Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Čím přehrát HD MKV film.

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zdravím.
    Mám takový drobný problém. Nevím jak přehrát film v rozlišení 1920x1072@30fps v mkv formátu. Videolan VLC player to na C2D E6750 2.67GHz neutáhne (i když těsně, filmy s vert. rozlišením cca 800 bodů ještě jedou) a s media playerem, který by teoreticky využil grafické akcelerace GeForce 8600GT si moc nerozumí na Vistách Haali Media splitter (DirectShow filter). Není to nějak důležité, zatím takové HD filmy nejsou běžné ... zkoušel jsem prostě jen jak vypadají a narazil jsem na toto: http://www.vuze.com/details/DVVFHRL6...VANCE&t=X&vt=1 (klip Evanescence: My Immortal, 260MB/5min). Video kodek je AVC1 (tuším totéž co X.264).
    Řešil někdo něco takového?
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 17-02-2008 v 23:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Zkousel jste Media Player Classic? V tom jde prehrat snad vse.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    -> http://www.matroska.org/technical/gu...ows/index.html

    CCCP a CoreAVC by měly mít PureVideo akceleraci, uvidíš :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Není to nějak důležité, zatím takové HD filmy nejsou běžné ...
    No, pokud na Vistach nejede Haali Media splitter tak bud verzi ktera jede, nebo jiny system a ne takovy crap jako jsou Visty S cim ale prudce nesouhlasim je, ze takove HD filmy nejsou bezne. Staly se beznymi uz cirka pred 3, 4 lety kdy jsem to videl poprve, dneska je x.264 + MKV standard na hi-res filmiky a treba takovy Matrix v h.264 a 1280 pix na sirku vypada bozsky
    A jen necele 4G...!

    1920pix se mi neseka na me konfiguraci, ale je u me vyrazne vic rozblurovane (downscale to 1024 pix...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od ioannis Zobrazit příspěvek
    Zkousel jste Media Player Classic? V tom jde prehrat snad vse.
    Ano, ve VLC také. Obojí používá knihovnu libx264 z rodiny ffmpeg filtrů, nicméně v MPC aspoň nejsou u konkrétního videa artefakty, ale zas je lépe vidět interlacing. Kouše se obojí.
    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    -> http://www.matroska.org/technical/gu...ows/index.html
    CCCP a CoreAVC by měly mít PureVideo akceleraci, uvidíš :-).
    Zdá se mi, že to jede přibližně stejně jak MPC s ffmpeg filtrem. PureVideo se dá sehnat neplacené (mimo torrent)?
    EDIT: v zoomplayeru jsem vyzkoušel i kombinaci, kdy jde video přes CoreAVC jako renderer je použit WMR9, pokud nastavím spřažení zoomplayeru s jedním jádrem, tak je využití cca 80-95%. Sice to není 0-3% jak se některým šťastnějším daří, ale toto video je extrém (jiné fullhd 1920x1072 při 30fps neznám) a aspoň jede plynule s velmi malou výkonovou rezervou. Jen bych čekal, že pokud o sobě 8600GT tvrdí, že má akceleraci HD tak tím myslí zdarma a legálně aspoň pro určité filmy.

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    No, pokud na Vistach nejede Haali Media splitter tak bud verzi ktera jede, nebo jiny system a ne takovy crap jako jsou Visty S cim ale prudce nesouhlasim je, ze takove HD filmy nejsou bezne. Staly se beznymi uz cirka pred 3, 4 lety kdy jsem to videl poprve, dneska je x.264 + MKV standard na hi-res filmiky a treba takovy Matrix v h.264 a 1280 pix na sirku vypada bozsky
    A jen necele 4G...!

    1920pix se mi neseka na me konfiguraci, ale je u me vyrazne vic rozblurovane (downscale to 1024 pix...)
    Ups, nakonec jede, problém byl možná v tom, že WMP nezná AVC1, bůhví jestli X264 a nepoužívá jen nějaký WMxx FourCC. Před 4mi lety? To jsem měl nějaké 512/128 ADSLko s párgigovým limitem, což není ani na stažení pár trailerů. Visty nevidím jako lepší nebo horší než xp.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 18-02-2008 v 23:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Pokud se nepletu, tak akcelerace PureVideo HD či AVIVO HD (= MPEG4 akcelerace) je snad zdarma, ne? Tam snad není co zpoplatnit.

    Placený je podle mně nějaký dekodér MPEG2 co se jmenuje stejně (ale nemá příponu HD, jmenuje se tedy stejně jako stará verze PureVidea). Tady je to co myslíš, ne?

    Píše se:
    NVIDIA® PureVideo™ Decoder software, a plug-in for Microsoft® Windows® Media Player and Media Center Edition, delivers smooth MPEG2 video and unmatched color fidelity when watching DVDs, videos, and TV programs on your PC. It features Dolby® Digital surround sound audio and supports the MPEG2 video features on your Microsoft DirectX® compatible graphics processor.
    To mi příliš nepřipadá jako akcelerace MPEG4 a její varianty (h264, VC-1 apod.).

    Bohužel nemám dost moderní kartu, jinak bych to sám vyzkoušel už dávno :-(.

    Oficiálně podporované přehrávače jsou PowerDVD a WinDVD, ale mně se to pokud si pamatuji podařilo zprovoznit s akcelerací v Nero ShowTime. Na jiných fórech jsem právě narazil na zmínku, že se jim podařilo zprovoznit CCCP a CoreAVC s touto akcelerací, ale chce si to určitě pohrát a zjistit další, podrobnější, info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Jo, s tím purevideem jsem se spletl. Akcelerace zdarma je, přehrávače asi nikoliv . Relevatní odkazy v záplavě:
    http://forums.nvidia.com/lofiversion...hp?t12150.html (aspoň začátek ohledně podporovaných přehrávačů a s radou použít CoreAVC jako nejvýkonnější dekodér)
    http://www.danielandrade.net/2007/02...nition-videos/ (rozchození CoreAVC ... taky lze v CCCP vypnout ffdshow pro X264)
    Dále se doporučuje nekupovat CoreAVC, že PureVideo je lepší.
    Každopádně dík za pomoc s hledáním řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    6

    Potřebuju poradit ...měl jsem WIN 7 a filmy v HD mi šli úpa skvěle dal jsem si sem XP a zkoušel jsem spousty kodeků a nic :-( poraďte plsky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    99

    ve winXP zkus gom player,ten prehraje vsechno
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    6

    zkoušel jsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    VLC player.
    Na prehravanie vo WMP potrebujes Matroska Pack.
    Pripadne si nainstaluj K-Lite Codec Pack.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 20-08-2009 v 21:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od Matyty Zobrazit příspěvek
    Potřebuju poradit ...měl jsem WIN 7 a filmy v HD mi šli úpa skvěle dal jsem si sem XP a zkoušel jsem spousty kodeků a nic :-( poraďte plsky
    ahoj, na Win XP jsem neměl nikdy problémy s přehráním, pro přehrání jsem používal bud BSplayer, VLC player nebo VMP 11 a kodeky používám jen CoreAVC a KLM (K-lite Mega Codec Pack) ve stejné podobě je přehrávám i nyní na Win 7
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    6

    Nejede to prostě :'( na WIN 7 to jelo :'( ...mám grafiku ATI RADEON 2600HD Pro AGP ...CPU:INTEL Pentium 4 3GHz a 1,5GB RAM ..stačí ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Já používám MPC HomeCinema, v některých režimech dokonce umí akcelerovat HD video přes grafickou kartu (ale nevím jestli tvojí kartu 2600HD podporuje).

    Jinak, pokud chceš přehrávat MKV HD videa ve WMP v XP, potřebuješ hlavně 2 kodeky, a to ffdshow (pro přehrání x.264) a MKV splitter (pro formát MKV).
    Možná i AC3 filter (pokud by byly problémy se zvukem) a případně VobSub na titulky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    6

    Seká se to :-( ....ale proč to na WIN 7 jede bezproblému ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nejde prehrat film
    Od vinnetou v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 17:07
  2. dvd nelze přehrát
    Od Kasicka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-09-2009, 13:03
  3. Windows 7: Nejde přehrát DVD
    Od jeninicicek v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-06-2009, 12:16
  4. neide prehrat film
    Od SpeedFilip v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-07-2007, 20:43