval jsem podle návodu pro můj router na "http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DIR-100/Utorrent.htm"
    Do "Name" jsem napsal Utor1 (to je asi jedno ne), do "IP Adress" jsem napsal IP svýho počítače, který jsem ještě nastavil v "DHCP RESERVATION", aby se neměnil (jestli je to ono) a nakonec do "Port" jsem dal vymyšlenej 59959, který jsem napevno nastavil v uTorrent.
    "DHCP RESERVATION" zabrani DHCP serveru pridelovat nastavenou IP adresu nebo rozsah adres. Na Tvem PC si musis nastavit IP rucne.
    Muzes ovsem nastavit DHCP, aby Ti prideloval stejnou adresu stale. Tuhle adresu napises do policka "IP Adress" v routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    to je divné, protože oba PC mi hlásí tu IP adresu, co jsem nastavil
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od adolfik Zobrazit příspěvek
    to je divné, protože oba PC mi hlásí tu IP adresu, co jsem nastavil
    Oba PC Ti hlasi stejnou IP adresu? Kde to zjistujes?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    přes cmd na příkaz ipconfig anebo pomocí programu netinfo.
    Navíc si pořád myslím že je třeba rovnou přesměrovat port přímo na počítač a ne na 2 routeru (tam se to i tak nastaví)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Nechceš postnout jen pro jistotu nastavení sítě? Tj. ip, maska, gw u pc i routerů, u routerů vždy síť na obou stranách (LAN,WAN) a jak je nastaveno přesměrování portů? Případně nakreslit, vyfotit,přiložit strukturu sítě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Mozna by jsi mel nejdriv neco pocist, nez se pustis do nastavovani.
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=9234
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastavení sítě, routeru
    Od Grander v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-05-2013, 14:43
  2. domácí síť- nastavení routeru
    Od nettopejr v sekci Sítě
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 19:31
  3. Nastavení druhého routeru
    Od Sc@rY v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 09:01
  4. Nastavení routeru za Ubiquiti Nano M5
    Od Capaj v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2010, 08:10
  5. Nastavení routeru
    Od Ragnar v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 21:28