Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Bootovani Sata 3.0 Gb/s HDD na starsi desce

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1

    Dobry den, pratele, to jsem si dal orisek do hlavy, nez koupit novy komp cely, tak jsem si rekl ze povysim postupne, nejdriv hdd, pak pamet a nakonec desku+proc+grafarnu, a tot problem, mam uz starouska MSI K7N2 Delta-ILSR, sada nForce2ultra a rad bych koupil trosku dopredu Maxtor MaXLine III 7V300F0 - 300GB 16MB, SATA 3.0 Gb/s, na te moji desce jeste neni v biosu bootovani ze Sata (posledni bios) a v prislusenstvi je disketa s Promise ovladacem, ktery kdyz se nainstaluje, tak pred bootovanim je schopna pripojovat hdd do raidu, ale o samostatnem Sata ani zminka, s kamaradem jsme vyzkouseli, ze samostatny Sata se pripoji jakoby do raidu jediny a pak se na nej da v pohode dostat, ale bootoval jsem ze sveho IDE, takze moje otazka zni, jestli by slo z tohoto Maxtora pipojeneho Promise ovladacem normalne nabootovat do Woken??? Dekuji za kazdou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Ak máš SATA 3.0 Gb/s disk a starší chipset, problémy môže spôsobovať aj táto kombinácia. V takomto prípade sa doporučuje disk prepnúť do režimu SATA 1.5 Gb/s.

    Čo sa týka inštalácie Windows na SATA disk, tak po nabootovaní z CD si všimni, že v textovom režime sa vypisujú v spodnej časti rôzne informácie. Je tam aj zmienka o ovládačoch, ktoré Windows-u podhodíš. Sleduj obrazovku, a keď uvidíš niečo ohladne F6, tak stlač funkčnú klávesu F6. Neskoršie si Windows vypýtajú disketu s ovládačmi. Vtedy im podstrčíš disketu s ovládačmi pre SATA, ktoré sú dodávané na CD od dosky, pretože sa jedná o ovládače pre daný SATA radič.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od eraser
    Sleduj obrazovku, a keď uvidíš niečo ohladne F6, tak stlač funkčnú klávesu F6. Neskoršie si Windows vypýtajú disketu s ovládačmi. Vtedy im podstrčíš disketu s ovládačmi pre SATA, ktoré sú dodávané na CD od dosky, pretože sa jedná o ovládače pre daný SATA radič.
    Někdy toto nefunguje, buď se ovladače nenačtou, nebo následuje po instalaci opakovaný restart (když se používá RAID). Jediná 100% funkční možnost, jak toto vyřešit na nForce4 je udělat si pomocí http://nliteos.com/ vlastní instalaci Windows XP a integrovat do ní NFORCE RAID ovladače...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    Někdy toto nefunguje, buď se ovladače nenačtou, nebo následuje po instalaci opakovaný restart (když se používá RAID). Jediná 100% funkční možnost, jak toto vyřešit na nForce4 je udělat si pomocí http://nliteos.com/ vlastní instalaci Windows XP a integrovat do ní NFORCE RAID ovladače...
    No, ja by som ho tým nezaťažoval, pretože vlastní dosku MSI K7N2 Delta-ILSR s chipsetom nForce2 Ultra a všetky dosky, tejto sady, ktoré mi prešli cez ruky nemali so zavádzaním SATA ovládačov, pomocou diskety, sebamenší problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    3

    zdravim
    mam uplne stejny problem s K7N2, bios disk najde, wokna taky, instalace probehne, ale pri bootovani mi to napise ze pri nacitani OS doslo k chybe. Zkousel jsem disk prepnout na 1.5Gb/s ale zadna zmena. Stary SATA co mam bootuje naprosto bez problemu, cekal jsem ze kdyz novy disk omezim na 1.5 tak bude fungovat. Mate nekdo reseni (krome nliteos) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele citrax
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    11

    Pokud nepotrebujes na novejsi disk nove nainstalovany system, tak si system ze staryho disku nakopiruj pres Ghosta. A mas po problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od citrax
    Pokud nepotrebujes na novejsi disk nove nainstalovany system, tak si system ze staryho disku nakopiruj pres Ghosta. A mas po problemu
    to jsem take zkousel, opet stejna chyba jako pri instalaci noveho systemu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele citrax
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    11

    zkousel jsi ho otestovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od citrax
    zkousel jsi ho otestovat?
    testovani bez chyb
    nacpal sem ho do jinyho kompu a fungoval bez jedinyho problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Ak si dobre spomínam, raz som vyriešil takýto problém tým, že som doporúčil užívateľovi, aby ten SATA disk zapojil do PC ako jediný disk, tzn. všetky ostatné disky odpojiť. A nezabudnúť na 1.5 Gb/s režim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    a nepoukouší se to bootovat z normálního IDE? zkus dát v BIOSu jako first boot device SCSI
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    eraser

    No, dúfam, že takýto zaklad pozná, ale i to môže byť jedna z príčin, dobrý postreh...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Vladimir Kremsa
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22



    normalne, musi mit jako prvni boot device scsi/sas/sata, avsav u techto stary desek musim dat za pravdu eraserovi, ktery zminuje odpojeni vsech disku na rozhrani ide a zkusit to jenom se sata 300...
    nevim, jake jsou moznosti biosu desek tohoto vyrobce, ale domnivam se, ze trosku surfu na netu hledajic novej (popr. beta bios) by taky nebylo marny...mozna proste deska neslape tak jak ma kvuli ncq (zazil jsem podobny problem na starsi desce, od asusu, kde sata kontroler na desce nebyl schopny pobrat razeni prikazu, i kdyz, dle vyrobcu a mezinarodnich standardu by melo byt sata 150 kompatibilni PLNE s rozhranim sata 300)...

    zapeklite....
    kup proste novou desku s plnou podporou sata 300 ncq...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PATA či SATA HDD a mechaniku k této desce
    Od ferokulda v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2011, 21:59
  2. 3,5" HDD SATA: Bootování ze Sata
    Od Benobi v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 11:05
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-05-2008, 00:50
  4. novy SATA disk znemoznuje bootovani
    Od eiffeltom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 20:51