Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Nové PC - chci výkon, a dobré možnosti přetaktování s cenou kolem 50k s DPH

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    Ahoj sám jsem si navrhl takovéhle PC a rád bych se ujistil, že je vyvážené a má nějaký potenciál do budoucna. Hry moc nehraju a tak bych se rád věnoval taktování, benchmarkům a možná trochu i tuningu.
    Tady to je:

    MB: Gigabyte X38-DQ6 intel X38
    CPU: Intel C2D E8400 tray
    CPU cooler: Noctua NH-U12P
    RAM: Patriot 4096MB LL (kit2x2GB) 800MHz, EPP
    HDD1: WD Raptor X 3,5" 150GB SATA/150
    HDD2: WD Caviar SE16 3,5" 500GB SATAII/300
    GPU: ??????????????????????????? určitě 8800GTS s čipem G92
    Mechanika: Samsung SH-S203B
    Zdroj: CORSAIR HX620
    Case: AplusCase El Diablo BM
    Zadní větrák: Noctua NF-P12-1300
    Regulace všech větráků: AKASA AK-FC-03 (4 regulátory a 4 čidla) - kam umístit čidla?
    Monitor: LG 22" L226WTQ-WF
    Klávesnice: Logitech Wave
    Myš: Logitech G5
    Repro: Genius SW-HF 5.1 5005
    OS: Windows Vista Home Premium 64-bit OEM

    skříň a všechny ty větráky a regulátor volím kvůli tomu, že bych rád dělal trochu pokusy se vzduchovým chlazením - v práci celý dny něco testuju a validuju tak bych chtěl využít svých zkušeností k tomu abych vymyslel co nejlepčí tok vzduchu skříní....mám kl dispozici i takovej ten pěknej měřáček průtoku vzduchu takže si vyhraju:-) prach a hluk mi tolik nevadí - a to by mělo být taky součástí mýho testování - třeba z toho bude krásnej článek pro SHW:-)))

    jinak nesnáším televizi a rádio, takže mi to má vydržet jako zábava na dlouhé večery:-)
    Díky za Vaše rady.
    Naposledy upraveno uživatelem s3icc0: 20-02-2008 v 14:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lubayys
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    279

    Asi bych volil jinou desku, s chipsetem x38 :
    napr.: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50442
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od lubayys Zobrazit příspěvek
    Asi bych volil jinou desku, s chipsetem x38 :
    napr.: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50442
    tu jsem měl původně taky vybranou - ale nepodporuje SLI a časem bych koupil druhou grafiku nejspíš...
    nebo by jsi mohl napsat nějakej fakt dobrej argument proč zrovna tu:-) /teda cenu můžeš vynechat to už vím/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    možná by se vyplatila kvůli tomu 2xduálnímu zapojení pamětí (což je v mém případě na snadě), ale to tenhle asus určitě taky podporuje nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ramky by stačili aj 800Mhz A-daty a zdroj kľudene HX520
    A dual chanel teraz podporujú všetky nové dosky
    EDIT som si neprečítal, že chceš SLI ale ten zdroj by ešte ako tak stačil
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 20-02-2008 v 14:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Pokud chceš SLI tak teda deska OK, jinak by bylo lepší volit X38
    Trošku nechápu jak to máš s RAMkami: asi chceš koupit 4x1GB že?
    Radši vol 2x2GB, ikdyž jsou dražší, ale do budoucna lepší
    Grafiku vol bez OC - ten si uděláš sám, jinak MSI bych nebral.
    Mechanika: Mrkni na Samsung SH-S203
    Ohledně OS: Vista bude levnit, kolem 40% slevy, takže bych počkal (jel nyní na nějakém XP nebo Linuxu) a až to slevní koupil třeba Businessky

    Jinak asi OK

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ramky by stačili aj 800Mhz A-daty
    Souhlas, zdroj bych nechal HX620
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nForce bez SLI je zverstvo

    jestli chces koupit az "casem", tak se na to vykasli. casem tu bude nova lepsi grafika ktera strci SLI do kapsi, navic SLI topi a zere a narust vykonu je jak kdy

    to se taky casto rikalo ted si koupim 1950 pro a casem prikoupim druhou do CF... a kazdy se zbavuje 1950 a bere 38x0

    proste bud hned ted SLI toho nej co je na trhu nebo se na SLI vykaslat a jit na jistotu do intel chipsetu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lubayys
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    279

    Asus Striker II Formula - nForce780i - kdyz tam nedas ty vetracky na chipset tak NB bude mít 90 stupnu, coz je moc..a asi to bude padat pokud budes taktovat, a kdyz tam das ty vetracky tak nevim co hlucnost..
    a asi bych jeste dal klasickou 8800GT, levnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ramky by stačili aj 800Mhz A-daty a zdroj kľudene HX520
    A dual chanel teraz podporujú všetky nové dosky
    No myslel jsem že vyšší frekvence bude lepší, ale je pravda že jsem pokukoval po nějakejch 800MHz LL (CL4)...ale chtělo by to určitě 4GB a zvolit nějaký aby šly pěkně přetaktovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od s3icc0 Zobrazit příspěvek
    No myslel jsem že vyšší frekvence bude lepší, ale je pravda že jsem pokukoval po nějakejch 800MHz LL (CL4)...ale chtělo by to určitě 4GB a zvolit nějaký aby šly pěkně přetaktovat...
    tyhle vypadaj hodně solidně
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0ALGDB
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    No tak jsem to trochu upravil...ale v mým obchodě nemaj ramky s časování CL4 v 2x2GB kitu (jen 2x1GB) a nechal jsem otevřenou otázku grafiky...
    jinak ještě jsem koukal že tam dnes přibyl MB EX38-DQ6 ... ale nikde sem o něm ještě nečetl takže nevim co to bude zač...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    škoda že to nejsou dominátory...ty by se moc líbily a s časováním CL4...:-)))
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    nForce bez SLI je zverstvo

    jestli chces koupit az "casem", tak se na to vykasli. casem tu bude nova lepsi grafika ktera strci SLI do kapsi, navic SLI topi a zere a narust vykonu je jak kdy

    to se taky casto rikalo ted si koupim 1950 pro a casem prikoupim druhou do CF... a kazdy se zbavuje 1950 a bere 38x0

    proste bud hned ted SLI toho nej co je na trhu nebo se na SLI vykaslat a jit na jistotu do intel chipsetu
    asi máš pravdu...lepší pak bude starou GPU někomu střelit a koupit si novou třeba časem budou prachy na 9800:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lubayys
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    279

    To uz radsi tyto, s casovanim CL4

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53261

    o 400,- drazsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele s3icc0
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    30

    problém je že jsem tak nějak nucen si to celé objednat od ALFACOMP.CZ - takže můžu brát v potaz jen komponenty co maj tam.... /na druhou stranu se tím vyhnu platbě DPH:-) /
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová deska a paměti kvůli přetaktování ? Chci využít stávající Q9300
    Od noegoncz v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-11-2011, 14:51
  2. LCD: LCD s cenou kolem 2000,-
    Od The lachiM v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-10-2011, 20:30
  3. Dobre PC cena/vykon pro 1920x1080
    Od Vectom v sekci PC - archiv
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 29-06-2009, 22:27
  4. LCD: Postačí výkon pro nové LCD?
    Od Jandaskunk v sekci Monitory
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 16:46
  5. Nové možnosti při vytváření anket - pripomienka
    Od chesterfield v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 11:16