Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dva počítače na jednom monitoru?

kane.shw (1231)|27.2.2008 16:17
Čau lidi, napadla mě taková jedna věc...
Myslíte (nebo jste se s tím už setkali), že by bylo možné mít na jednom monitoru připojené dva počítače?
Samo tak, že v jednu chvíli by byl zapnutý jen jeden z počítačů. Na LCD monitoru jsou dva vstupy, jeden DVI a druhý Dsub, tak jestli by to mohlo fungovat? Samo bez toho abych musel kabely odpojovat. Jen bych vypnul jedno pc a zapnul druhé. Nějak se mi to nezdá...

Nechci nic odpálit ;), tak se raději prve zeptám :)
Salamander (6177)|27.2.2008 16:34
Existuje na to přepínač, ale zrovna si nevzpomenu na vyrobce.
prece jenom : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale kdyz vypnes jedno pc a zapnes druhe, jit by to melo, lcd pozna ze ktereho vstupu jde signal, treba na mym LG je na to tlacitko pro vyber zdroje (source)
Encore1106 (424)|27.2.2008 16:42
Ano, jde to, dokonce to někdy i využívám. Ani se nemusejí počítače vypínat, pokud má monitor přepínač vstupů...

U LG Flatron L1952TQ mi stačí připojit oba počítače, zapnout a pak už jen vybídám zdroj tlačítkem SOURCE.

Edit: Pokoušel jsem se udělat menší obrázkovou dokumentaci, jenže buďto neumim fotit, nebo jsem moc náročnej na Panasonic DMC-LS3. Mezitím mě Salamandr předběhl.
mech13 (5526)|27.2.2008 16:45
tatovi na LG to bezproblemu jelo, na DVI bylo C2D a pres D-SUB pripojene celer 500 a jednim tlacitkem se prepinalo mezi vstupama

jinak jsou prepinace do kteryho pichnes 2 PC a vede ti to k jednomu monitoru, mysi, klavesnici... analogy ale strasne degraduji video signal... u kamose jsem videl digitala a to jelo OK
kane.shw (1231)|27.2.2008 17:01
[QUOTE=Encore1106;94933]Ano, jde to, dokonce to někdy i využívám. Ani se nemusejí počítače vypínat, pokud má monitor přepínač vstupů...

U LG Flatron L1952TQ mi stačí připojit oba počítače, zapnout a pak už jen vybídám zdroj tlačítkem SOURCE.

Edit: Pokoušel jsem se udělat menší obrázkovou dokumentaci, jenže buďto neumim fotit, nebo jsem moc náročnej na Panasonic DMC-LS3. Mezitím mě Salamandr předběhl.[/QUOTE]

No tak ať se tedy bavíme kapku konkrétněji ;) jedná se o monitor
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na něm žádné tlačítko "source" pro přepínání signálu není.
Těmi přepínači bych to neřešil, to už tady nastínil Salamander.
Lax (97)|27.2.2008 17:23
[quote=kane.shw;94940]No tak ať se tedy bavíme kapku konkrétněji ;) jedná se o monitor
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a na něm žádné tlačítko "source" pro přepínání signálu není.
Těmi přepínači bych to neřešil, to už tady nastínil Salamander.[/quote]

Tak to se pleteš, k přepínání "zdrojů" slouží to 3 tlačítko zprava, tak jako u všech Samsungů.
Sám to občas používám - jedinou nevýhodou je to, že musíš mít 2 myši a 2 klávesnice.
kane.shw (1231)|27.2.2008 17:30
[QUOTE=Lax;94947]Tak to se pleteš, k přepínání "zdrojů" slouží to 3 tlačítko zprava, tak jako u všech Samsungů.
Sám to občas používám - jedinou nevýhodou je to, že musíš mít 2 myši a 2 klávesnice.[/QUOTE]

ááááááááha, paráda, zrovna jsem to zkoušel, dík za info :thumb
- tudíž by neměl být v ničem problém

Přemýšlím, že bych měl jeden pc vyloženě na net a dokumenty (něco jako Little Valley2) a druhý komp takový ten větší, silnější, s více disky ;)

S těmi klávesnicemi a myšmi (strašné slovo) by to nevyřešila nějaká usb (popř. ps2) spojka? - jdu gůglit ;) Podotýkám, že by vždy jel jen jeden počítač.

EDIT: Když nad tím přemýšlím, tak by stačilo jen trochu poladit prodlužovacími usb kabely a pro připojení klávesnice a myši dva spojit v jeden, ne? Doufám, že by nedělalo neplechu ATX napájení dnešních desek? V BIOSu bych při nejhoším zcela vypnul napájení usb po vypnutí pc, a mělo by to šlapat, ne?
mech13 (5526)|27.2.2008 17:40
kdyby se ti nechtelo pitvat draty, tak by relativne jednoduchy reseni bylo zapojit mys a KB do USB rozbocovace, k nemu mit vyvedeny draty z obou PC a prohazovat svitch...
kane.shw (1231)|27.2.2008 18:01
[QUOTE=mech13;94952]kdyby se ti nechtelo pitvat draty, tak by relativne jednoduchy reseni bylo zapojit mys a KB do USB rozbocovace, k nemu mit vyvedeny draty z obou PC a prohazovat svitch...[/QUOTE]

No řešení s přepínači by jistě bylo velmi elegantní ;) , ale dle mého zbytečně drahé. To raději koupím 4x [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a spáchám to dohromady :D

Tak to bychom měli - monitor, klávesnici a myš.... to by snad mělo fungovat v pohodě.

Teď ještě z čeho napájet takový [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Nějak se mi to nechce napájet klasickým pc zdrojem, když to má celé maximální odběr tak kolem 50W, i když na alze tedy píší, že potřebuje min. 115W zdroj, tak nevim :( Dokázal by někdo poradit, jak na to? Něco jako externí trafo u nouťasu...

EDIT: Jedno řešení jsem našel tady - http://prodejonline.cz/shop/288/detail/324399 - ale ta cena :cry
JohnyRi (36)|28.2.2008 19:31
Já mám Scaleoview H19-1 od Fujitsu Siemens a ten má, jako jiné monitory tu vlastnost, že má dva vstupy (VGA a DVI) a může se mezi nima za provozu plynule přepínat a nic se nespálí, mohou být puštěné oba na jednou. S tímto LCD mám dobrou zkušenost a až na dlouho načítající menu ti ho doporučuji...