Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Poruchovost Fortronů FSP400-PNF 12cm FAN 400W ATX

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Tak sme dneska postavil vedle sebe 2 Fortron zdroje s tím, že jeden má být
    Fortron ZDROJ FSP400-PNF 12FAN 400W ATX a druhej -AX400-PNF
    Fortron ZDROJ FSP350-PNF -ATX350-PNF
    -člověk by čekal, že budou stejné, jen watáž bude jiná že?

    no a jak nemilé překvapení mne čekalo, když sem zjsitil že to není 400W zdroj ale obyč(nebo lepší kousek) 350W zdroj s nápiskem 400 peak

    Zdroj sem kupoval v TS Bohemii jako 400W fortrona a i oni ho tak prezentujou
    http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=44448
    nikde nepíšou, že je to AX400-PNF, že je to 350W zdroj s 400W ve špičce, jakej je tedy rozdíl mezi 350 a 400?
    Mohl sem ušetřit cca 160kč.
    Asi jim ho vrátím a podle finanční situace pořídím něco lepšího

    1. fortron sem reklamoval kůli hlučnýmu ventilátoru, vyměnili mi ho (po měsící) za "novej"
    a ten "novej" mi zničil MB+CPU (takže sme musel pořídit skoro celej new PC na moje náklady) a ten křáp sem musel zas reklamovat (další měsíc, ale to už bylo jedno, byl sem skoro 4 měsíce bez PC), teď každej zdroj měřím než ho vůbec zapojím

    Rád si vyslechnu vaše názory, komentáře, nadávky a urážky ale mě to zaskočilo...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: stitky_1.JPG 
Zobrazení: 695 
Velikost: 396.0 KB 
ID: 2748   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: stitky.JPG 
Zobrazení: 457 
Velikost: 122.2 KB 
ID: 2749  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Rozdíl je ( dle mé neověřené úvahy ) v tom, že když si sestava náhodou někdy řekne na chvíli třeba o 370 W, ATX400 mu je dokáže dodat a zachovat sestavu stabilní, zatímco ATX350 toto nezvládne a sestava spadne.

    Každopádně tvého PC mi je docela líto. Zajímalo by mě, jestli je zákonem nějak ošetřena možnost požadovat náhradu škody, která závadou na výrobku vznikla. Akorát by byl asi značný problém dokazovat, že ti ten počítač zničil právě tento zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Zajímalo by mě, jestli je zákonem nějak ošetřena možnost požadovat náhradu škody, která závadou na výrobku vznikla.
    No první postup je, říct to prodejci...ten tě pošle někam, že ti nic nezaplatí, tak mu říct, že si necháš udělatznalecký posudek, na 90% řekne že kldině pak postupuješ:
    soudní znalec a od něj znalecký posudek - blbě se to prokazuje, bavil sem se snima o tom v době kdy se mi to stalo a stojí to i dost peněz, ale to ti zapaltí prodejce pokud znalecký posudek bude v tvůj prospěch.

    Myslím, že chvilkově zvládne i ta 350ka 370W...bych mohl oba zdroje rozebrat a porovnat součástky(parametry/ cívky těžko porovnám, závity počítat odmítám ) ale štve mě to, koupíš si 350w fortrona a je to 350w zdroj, ne 300w s 350w ve špičce...to samé čekám i u 400W, 500W, 600W ...je to prostě podraz na lidi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ta elektronika může být klidně úplně stejná, ale podstatná je tam ta "morální" část. Pokud ATX350 dostane požadavek na 370 W, nemusí to ustát a když se tak stane, je Fortron z obliga - řekne, že zdroj na takovou, byť špičkovou zátěž nebyl stavěn a nenaděláš nic. Ten druhý, na druhou stranu, umřít nesmí ani při těch 400 W špičky, jinak máš právo na reklamaci. Proto to tam je napsané a proto je cena mírně vyšší.

    Jak moc fér tohle je, to je už jiná diskuze, podstatné je, že takhle to ( alespoň podle mě ) funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Podivej se na tu AX-400PNF v pravem hornim rohu je napsano Eurocase - to vse vysvetluje. Myslim, ze zde zafungovalo marketingove oddeleni Eurocase a mame tady novy supr 400w Fortron . (btw tenhle model prodavali chvili ve skrinich EC)
    Jinak jsem rad, ze se poukazuje na (ne)kvalitu zdroju Fortron, ktere jsou zde hodne doporucovany. Je pravdou, ze v tehle cenove hladine neni moc na vyber, ale radeji si priplatim napr. za Corsair VX450, kde je mimo jine 5-ti leta zaruka a mam klid. Vse samozrejme zavisi na nasazeni.
    Jinak jsem jiz reklamoval za poslednich 4-5 mesicu 2 z 5 Fortronu. Jeden z nich vzal s sebou i desku.
    Naposledy upraveno uživatelem ioannis: 23-02-2008 v 03:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Jo stejný problém s nestabilitou tohoto zdroje (AX400PNF) jsem řešil nedávno, jsou to šunty
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Som zvedavý ako je na tom rada FLN.
    @Sieben: nechystáš sa pozrieť tým zdrojom na črevá?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    moc rád bych se podíval na střeva..a jako skalpel bych zvolil kladivo...

    Jenže pokud ho půjdu vrátit, tak nemůžu (ještě se kouknu na pečetě ) a uvidíme.
    Ale sem rád, že nejsme jedinej, kdo má nepříjemné / špatné zkušenosti s Fortronem....a to logo eurocase mě taky děsí.

    Zjistím od kamaráda za kolikm i sežene Corsair VX450, chtěl bych HX520 ale ten je zbytečnej(to i 450W ) a už moc drahej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    tak toto ma ešte viac utvrdzuje v tom ze pre istotu a pokoj na dusi treba brat iba gln verzie fortronov... pre tých pár sto korún sa to rozhodne oplatí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ja ted nedavno bral 350PNR (tusim) a zadny pecete na nem nebyly takze se dal bez problemu otevrit a podivat se dovnitr
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Jednak, jak tady píše i Trippax, je zřejmě lepší připlatit za "GLN" série Fortronu a druhak má i bohemka, slušně řečeno, u některého zboží značně zavádějící popisky

    Už jsem se naučil ověřovat veškeré pro mě důležité parametry přímo na stránkách výrobce, nebo alespoň z několika na sobě nezávislých zdrojů (když je možnost). Je jen málo českých e-shopů, na jejichž popisky a technické parametry se můžu spolehnout, jelikož tam mají provozovatelé asi větší zájem na tom, aby podávali pravdivé informace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    jako reakci na tvůj příspěvek sem se podíval na stránky výrobce a žádný zdroj jako AX400-PNF NEEXISTUJE! jedině ATX400-PNF

    hmm zajímavé, tak kde je chyba?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    jako reakci na tvůj příspěvek sem se podíval na stránky výrobce a žádný zdroj jako AX400-PNF NEEXISTUJE! jedině ATX400-PNF

    hmm zajímavé, tak kde je chyba?
    Se ani nedivím, kdo ví, jak to mají/měli s EC naslmlované (všechny ty jejich OEM licence a tak ), když EC dovolili, aby tam měli svoji značku...
    Kdysi jsem také kupoval zdroj Fortron (350W) a byla na něm taky úplně jiná značka (za boha si nevzpomenu jaká, ale EC to nebyl), jen na štítku bylo FSP Group INC.
    Taky si všimni, že na tom tvém "originálním" Fortronu je napsáno FSP Group INC. Fortron/Source (na mém je to napsáno taky). To že Fotron/Source na té verzi pro EC není, dle mého názoru znamená, že je to prostě zdroj jen vyráběný ve stejně fabrice, ale pod jinou značkou - tudíž ho ani na oficiálních stránkách Fortronu najít nemůžeš. A to že to bohemka prodává jako originální Fortron, není tvůj problém - nemůžeš za to že v tom má bohemka hokej a kašle na nějaké licenční zásady a dohody
    Vždyť oni mají tak obrovské obraty, tak proč by řešili takové (pro ně) detaily
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    no a to mě na bohemce a ostatně všech obchodech štve...přístup k zákazníkovi...
    No ale už tak od nich beru jen minimum....takže u mě(konkrétně firmy kde dělám správce) přišli o zákazníka...odběry sice nemáme moc velký, ale i tak za 2 roky sme jim udělali obrat cca 250 000kč a mohl to být dvojnásobek, ale není,jejich chybou.

    No tak sem se už asi rozhodl, zdroj vrátím a odjinud si vemzu buď seasonic(nějakej lepší než oem) nebo corsair
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55
    Naposledy upraveno uživatelem Brecht51: 23-02-2008 v 14:38
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Poruchovost grafických karet
    Od Smeli v sekci Aktuality
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-03-2009, 12:02
  2. Poruchovost grafickych karet
    Od gtbiker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 11:50
  3. Fortron FSP400-60GLN vaš nazor?
    Od xstreetfighter v sekci Zdroje
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 28-08-2008, 20:09
  4. 8800GTS vs. Fortron FSP400-60THN-P 400W
    Od happymaster23 v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-05-2007, 23:56
  5. Fortron ATX-400PNF 400W W/PFC 12cm
    Od firo v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-08-2006, 18:38