Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: DVI-I analog/digital

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Zdravim.
    Mam taku trochu zaciatocnicku otazku. Mam na grafickej karte aj na monitore DVI-I konektor a prepojil som ich DVI-I kablom. Ako zistim ci mi tade tecie digitalny alebo analogovy signal? DVI-I podporuje analogovy aj digitalny signal. Dakujem za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    DVI je digitál, takže digitální signál
    Analog je D-Sub

    EDIT: V menu monitoru by to mělo být napsané, pokud to tam bude, bude tam 100% napsané "digital input"
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 24-02-2008 v 18:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Neviem ci som vyjadril dostatocne jasne. DVI-I dokaze prenasat analogovy signal aj digitalny. (http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Jak psal tgfh, pokud propojíš DVI-I konektor na grafice s DVI-I konektorem na LCD, tak ti poteče digitální signál.
    Analogový signál v DVI-I konektoru se použije, pokud chceš připojit CRT monitor, nebo LCD s pouze anlogovým D-Sub konektorem, samozřejmě za použití redukce DVI => D-Sub.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Logicky bude digitalny signal asi preferovany, ale ako si to overit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Nevim, co máš za monitor, ale třeba u mého LG Flatron L1952TQ jsou v OSD menu položky Vertical a Horizontal (karta Position), Clock a Pharse (karta Tracking) aktivní pouze v případě, že mám připojeno přes analog. Pokud monitor připojim přes digital, tak položky nelze nastavovat.

    Taky když monitor zapnu, tak se v pravém horním rohu objeví na pár sec. nápis DIGITAL...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    jednoduchá odpověd pánové na toto. Pokud používáš DIGITÁLNÍ SIGNÁL tak o nastavení geometrie obrazu se ti kompletně stará grafická karta, pokud si to chceš ověřit, tak vlez do menu monitoru a snaž se posunout nebo změnit geometrii obrazu. Přes D-SUB to uděláš v pohodě, na DVI nemáš šanci, jelikož ti to monitor ani nedovolí, pokud chceš mít absolutní jisototu, tak už jedině si připoj osciloscop a změř si signály jaký ti lezou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Rozdil jde videt okem.
    Analog je nekvalitnejsi a s cim dal tim vetsim rozlisenim je to vic a vic videt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    ako pisal ZOIDIK, ak mas monitor pripojeny cez DVI niektore parametre sa nastavuju automaticky. Jednoducho skus pouziť tlačítko AUTO na monitore (na automaticke nastavenie obrazu), ak sa nič nedeje (nefunguje) tak to mas pripojene digitalne (obraz sa sam automaticky nastavil a tlačítko AUTO nefunguje-býva to popísane aj v manualoch k monitoru, že ak je monitor prip. cez DVI toto tlačitko nefunguje)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Loli Zobrazit příspěvek
    Rozdil jde videt okem.
    Analog je nekvalitnejsi a s cim dal tim vetsim rozlisenim je to vic a vic videt.
    tak tak, do takovych 1280x1024 se analog jeste da, ale pri vetsim rozliseni je u analogu jasne videt, ze je obraz rozostreny a nekvalitni. digital je proste jasna nula nebo jedna a zadna degradace obrazu se nekona
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Periferie: DVI,HDMI vs. analog TV
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 16:41
  2. Analog vs digitalni signal
    Od maren v sekci Video a TV
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 00:06
  3. Studio 9 a analog
    Od zdanadar v sekci Video a TV
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 21:24
  4. analog do digital
    Od sety83 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-01-2007, 16:30