ZeliDocela by me zajimal test mini-ITX desek/pocitacu, sem zvedavej na oblasti pouzitelnosti takovych sestav. Je mi jasny ze "pařany" to asi moc zajimat nebude, ale kancelarska prace, internet, multimedia, atd by na tom mohli jit...
ioannisTaky mne to zajima a treba bych se i pripojil. Nasazeni bych videl idealne do kancelari/jako HTPC pro nenarocne. Vetsina lidi nejsou parani ;) S prichodem ITX desek a novych celeronu 215 od Intelu bych videl i mozne vetsi rozsireni. Problem budou skrine, ktere jsou zatim dost drahe, pro jinak levne reseni. Zajimava je myslenka Car PC tedy pocitace do auta.
66Okrem Intelu - LittleValley2 su este zaujimave VIA EPIA dosky a potom aj Microtik.
Ten Intel mam doma a beha to celkom vpohode. Skusal som aj WinXP (priamo na SATA disk), behal normalne na kancelarsky komp. Mozno aj nejake jednoduchsie gamesky by na nom behali. Teraz tam mam linux a pouzivam ho ako firewall a storage (dva 500 GB SATA disky).
Trocha nevyhoda je max 1GB RAM, 2x SATA, 1x PATA a 1xPCI. Skrinu som nan kupil obycajnu na PC za 750 Skk aj so zdrojom. Mala skrinka bola priserne drajha - viac ako doska s 1GB RAM spolu. Ale inak som s nim spokojny.
S VIA EPIA nema skusenosti, ale su trocha drahe na to, co poskytuju. To skor uz ten Intel.
A Microtik su dosky skor urcene pre routre, WiFi AP, firewally a podobne. Maju aj svoj vlastny OS, ale moze tam bezrt aj Linux (len na niektorych modeloch). Cenovo su tiez trocha drahsie ako Intel, ale su zasa mensie a su zamerane na konkretny ucel - maju viacero LAN rozhrani, miniPCI slotov a podobne.
johny__g[QUOTE=66;102515]..
Trocha nevyhoda je max 1GB RAM...[/QUOTE]
Četl jsem že tam někdo zkoušel dát 2 GB modul a šlo to, možná to bylo i tady na fóru ale nemůžu to najít.