FS nebo Toshiba
Kolegyně si chce pořídit notebook, ale nemůže se rozhodnout, který z těcho dvou (na office, internet, sem tam připojení projektoru).
Poradil sem ji tyto dva (vybírám okolo 13k s DPH):
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
Já jsem pro Toshibu, osobně :)
Edit: anketu neuzavřu, ale výsledek bude směrodatný kolem páté hodiny
Poradil sem ji tyto dva (vybírám okolo 13k s DPH):
nebo
Já jsem pro Toshibu, osobně :)
Edit: anketu neuzavřu, ale výsledek bude směrodatný kolem páté hodiny
Souhlas s Toshibou, objednal jsem matce L40-14F a celkem příjemně mě překvapila. Je to sice z levných plastů, ale uvnitř celkem v pohodě. Např. disk čte v průměru přes 41MB/s.
Na Vistu ale - doufám - bude přikupovat RAM..?
//EDIT: vlastně ne přikupovat - měnit, johny__g to napsal dobře, má zaplesklé oba sloty.
Na Vistu ale - doufám - bude přikupovat RAM..?
//EDIT: vlastně ne přikupovat - měnit, johny__g to napsal dobře, má zaplesklé oba sloty.
Toshiba má větší disk, asi zajímavější design - FS mi přijde takový strohý - i když mně osobně by to bylo šumák, ženy mívají jiný názor.
Na druhou stranu je o 0,1 kg těžší (asi zanedbatelné), pro upgrade pamětí bude potřeba stávající vyhodit (2 moduly) a má jen 3 USB oproti 4 u FS. Je o něco dražší (o ten disk asi).
S tím upgradem na 2 GB RAM se počítá? Jsou tam Visty ..
Na druhou stranu je o 0,1 kg těžší (asi zanedbatelné), pro upgrade pamětí bude potřeba stávající vyhodit (2 moduly) a má jen 3 USB oproti 4 u FS. Je o něco dražší (o ten disk asi).
S tím upgradem na 2 GB RAM se počítá? Jsou tam Visty ..
Toshiba mě taky mile překvapila. Musím pochválit i repráčky, které na tak levný notebook hrajou vážně solidně.
[QUOTE=johny__g;94902]Toshiba má větší disk, asi zajímavější design - FS mi přijde takový strohý - i když mně osobně by to bylo šumák, ženy mívají jiný názor.
S tím upgradem na 2 GB RAM se počítá? Jsou tam Visty ..[/QUOTE]
No a? Mě Visty na desktopu zabírají v klidu do 700MB (se zapnutým JetAudio a Mirandou, běžící externí FW a antivir a další soft), s upgradem se nepočítá (ono, velmi těžko se hledá NB s XP - našel sem snad jeden či dva a u zmíněného FS možnost downgradu).
S tím upgradem na 2 GB RAM se počítá? Jsou tam Visty ..[/QUOTE]
No a? Mě Visty na desktopu zabírají v klidu do 700MB (se zapnutým JetAudio a Mirandou, běžící externí FW a antivir a další soft), s upgradem se nepočítá (ono, velmi těžko se hledá NB s XP - našel sem snad jeden či dva a u zmíněného FS možnost downgradu).
[QUOTE=boboco;94904]Musím pochválit i repráčky, které na tak levný notebook hrajou vážně solidně.[/QUOTE]
To jo, na to, že to jsou fakt "pidichrastítka", to není špatný.
Smeli: no jo, v klidu zabírat 700MB můžou, ale neotravuje to moc když s tím kompem chceš taky něco dělat? Ono pořád něco zavírat aby člověk uvolnil RAM a noťas nehrabal na disk není moc komfortní.
//EDIT: ale možná na to koukám z blbýho úhlu, každej tu RAMku nemusí zaplesknout jako já.
To jo, na to, že to jsou fakt "pidichrastítka", to není špatný.
Smeli: no jo, v klidu zabírat 700MB můžou, ale neotravuje to moc když s tím kompem chceš taky něco dělat? Ono pořád něco zavírat aby člověk uvolnil RAM a noťas nehrabal na disk není moc komfortní.
//EDIT: ale možná na to koukám z blbýho úhlu, každej tu RAMku nemusí zaplesknout jako já.
[QUOTE=meeee;94906]To jo, na to že to jsou fakt "pidichrastítka", to není špatný.
Smeli: no jo, v klidu zabírat 700MB můžou, ale neotravuje to moc když s tím kompem chceš taky něco dělat? Ono pořád něco zavírat aby člověk uvolnil RAM a noťas nehrabal na disk není moc komfortní.[/QUOTE]
No, nevím jestli by byl office a podobné aplikace schopny sežrat takové množství prostředků... Pravda, že kdyby na NB chtěla hrát nějak spešl hry a nějaké složitější aplikace, bylo yb to málo, ale myslím, že když už, tak si její synek sedne k PC a ne NB :)
Nevím, asi tu není učetní s 1GB ram v noťasu a Vistama? ;)
Smeli: no jo, v klidu zabírat 700MB můžou, ale neotravuje to moc když s tím kompem chceš taky něco dělat? Ono pořád něco zavírat aby člověk uvolnil RAM a noťas nehrabal na disk není moc komfortní.[/QUOTE]
No, nevím jestli by byl office a podobné aplikace schopny sežrat takové množství prostředků... Pravda, že kdyby na NB chtěla hrát nějak spešl hry a nějaké složitější aplikace, bylo yb to málo, ale myslím, že když už, tak si její synek sedne k PC a ne NB :)
Nevím, asi tu není učetní s 1GB ram v noťasu a Vistama? ;)
[QUOTE=Smeli;94907]Nevím, asi tu není učetní s 1GB ram v noťasu a Vistama? ;)[/QUOTE]
Ne, jenom s 1GB RAM v noťasu s XPčkama. A i tam když si spustím Operu, Form Studio, DATIS, na pozadí AVGčko a dalších pár věcí, tak RAM nedostačuje ;)
Ne, jenom s 1GB RAM v noťasu s XPčkama. A i tam když si spustím Operu, Form Studio, DATIS, na pozadí AVGčko a dalších pár věcí, tak RAM nedostačuje ;)
[QUOTE=meeee;94916]Ne, jenom s 1GB RAM v noťasu s XPčkama. A i tam když si spustím Operu, Form Studio, DATIS, na pozadí AVGčko a dalších pár věcí, tak RAM nedostačuje ;)[/QUOTE]
Dobrá, ona si pustím tak maximálně FF, Skype, Money (velký otazník) a to ji stačí :)
Dobrá, ona si pustím tak maximálně FF, Skype, Money (velký otazník) a to ji stačí :)
Ale jo, ta RAMka postačí, ale bude tím svázaná, nesmí se pouštět do něčeho většího.
A co ReadyBoost?
A co ReadyBoost?
Fujitsu sem měl v ruce jen krátce, ale nemohl sem si stěžovat. Kámoš na FS pěje samou chválu, mě osobně s nelíbí tak trochu ten design, hold koukám jak věci vypadaj. ALe v celkovém hodnocení bych řekl, že FS není špatnej, často má třeba víc USBček, jako jeden z mála maj i levnější modely Firewire a tak. Aspoň co sem koukal oproti Aceru a Asusu napřiklad.
Ale nedávno sem koukal na nové řady NTB Toshiby a docela mě překvapili mile. Jak designem a konfigurací, což sem tolik nečekal, že je uvidim u nás. Pro mě byla Toshiba taková zapadlá značka s noťasema. Ale kdybych si měl vybrat jednu z nich du do Toshiby.
Ale nedávno sem koukal na nové řady NTB Toshiby a docela mě překvapili mile. Jak designem a konfigurací, což sem tolik nečekal, že je uvidim u nás. Pro mě byla Toshiba taková zapadlá značka s noťasema. Ale kdybych si měl vybrat jednu z nich du do Toshiby.