Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: nejede dual

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Zdravím všechny,mám otázečku.
    Na desce MSI K9N-NEO nejede dual,jedna RAM je A-DATA 1024Mb 667 a druhá Kingston 1024Mb 667Mhz.
    Bios,everest,cpu-z vše ukazuje single. Táák,je možný aby byl problém v jiném výrobci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Ano, to je jisté. Obvykle s tím bývá problém i když je to třeba jen jiná série pamětí, tím nemylsim třeba jinou řadu stejného výrobce, ale stejný výrobce, stejná řada, jen je třeba jeden z modulu novějši než druhý.
    Do dualu se přimo prodavaji moduly po dvou, sou to kity a v závorce třeba u 1GB bývá uvedeno 2x512MB
    Třeba na czc je to rozdělene už v hlavni nabidce.

    EDIT: A tady je seznam testovany paměti pro tvoji desku. To ovšem neznamena, že jine tam nepojedou, jen že to u nich neni zaručene. Ale pravděpodobně s nimi nebudou problemy.
    Naposledy upraveno uživatelem Wlcek: 24-02-2008 v 22:45 Důvod: Doplněni seznamu testovanych paměti pro MSI K9N-NEO.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Mozne to je, ale nestava se to casto.
    Pro fungovani "Dualchannel mode" je potreba mit dva moduly stejne kapacity a rychlosti (rychlost neni podminkou) zapojene v Bank1(zelena) a Bank2(oranzova) nebo Bank3(zelena) a Bank4(oranzova). Kdyz je zapojeni modulu jine DC nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Dokonce už jsem viděl i to, že v DC nejel ani box přímo k tomu určený... a to jsem zkoušel všechny pozice Ale jelikož to byl office komp, tak mě to tak netrápilo Takže mě moc nepřekvapuje tvůj případ...
    Až budeš mít v ruce nějaký DCkit pamětí, tak se schválně mrkni na výrobní čísla každého z modulů. Já to měl tak, že výrobní čisla byla stejná, až na tu poslední cifru, první modul měl xx-91 a druhý xx-94, což mě utvrzuje v tom, že to opravdu někde ve fabrice někdo zkouší v DC a proto to nestrkají do těch obalů jak to jede po lince

    Alespoň teda doufám, že to tak je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od pavko Zobrazit příspěvek
    Na desce MSI K9N-NEO nejede dual,jedna RAM je A-DATA 1024Mb 667 a druhá Kingston 1024Mb 667Mhz
    RAMky proházej, DCH musí jet
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 24-02-2008 v 23:04 Důvod: Doplněna citace
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    RAMky proházej, DCH musí jet
    Jenže on ma jednu A-Data a jednu Kingstone.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Vůbec nevadí, nikdy jsem se nesetkal že by DCH při stejné kapacitě RAM nejel
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od Wlcek Zobrazit příspěvek
    Jenže on ma jednu A-Data a jednu Kingstone.
    Mám dojem, že tgfh reagoval na můj příspěvek

    ...avšak nejely... ale věřím tomu, že je to snad jeden případ z milionu... a kdo ví jestli to bylo ramkama, třeba se propálil zrovna ten tranzistor, co měl DC na starost
    Řikám, byl to officekomp, takže jsem to neřešil. Na mém ščotu bych to určitě řešil s větším zájmem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Wlcek Zobrazit příspěvek
    Jenže on ma jednu A-Data a jednu Kingstone.
    Zkus proházet paměti ve slotech. V manuálu je popsáno do jakých je vsadit. Vyzkoušej i tu druhou možnost (druhou barvu).

    .. doby Socketu A kde nechodily různé paměti v DCH jsou díkybohu dávno pryč ! Dnes chodí naprosto běžně v duálu paměti různých výrobců nebo rychlostí. Že by nejely v duálu je opravdu mizivá pravděpodobnost (i když tam nějaká je). Záleží to taky na kvalitě desky a biosu, takže u MSI je šance na nefunkční Dual zvýšená

    EDIT: byla tu narážka na Wlčka ale budem na sebe hodny co kluci
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 24-02-2008 v 23:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Kapacitu ma taky ruznou.

    Tak mě třeba při stejnych modulech, jel, ale po asi 2~5 minutach mi spadnul komp, a to byl mezi těmi moduly jen asi rok. Jinak stejny vyrobce, stejna frekvence, časovani...

    EDIT: Jo, sem... To viš, ja mam svuj stroj rad a novějši zatim nepotřebuju:-)
    Naposledy upraveno uživatelem Wlcek: 24-02-2008 v 23:04 Důvod: OT
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Mám dojem, že tgfh reagoval na můj příspěvek
    na jeho, doplnil jsem tam citaci
    Citace Původně odesláno od Wlcek Zobrazit příspěvek
    Kapacitu ma taky ruznou.
    A-DATA 1024Mb 667
    Kingston 1024Mb 667 - Stejnou ne?
    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Vyzkoušej i tu druhou možnost (druhou barvu).
    Přesně tak
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 24-02-2008 v 23:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Omg, omlouvam se za mystifikaci, sem se přehlidnul.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Wlcek Zobrazit příspěvek
    Kapacitu ma taky ruznou.
    Já tam vidim A-Data 1024Mb 667Mhz a Kingston 1024Mb 667Mhz.. No uvidime co napise po prehazeni pametí ve slotech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    mne sa niečo podobné stalo tiež s doskou gigabyte (i865G) mal som 2 moduly: 512MB Apacer 400MHz CL2.5 a 512MB Kingston 400MHz CL2,5. Dual channel mode sa mi nepodarilo rozbehnuť... samozrejme moduly som osadil podľa manuálu pre DCH config... následne poprehadzoval a nič...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    10

    Tak prohodit sloty bylo první co mě napadlo,ale asi se opravdu nemají rády,protože v jiným compu taky nejedou.V původním pc jiný jdou,ale je to kit.Tak mizivá % šance se vyskytla.Dík všem za reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nejede hra
    Od Fry v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 20:23
  2. single side a dual side RAM v Dual channel
    Od ciny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 09:18
  3. DDR3 dual kit nejede v DCH v single ano
    Od Jaco007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-01-2011, 14:23
  4. nejede obraz
    Od miksak1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 18:32
  5. Dual Monitor Dual Desktop
    Od maxo777 v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2009, 15:36