Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: 8800 GTX Refresh rate fix

  1. #1

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Mám takový nepříjemný problém s GF 8800 GTX !
    Jistě znáte situaci kdy si spustíte hru a ona jede na 60hz a není možné to jakkoli změnit .

    Ve Win XP SP2 na to pomohlo na tvrdo v direct X panelu nastavit frekvenci .
    Ve Win XP x64 SP2 to pomohlo také .
    Nyní mám ale Win Vista x64 SP1 a možné to není .
    Mám obyčejný 19" CRT monitor !
    Spustím např. Crysis a obnovovací frekvence je POUZE na 64hz a nejde jakkoli zvednout .
    Osvědčená finta v panelu DXDIAG je nepoužitelná protože v něm úplně chybí .
    ( používám posední verze ovladačů a pravidelně záplatuji systém )

    Prosím proto o radu vás tímto prostřednictvím .

    Děkuji předem za pomoc .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jsem si stopro jistý, že na to existuje specializovaný program, který dokáže refresh vynutit. Jen si nemůžu vzpomenout, jak se jmenoval ( i když měl pro svou funkci příznačný název, bylo to něco s vynucením ( asi enforcer, nebo tak něco ), ale nedaří se mi ho najít ).

    Při hledání jsem ale narazil na mnoho článků ( včetně jednoho tady na SHW ), že by to měl umět RivaTuner. Takže zkus ten.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Rivatuner nepripada v uvahu, instaluje totiz do systemu vlastni ovladac, ktery neprojde skze system overovani integrity ovladace . Pouzivam totiz 64bit verzi . Stejne tak jako mnoho dalsich programu . Powerstrip zase pro zmnu tuto funkci pro 8800GTX ma neaktivni . Podotykam ze se jednylo o posledni verze . No a porukd myslis REFRESH LOCK, tak ten sice jde spustit, ovsem VUBEC nic neudela, frekvence se i prez nej zmeni na 60Hz ! Uz sem progooglil spousty casu nad hledanim reseni, ale zatim marne . Chtelo by to nejaky "zasah" do registru ktery by tohle vyresil jednou pro vzdy .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Jsem si stopro jistý, že na to existuje specializovaný program, který dokáže refresh vynutit. Jen si nemůžu vzpomenout, jak se jmenoval ( i když měl pro svou funkci příznačný název, bylo to něco s vynucením ( asi enforcer, nebo tak něco ), ale nedaří se mi ho najít ).

    Při hledání jsem ale narazil na mnoho článků ( včetně jednoho tady na SHW ), že by to měl umět RivaTuner. Takže zkus ten.
    To by mohl být Refresh Force, ale obávám se že je jen pro XP. Jestli jede i na Vistách nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Právě že nejspíš asi nejede :-( Do pekel s microsoftem, člověk by řekl že systém za 10tis. k něčemu bude a nechtějte slyšet k čemu je doopravdy . A to tam mám i slavnej "lék na všechno" SP1 !!! Nedělá to jen Crysis, ale třeba i Doom, Quake 4 atd . J zajímavé že Stalker mi tohle pod XP x64 dělal také a pod Vistou ne ! Ale třeba s Crysis to je přesně obráceně .

    Ještě by mne zjímalo proče se u rivatuneru píše že je pro win Vista x64 když jeho ovladače neprojdou testem .
    pokaždé před spuštění systému mačkat F8 a vypímat verifikaci není zrovna elegantní . :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Takový problém jsem měl jen kdysi u GTA San Andreas, pomohl mi ATT a jeho "uzamknutí obnovovací frekvence".

    Nejsem ti teď jist, jestli ATT funguje i na kartách nVidia.

    http://www.svethardware.cz/forum/dow...do=file&id=169
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3

    Nechci ti do toho moc mluvit, nebylo by lepší raději přejit na nějaké kvalitní LCD a pak nema problema.!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Neni nekde v ovladacich nvidie moznost override refresh rates? ted nedavno jsem to resil na jedny masine (win XP SP2, riva tnt2, detonatory 21.83 :-D), kde nepomohl na jednu hru ani dxdiag.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ten software je RefreshForce - http://www.pagehosting.co.uk/rf/ ale silne pochybuji, ze pojede na Viste.

    Pro ostatni - nejedna se o problem s ovladaci LCD, ale s ovladaci grafiky. nVidia obnovila svuj stary znamy bug... Lameri.

    Reseni - vymen pitomy "system" jako je Vista za neco normalniho a funkcniho, treba XP SP1.0a nebo Win2k SP4 jako mam ja a spokojenost
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    No přechod na jiný systém přece problém neřeší ale odsouvá, to je jakobych ti poradil aby si nejezdil v Octavii a vzal si radeji 120ku ! :-) pod Vistou toho nefunguje víc, jako primární systém ji nepoužívám, ale jelikož se zabývám opravami a servisem PC zákazníci se už začínají ptát proč to či ono jim nejde atd . Sám zatím nemám funkční řešení, tak se ptám tady. A to LCD přece také není tak úplně řešení, ta obnovovačka bude na 60hz pořád a je jedno kde . Je jasné že na LCD to tak nevadí, ale rozhodně by se tohle dít nemělo . Člověk dá tokovej majlant za grafiku a ona trpí díky zhnilosti vývojářů ovladačů u nvidie takovým problémem .

    Jinak dík všem za rady, pokud budete vědět ještě někdo něco dalšího sem s tím .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ja bych videl jednoduche a rychle reseni - XP

    Ale to asi neni to, co chces slyset... Vistu nechci ani videt, ani instalovat... zkus zagooglit estli extistuje nejake reseni, ale obavam se, ze Microsoft ho schvalne nebude chtit ani videt, aby vsichni museli na ten proklaty DirectX, co se neda portovat a tak aby se hry z DirectX nedaly predelat na Maca ci Linux... Je to bussines...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    mam ten samy problem (ForceWare 174.40), nefunguje RefreshFix MK II, RefreshForce, RefreshLock, RivaTuner 2.09. Jediny co pomohlo byl nVTray. Bohuzel fungoval tak ze po zaskrtnuti Show Refresh Overmide mi zmizelo aktualne nastavene rozliseni z novejsich her (Grid, Gears of War, Lost Planet) ale v Quake III bezel na 100Hz. Driv jsem to resil pres nTune a Vlastni rozliseni, ale v 174.40 uz polozka pro jistotu chybi. Nic Vas nenapada? Na LCD prechazet nehodlam, moje Eizo nedam z ruky! btw DirectX s tim nemaji nic spolecnyho, spis bych to tipoval na nejakou zmenu zapisovani do registru na novych ovladacich...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Z97/H97/B95 atd - desky pro Haswell refresh obecně
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-03-2015, 10:56
  2. 8800 gt nebo 8800 GTS? vyplati se?
    Od gObla v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-05-2008, 20:12
  3. Diagnostika: seek error rate
    Od 321910336 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-12-2007, 14:46
  4. Ostatní: Ako zmenit refresh rate na Intel GMA 3100 ?
    Od Trippax v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-09-2007, 11:57
  5. Command Rate v biosu u DS3
    Od tgfh v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2007, 20:40