problemy s HDD Western Digital
Ahoj muj problem je vtom ze muj 2. hdd (320 GB) nekdy po vypnuti pc proste nenajede pc vyhledava zarizeni a nakonec napise chybu a chce abych zmackl potom nabiha system ktery bohuzel nenajede problem resim tak ze musim rozdelat pc vyndat hdd (320 GB Wester Digital) zapnout windows pak ho vypnout pripojit hdd a pak to vetsinou funguje ale jednou se mi stalo ze byl disk ve spravci disku offline. Nevite prosim nekdo co stim? Diky moc.
1) zkontroluj SMART (umi treba speedfan, everest... spousta veci)
2) vyzkouset disk v jinem PC
3) co mas za zdroj (model ale hlavne i vyrobce)? pripojit disk na jiny napajeci konektor, vyhodit smejdoidni zdroj a sehnat si neco cemu se da aspon rikat zdroj....
2) vyzkouset disk v jinem PC
3) co mas za zdroj (model ale hlavne i vyrobce)? pripojit disk na jiny napajeci konektor, vyhodit smejdoidni zdroj a sehnat si neco cemu se da aspon rikat zdroj....
takze SMART byl uplne v pohode vyslo mi tam nejakych 98%
zdroj mam REDSTAR model: LC-B400ATX
a napajeni hdd je pres SATA
typ disku: WD3200JD
zdroj mam REDSTAR model: LC-B400ATX
a napajeni hdd je pres SATA
typ disku: WD3200JD
Ten zdroj nieje bohviečo a môže to byť aj ním. Skús aspoň odpojiť mechaniku aby si zmenšil odber energie zo zdroja a potom skús čo ten disk zrobí
ok budu to nejakej cas testovat kdyz nepocitam dnesek tak jsem mel tenhle problem pred tydnem tak uvidim
..zkusil bych dát jiný kabel..tyhle serials kabely jsou dost náchylný..někdy stačí ho víc ohnout a je v p..
Ten 320 je SATA II... To co popisuješ se mi stávalo, pokud jsem připojit disk SATA II na desku, která uměla jenom první genereci.
A co mas vlastne za dosku ?
pokial daku s nForce4 chipsetom, tak tie su k diskom hodne vyberave :D
(pri takej doske pomaha nastavit pre radic na ktorom je disk SATA 1 generacie + vypnut NCQ) no vysledok nieje vzdy podareny ...
pokial daku s nForce4 chipsetom, tak tie su k diskom hodne vyberave :D
(pri takej doske pomaha nastavit pre radic na ktorom je disk SATA 1 generacie + vypnut NCQ) no vysledok nieje vzdy podareny ...