Q6600 + Win XP
Zdravim. Slyšel jsem že při použití Core 2 Quad 6600 se systémem Win XP jsou u tohoto procesoru využívána jen dvě jádra. Co je na tom pravdy. A hlavně. Proč?
čili pracují všechna čtyři jádra. bylo mě to řečeno, takže se ptám. přišlo mě to dost stupidní. mám pocit jako kdyby mě někdo řekl že když si koupim silný auto a budu s nim ve vleku vozit hnuj místo kamení tak bude jezdit jen na dva válce místo na čtyři. netuším sice na jakém principu čtyřjádra pracují, ale není to trochu nesmysl že by procesor pracoval bud na dvou nebo čtyřech jádrech?
Někde jsem tu viděl odkaz na článěk kde je zobrazeno a popsáno jak pracuje čtyřjádro. Ted to nemůžu na netu nikde najít. Jestli někdo zná ten odkaz tak mi jej jsem prosím dejte a nebo kdyby se našel někdo kdo mi popíše jak tenhle procesor pracuje - aby se z toho dalo pobrat proč je nesmysl zda může pracovat se dvěma nebo čtyřma jádrama - tak to sem prosím vepište. Dík
Sice to asi není to co hledáš, ale třeba si v tom taky počteš ;) https://www.svethardware.cz/jen-jedno-procento-programatoru-umi-dle-intelu-napsat-kody-pro-paralelizovane-cipy/18995
Jak se zdá, Win 2000 Professional skutečně využijí pouze dvě jádra ze čtyř.
Někde je zase psáno že některé game využijí všechna čtyři jádra, některé ne. Jak je to u win 2000 když vidí pouze dvě jádra nevim. To už asi nedohledam. Je možný že vidí dvě jádra která pracují ale při hře či při náročnějších aplikacích zapojí všechna čtyři? Tot otázka.
Někde je zase psáno že některé game využijí všechna čtyři jádra, některé ne. Jak je to u win 2000 když vidí pouze dvě jádra nevim. To už asi nedohledam. Je možný že vidí dvě jádra která pracují ale při hře či při náročnějších aplikacích zapojí všechna čtyři? Tot otázka.
Ne, pokud Win vidí jen 2 jádra, tak ŽÁDNÁ aplikace jich nemůže vidět a tedy ani využít více. A protože každý systém si musí být schopen spravovat svoje procesy, tak to IMHO platí pro všechny systémy.
Vyjímkou by možná mohli být nějaké speciální systémy se speciálními aplikacemi (ČHMÚ, UFA ... - tedy na mnohoprocesorových superpočítačích), ale rozhodně nic obecného
Vyjímkou by možná mohli být nějaké speciální systémy se speciálními aplikacemi (ČHMÚ, UFA ... - tedy na mnohoprocesorových superpočítačích), ale rozhodně nic obecného