Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Servr v místní síti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    53

    Chtěl bych udělat servr v dmístní síti, je tam přiblížně připojeno 10 PC. Nevím jak na to, spíše jakej soft tam dát nebo co by bylo nejvhodnější. Dík za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Tak je dost těžký, když nenapíšeš na co má sloužit teď a k čemu případně výhledově . Jestli vůbec nevíš jak na to, raději to někomu přenechej a zkus mu specifikovat požadavky líp než "chcu servr" Sorry, ale na post typu "něco chci a nic o tom nevím, prosím pomozte" se nedá nic jinýho napsat.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 23-02-2008 v 23:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    53

    Specicikace: Ovladání portu, popřípadě nastavováni priorit. Kontrola nad stahování(vidět kdo je online a kdo kolik stahuje). Oladání P2P sítě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    co trea PFSense? http://www.pfsense.com/
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=5677

    nebo nejakyho tucnaka, jinou verzi BSD... na winech moc shapovacich programu neni a nejsou zadara (kdyz jsem shanel dokonce ani nebyly sehnatelny cracky a SN (kvuli vyzkouseni jak se to bude chovat samozdrejme))
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    53

    Dik, už si poradím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od Diamondblack Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych udělat servr v dmístní síti, je tam přiblížně připojeno 10 PC. Nevím jak na to, spíše jakej soft tam dát nebo co by bylo nejvhodnější. Dík za rady...
    postav si neco na core2duo nebo na xeonu (podle vytizeni), par SAS disku, dostatek ECC RAM a W2K3 Server ale je to celkem financne narocne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Dobrej vtip , ale na původní dotaz se fakt jinak reagovat nedá.

    No ani nevím jestli w2k3 podporují shapování. Na Linuxu jsem zkoušel HTB (http://www.root.cz/clanky/htb-jemny-uvod/) rozchodit se to dá, ale je to celkem porod ... tak na den studia , práce a ladění. Funguje to bezvadně ... aspoň pro odchozí provoz. Jako PC na to stačí celkem šunka.
    EDIT: dodatek: příchozí provoz se shapovat moc nedá. Nelze ovlivnit pořadí v jakém pakety přicházejí, lze jen zpomalovat déle trvající TCP spojení, příchozí UDP shapovat nelze.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 24-02-2008 v 11:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    53
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Rychlost v místní síti
    Od dejvid1980 v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 15-10-2014, 07:10
  2. Webové prohlížeče: Problém se zemí (Místní omezení)
    Od Predator5552 v sekci Internet
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-06-2014, 13:17
  3. něco jako dropbox, ale v mistni siti
    Od matata v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-12-2012, 10:12
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-12-2009, 23:39
  5. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-03-2008, 23:18