Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: Nove PC na 2D grafiku a upravu foto??

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Dobry den, stojim pred koupi noveho pocitace, protoze stavajici mi uz nestaci.
    Z 99% mam pc na DTP grafiku, upravu fotografii a tvoreni ruznych designu, 1% tvori odpocinkova cinost ve fome nejake te hry.

    Tohle jsem nakonec vybral a budu rad kdyz mi poradite co zlepsit:
    MOTHERBOARD: Gigabyte EP35-DS3
    CPU:Intel Core 2 Duo E8200 2,66GHz + chladic Noctua NH-U12P
    RAM: Transcend DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT
    GRAFIKA: Sapphire Rad HD3850 256MB, DDR3
    DVD-ROM: DVD RW SONY-NEC Black AD-7203S
    HDD: SAMSUNG 400GB SATAII/300 16MB 7200 RPM
    CARD READ: i-TEC USB 2.0
    WI-FI: ASUS WL-138g V2 WiFi PCI 2.2
    CASE: CA SHARKOON Rebel 9 Value Edition
    ZDROJ: Fortron ZDROJ FSP400-60GLN

    Co rikate, mel bych neco na te sestave na moje vyuziti zlepsit, nebo je to naopak moc predimenzovane?

    Dekuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    MOTHERBOARD: Gigabyte EP35-DS3
    CPU:Intel Core 2 Duo E8200 2,66GHz + chladic Noctua NH-U12P
    RAM: Transcend DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT
    GRAFIKA: Sapphire Rad HD3850 256MB, DDR3
    DVD-ROM: DVD RW SONY-NEC Black AD-7203S
    HDD: SAMSUNG 400GB SATAII/300 16MB 7200 RPM
    CARD READ: i-TEC USB 2.0
    WI-FI: ASUS WL-138g V2 WiFi PCI 2.2
    CASE: CA SHARKOON Rebel 9 Value Edition
    ZDROJ: Fortron ZDROJ FSP400-60GLN
    MB: OK (nevíte jaký je rozdíl mezi P35-DS3 a EP35-DS3 ?)
    CPU: OK, Chladič: OK
    RAM: Transcend ne, ber tyto:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKCS0
    VPU: OK
    Mechanika: OK, popř. mrkni na Samsung SH-S203
    HDD: OK
    Čtečka: OK
    WiFi: asi OK
    Case: OK
    Zdroj: Ber Seasonic 400W OEM
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 17-02-2008 v 23:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    No je tam pár věcí né uplně dotaženejch.

    1. Bude se taktovat? Jestli ne, tak je Noctua zbytečnost. Bohatě stačí AC Freezer7 a připlatit 200,- za E8400. Pokud se bude taktovat, potom je volba OK.

    2.Hry sice 1% ale hlavně záleží jak náročné. 256Mb je pro HD3850 málo. Buď Asus HD3650 256Mb, nebo pokud chcete hrát nové hry na vysoké detaily tak vemte HD3870.

    3.HDD: 500Gb maj lepší poměr Gb/kč

    4.Zdroj OK, ale pokud chcete hodně tichou sestavu zvolte Seasonic 400W OEM. Fortron je přeci jen maličko slyšet.

    //Ram už napsal tgfh

    //EDIT2: Ted koukam na ten motherboard.. Za tu jejich "usporu" bych ruku do ohne nedal, a rozhodne bych za ni nepriplacel. Myslim ze jde hlavne o marketing na dnesni zelene vlne.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 17-02-2008 v 23:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    MB: OK (nevíte jaký je rozdíl mezi P35-DS3 a EP35-DS3 ?)
    CPU: OK, Chladič: OK
    RAM: Transcend ne, ber tyto:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKCS0
    VPU: OK
    Mechanika: OK, popř. mrkni na Samsung SH-S203
    HDD: OK
    Čtečka: OK
    WiFi: asi OK
    Case: OK
    Zdroj: Ber Seasonic 400W OEM
    Rozdil ve verzi p35 a EP35 je ten ze EPcko umi snizit svoji spotrebu a je vyrabena z lepsich soucastek.

    Proc Transcend pameti ne? OC u me nehrozi a prozatim vse co jsem mel od Transcendu (jak pameti tak pametove karty) fungovalo perfektne.

    Myslel jsem ze Fortron je hodne dobra znacka na zdroje, v cem je Seasonic lepsi a kde sehnat oem verze, tsbohemia je nejak nema :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Transcend neber, s A-Daty máš větší jistotu.
    Fortrony jsou vklidu, ale jak už řekl speedsnail jsou oproti Seasonicu trošku víc slyšet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Asi víc paměti ... aspoň výhledově počítat s rozšiřitelností a hlavně pořádný monitor. Na 24" má člověk z fotek přeci jen jiný pocit, než na 19" a u různých gr. editorů se kolem fotek vleze ještě pár panelů. Nevím kolik dat ročně taková práce vygeneruje, větší disk možná není třeba, ale bral bych k tomu nějakou externí 500GB potvoru na zálohy ... WD My Book nebo podobný ... to je teda jen tip, ze ztráty stovek giga dat lidé obecně mají sebevražedné tendence a jinak se dnes prakticky zálohovat nedá.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 17-02-2008 v 23:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Monitor mam ted novy Eizo 2031W, je to sice "jen" 20-ka, ale na vic nebylo penez, s ohledem na to ze budu kupovat i novou PC sestavu a taky se mi nechtelo davat za monitor vic nez 13.000Kc
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    Proc Transcend pameti ne? OC u me nehrozi a prozatim vse co jsem mel od Transcendu (jak pameti tak pametove karty) fungovalo perfektne.
    Pamětí Transcend bych se nebál
    Zvlášť s doživotní zárukou a bez taktování http://www.barbone.cz/?stiid=62433&s...20CL5%20JetRam
    Ale možná bych při dnešních cenách přitlačil na kapacitu - nějaké 2x2GB modulky

    EDIT:
    Ten case můžu jen doporučit, mám ho doma, jen se mi zdá že by možná stačila ta Economy verze bez "vrtule". Osobně bych ji teda dnes bral raději. Když si totiž vemeš, že máš tak kvalitní chladič na cpu a cpu jako takové taky (notabene když se nehoníš za taktováním), tak bych možná těch pár stovek rozdílu mezi Value a Economy raději dal za dobrej chladič na grafiku AC S1 a máš po starostech. Ono přece jen tě 25 točících se centimetrů jde kapku slyšet O natahování prachu dovnitř ani nemluvě
    Osobně tedy už teď vím, že tu vrtuli budu asi odmontovávat
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 18-02-2008 v 12:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    4G je snad uz mozna zbytecne moc, ne? Mam 2G a bohate mi to staci... Ale take mam skromny Win2000 OS, ne rozezrane Visty...

    Jinak zdroj bych radeji dal Seasonic, jsou dneska (alespon se mi zda) lepsi jako Fortrony, ktery se zacinaj dost flinkat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    4G je snad uz mozna zbytecne moc, ne? Mam 2G a bohate mi to staci... Ale take mam skromny Win2000 OS, ne rozezrane Visty...

    Jinak zdroj bych radeji dal Seasonic, jsou dneska (alespon se mi zda) lepsi jako Fortrony, ktery se zacinaj dost flinkat.
    ÁÁÁ zdravím bratra obývajícího Přerov
    JJ, s tou kapacitou paměti to beru jen kvůli těm cenám. Ani ne za 2000CZK seženeš 4GB (2x2GB) !!! Já (a myslím, že nejen já ) za tu cenu koupil cca před rokem 1GB! (chválně pohledám paragon)

    EDIT: Tak paragon jsem nenašel...
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 18-02-2008 v 13:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Ještě by to chtělo trošku rozepsat jaké hry hraješ a zvážit tu grafiku, pokud tě baví 2 roky staré hry, tak bohatě stačí HD3650 + nějaký pasiv, kvůli tichu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    kane.shw - je fakt, ze ceny jsou rozumne, ale ja bych radeji vzal drazsi ramky s nizsimi latencemi, nez vic ramek s vysokymi latencemi... Jinak zdravim do Prerova take
    A kdyz bude mit 4G, tak se bude zase ptat, proc ma jen 3,5G v realu...


    johny__g -
    jaké hry hraješ a zvážit tu grafiku, pokud tě baví 2 roky staré hry, tak bohatě stačí HD3650 + nějaký pasiv, kvůli tichu.
    Tohle maximalne podporuji a doporucuji. Veracky na grafikach jsou desne hlucny a pokud je PC na grafiku only, tak je 3850 zbytecne vyhazovani penez. Radeji bych je dal do lepsiho zdroje (Enermax Liberty 620W) Tam se uplatni lepe nez v grafice... Anebo usetrit
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    kane.shw - je fakt, ze ceny jsou rozumne, ale ja bych radeji vzal drazsi ramky s nizsimi latencemi, nez vic ramek s vysokymi latencemi... Jinak zdravim do Prerova take
    A kdyz bude mit 4G, tak se bude zase ptat, proc ma jen 3,5G v realu...


    johny__g -

    Tohle maximalne podporuji a doporucuji. Veracky na grafikach jsou desne hlucny a pokud je PC na grafiku only, tak je 3850 zbytecne vyhazovani penez. Radeji bych je dal do lepsiho zdroje (Enermax Liberty 620W) Tam se uplatni lepe nez v grafice... Anebo usetrit
    njn, "3,5GB paměti" to už je hold riziko podnikání - prostě čímkoli od 2GB nemůže nic pokazit
    A doufám, že s tím zdrojem to bereš spíše jako osobní/srdeční záležitost, na takovou sestavu by to bylo i s Corsairem HX520 víc než předimenzováno (a to je ještě o litr levnější ) - 400W až 500W víc než stačí
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Tak po vasich radach jsem vymenil zdroj za SEASONIC SS-400ET-F3, 400W Fan 12cm, Aktiv. PFC, 80PLUS, bulk, DVD-ROM za DVD RW Samsung Black S203P/BEBN 20xDrive DL±8.5GB LS bulk SATA, HDD za 500GB verzi a procesor zvednul na Intel E8400 3GHz.

    Jinak chladic na procesor je pro mne (protoze netaktuji) zbytecny zmenil jsem ho na CoolerMaster Hyper 212 ,skt. 775/AM2/939/754 s.silent 19dBA - co na nej rikate?

    Pameti prozatim nechavam pri starem (opravdu jsem s transcendem spokojen a taktovat nehodlam).

    Ted jen otazka te grafiky. Vetsinou kdyz spustim nejakou hru je to bud simulator aut (NFS, Formule, Rally) nebo nejaka ta strategie (C&C atd.). Nejsem na zadne 3d strilecky nebo neco podobneho.

    Dival jsem se na ruzne testy a ta ATI HD3850 mi prisla jako dobra stredni cesta, ale pokud myslite ze mi bude na to me sem tam hrani stacit i grafika za 2000,- tim lepe a budu rad kdyz navrhnete jakou.

    S tim Case jste me dost prekvapil, ja si od toho velkeho bocniho ventilatoru hodne sliboval (pekne by mi ofukoval pasivni grafiku a taky celej board), pokud ale rikate ze economy verze bez velkeho ventilatoru je lepsi mozna do ni nakonec pujdu s tim ze dokoupim nejakou 120ku na foukani z boku na karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    S tim Case jste me dost prekvapil, ja si od toho velkeho bocniho ventilatoru hodne sliboval (pekne by mi ofukoval pasivni grafiku a taky celej board), pokud ale rikate ze economy verze bez velkeho ventilatoru je lepsi mozna do ni nakonec pujdu s tim ze dokoupim nejakou 120ku na foukani z boku na karty.
    No právě - taky jsem to kupoval s tím, že to bude suprčupr, ale je to všechno něco za něco. Vrtule fouká na všechno v casu, ale zas ta hlučnost není nejnižší a tahá všechno dovnitř - no a když neplánuješ taktování.... Ještě jsem přemýšlel, že bycn přes ni přetáhnul třeba nějaké silonky, bo tak něco, ale nevim. Osobně to udělám tak, že ji asi vymontuju uplně a dám jen fan dopředu na nasávání, kam dám filtry, a dozadu druhý pro vyfukování teplého vzduchu.
    Cladič cpu beru Ninja rev.B a na grafárnu dám stejně AC S1, na které můžu dát popř. ještě 120mm fany. No a už jen pro pořádek cpu si vemu starou dobou e8200 , doteď jsem jel na e6300 a vím, že mi bude e8200 víc než stačit. Ale každý to má samozřejmě jinak!

    EDIT: Jinak s tou gk už jsme to tady myslim někde řešili, že když už 3650, tak ber raději tu s 256MB DDR3 než s 512MB DDR2
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 18-02-2008 v 13:54
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední