Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 7 PrvníPrvní ... 34567 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 95

Téma: Sestava HTPC

  1. #61
    Nováček Avatar uživatele hruskin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Ta deska od J&W vypadá dobřče, ale jestli bude u nás k dostání...teď se s tímhle ale rozthl pytel, tak bych počkal, co voda přinese
    Ta deska se dá sehnat v Německých eshopech akorát stojí kolem 25 euro, což je calkem hodně na desku bez cpu.

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    No tak to hlavně záleží, co kdo od toho PC očekává. Pro někoho je prima možnost si zahrát na velký televizi hru, takže pak potřebuje výkonnější mašinu. Přesto může bejt tichá, viz sestava můj podpis, neni slyšet ani v zátěži (hodiny na zdi jsou hlasitější, něco s nima budu muset udělat ) a v "idle" (při přehrávání filmu) bere nějakých cca 80 W. Kdo hrát nechce, tak mu samozřejmě stačí i něco malinkatýho.
    Já od HTPC očkekávám přehrávání filmů, hudby, prohlížení fotek a netu.
    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Pak je ještě otázka, co kdo považuje za "plnohodnotnou výkonnou sestavu". Já např. moje HTPC s E4500 a 8600 GT za takovou nepovažuju, za plnohodnotnou výkonnou sestavu osobně považuju moje čtyřjádro (a to ještě s výhradama, např. grafika už je starší a paměť je teď málo když jsem dal půlku do HTPC).

    Pokud seš to svoje čtyřjádro schopen využít, tak proč ne, ale většina lidí nevyužije ani to, co tady mhoho lidí dává do HTPC.

    Moje budoucí HTPC bude vypadat pravděpodobně následovně:

    Gigabyte GA-MA78GM-S2H - AMD 780G
    AMD Athlon 64 X2 4050+ EE (socket AM2) BOX
    A-Data DIMM 1024MB DDR II 800MHz Retail
    Hitachi Travelstar 5K250 HTS542580K9SA00 - 80GB / 4GB Compact flash
    Pico PSU 120W
    Skříň budu řešit tak, že buď koupím nějakou přístrojovou krabici a tu si upravím, nebo si ji vyrobím. Taky mě napadlo zkusit to nacpat do krabice od videa (někde bych měl mít jedno staré) mohlo by to vypadat pěkně, ale problém bude asi s výškou chladiče cpu. Protože skříně, které by stály za to jsou pomalu dražší než zbytek sestavy.
    Mechaniku do toho zatím dávat nebudu, všechny filmy mám na domácím serveru, takže se budou přehrávat z něj. Na DVD mám přehrávač.

    Operační systém bude linux s MythTV.



    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od hruskin Zobrazit příspěvek


    Ta deska se dá sehnat v Německých eshopech akorát stojí kolem 25 euro, což je calkem hodně na desku bez cpu.


    Já od HTPC očkekávám přehrávání filmů, hudby, prohlížení fotek a netu.

    Pokud seš to svoje čtyřjádro schopen využít, tak proč ne, ale většina lidí nevyužije ani to, co tady mhoho lidí dává do HTPC.

    Moje budoucí HTPC bude vypadat pravděpodobně následovně:

    Gigabyte GA-MA78GM-S2H - AMD 780G
    AMD Athlon 64 X2 4050+ EE (socket AM2) BOX
    A-Data DIMM 1024MB DDR II 800MHz Retail
    Hitachi Travelstar 5K250 HTS542580K9SA00 - 80GB / 4GB Compact flash
    Pico PSU 120W
    Skříň budu řešit tak, že buď koupím nějakou přístrojovou krabici a tu si upravím, nebo si ji vyrobím. Taky mě napadlo zkusit to nacpat do krabice od videa (někde bych měl mít jedno staré) mohlo by to vypadat pěkně, ale problém bude asi s výškou chladiče cpu. Protože skříně, které by stály za to jsou pomalu dražší než zbytek sestavy.
    Mechaniku do toho zatím dávat nebudu, všechny filmy mám na domácím serveru, takže se budou přehrávat z něj. Na DVD mám přehrávač.

    Operační systém bude linux s MythTV.



    Spravny pristup na HTPC.
    Jen ta deska trosku vic topi, hlavne na mosfetech, takze pokud ji budes chtit dat do male skrinky, tak urcite chladice na mosfety! Nicmene pri tvem vyuziti by ty teploty nemusely byt az tak velke, ale pasivky bych na ne urcite dal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    hruskin - na tu potvoru picoPSU bacha, tech 120W je jenom spicka, trvaly maximum to bude mit kolem 30-40W a to by mohlo byt dost na hranici...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček Avatar uživatele hruskin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    hruskin - na tu potvoru picoPSU bacha, tech 120W je jenom spicka, trvaly maximum to bude mit kolem 30-40W a to by mohlo byt dost na hranici...
    Dle specifikací by měl mít špičku 140W (viz. příloha). 120 W by měl zvládat trvale, ovšem s nějakým ofukem, což mu každopádně zajistím.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem hruskin: 30-07-2008 v 12:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček Avatar uživatele hruskin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    44

    Po delším hledání jsem objevil celkem ideální skříňku http://www.tacens.com/theca.htm.
    Vzhledem k tomu, že nepoužiji klasický zdroj ani mechaniku, uvažuji o tom, že bych horní část oddělil a vše nacpal do té spodní. 2,5'' disk se tam vejde v pohodě a pico PSU taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    uprimne... moc nevim, proc mit HTPC tak strasne maly, to se prece nikam nosit nebude a pod televizi je to jedno :-). Kdyz koupis nejaky pekny vetsi case jako je treba TT bach a do neho das enermax modu 82+, Bude tocit 500 otacek a nebude slyset. Zatizit ten maly pico zdroj o kterym tady nic moc nevime (treba jaky ma kondiky a tak) se mi nezda dlouhodobe moc rozumny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček Avatar uživatele hruskin
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    uprimne... moc nevim, proc mit HTPC tak strasne maly, to se prece nikam nosit nebude a pod televizi je to jedno :-). Kdyz koupis nejaky pekny vetsi case jako je treba TT bach a do neho das enermax modu 82+, Bude tocit 500 otacek a nebude slyset. Zatizit ten maly pico zdroj o kterym tady nic moc nevime (treba jaky ma kondiky a tak) se mi nezda dlouhodobe moc rozumny...
    Case už mám, bude to sice chtít pár úprav, ale jinak to bude OK.

    Zjistil jsem, že do té spodní části se mo v pohodě vejde mATX/SFX zdroj, takže půjdu do něj, už kvůli ceně. 250/300W musí na tuhle sestavu stačit.
    třeba tenhle Seasonic http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53966 nebo fortron http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40991 by měl být OK.

    až to dobastlím, hodím sem fotky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    5

    Kdyz uz je to HTPC forum tak pekne rozbehle...
    Nemate nekdo zkusenost s casem Thermaltake VH2001BNS DH102 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50167)?

    I kdyz je case drazsi, nez by byl jeho vnitrek, hodne se mi libi predstava, ze kvuli prehravani mp3 nemusim poustet TV.

    Premyslim nad digitalnim satelitem, tudiz bych potreboval HTPC osadit nejakou Sat kartou (s CI kvuli placenym programum). Protoze by HTPC melo fungovat i jako rekorder, potreboval bych vedet, jak je resene programovani nahravani, jaky je princip auto-zapnuti? Nedovedu si moc predstavit jak funguje power-management u novych desek.
    Dejme tomu, ze vyberu pres EPG nejake porady, ktere chci nahrat, HTPC pak vypnu (nebo musi byt jen ve StandBy rezimu (STR)?) - jak se zapne? Nejak pres BIOS?
    Prosim o radu nebo nejake vysvetleni - napr. co musi deska/sat karta podporovat, aby se HTPC samo zapnulo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jenom škoda těch 60mm větráků vzadu, 80ky by byly lepší - větší průtok vzduchu a tišší. Já vybíral case docela dlouho, a moc jich 8cm větráky vzadu nemá. Pokud už bych kupoval takhle drahou s LCD displejem, vzal bych z tohohle důvodu radši tuhle Zalman HD160XT.
    Ale na to, abys přehrával MP3 bez televize, by při dobrým nakonfigurování měla stačit i nějaká case s iMon displejem, např. taková jakou mám já (iMon přímo podporuje Winamp, tj. na displeji je vidět přehrávaná písnička, počet písniček v listu, ještě jsem si s tim extra moc nehrál).

    // EDIT teď jsem koukal, že v podobný cenový relaci tam mají Silverstony celkem pěkně vypadající s dotykovým displejem, který maj vzadu 80mm vrtule - tak na ně taky jukni

    Auto-zapnutí závisí na konkrétním řešení použitým v case, já ti můžu říct, jak to dělá iMon kterej mám já - umí naprogramovat zapnutí na určitou dobu - řeší si to ten panel sám, ne přes bios (přemosťuje zapínací tlačítko, aby šel PC zapínat z dálkáče, a má vlastní čas, takže si to umí probudit v určitou dobu). Ale ta konfigurace zapínání není úplně taková, jak by bylo potřeba, tj. neumí si to dát do souvislosti s používaným multimediálním centrem (já používám konkrétně MediaPortal). Tj. nutný naprogramovat nahrávání, a potom zvlášť nastavit zapnutí PC v iMonu na čas před začátkem nahrávání (pokud chci počítač do tý doby vypnout). Celkem by se hodil nějakej plánovač nahrávání, kterej by to uměl udělat automaticky, mohlo by to bejt možný i přes Bios, prostě zapsat wake alarm do biosu na dobu před nejbližším dalším nahráváním (a ideální by bylo to ošetřit tak, aby se to zapsalo při vypínání PC při shutdownu, ale nebylo by to úplně snadný udělat).

    Zapsání alarmu do Biosu by mělo ještě jednu výhodu - pokud se totiž přeruší dodávka proudu, iMon panel ztratí napájení takže se vypne a při obnovení dodávky už se nezapne (neudrží si čas, nemá vlastní napájení baterkou, jako má bios) takže z toho plyne, že pokud vypnou na chvíli proud, počítač se v naplánovanou dobu nezapne.

    Mmch. nevím jestli alespoň to naplánování zapnutí neni nějak vyřešený při použití defaultní iMon mediální aplikace iMedian, to můžu vyzkoušet, jestli si umí sám naprogramovat zapnutí při nastavení nahrávání (aby to nemusel člověk zadávat zvlášť ručně), ale dost o tom pochybuju.
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 03-09-2008 v 10:50 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Mam Thermaltake VH2001BNS DH101 (bez velkeho lcd displaye) ta ma v sobe zabudovany iMon primo. A muzu potvrdit. Napajeni desky jde pres nejaky mezikus iMonu a teprve ten mezikus se strka do napajeni desky. Jeste jsem ale nezkousel nastavit nahravani pres imon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    5

    To je mrzute
    Ja prave doufal v to, ze se to dela pres BIOS. Ponevadz si predstavte situaci,kdy jedete na dovolenou a naplanuejte si nahravani treba deseti poradu. S timhle rucnim timerem se nahraje jen ten prvni.

    Jedine co me napada, posilat pocitac do stand-by a nechat ho budit systemem (umi to jen MCE?). V pripade vypadku proudu mit v BIOSu nastavene autozapnuti pri obnoveni dodavky elektriky, nabootovat a opet nechat usnout. Ale uz mi to prijde jako dost custom reseni, nevim jestli existuje nejaky soft, ktery by tohle resil.

    Nejidealnejsi by bylo - jak psal dojigiri - zapsat do biosu nejblizsi termin wake-on. Po zapnuti v tomto case a nahrani urceneho poradu by zapsal cas pro dalsi buzeni a opet by se vypnul nebo presel do STR.

    Koukam, ze tu jeste nejake mezery jsou Nerad bych si kupoval nejaky hdd rekorder s omezenymi moznostmi, ktery se mi navic jeste ve verzi pro DVB-S bude shanet hur (bude maly vyber, trh je precpany rekordery s dvb-t tunery).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Njn, on je to trochu problém. To by musel umět přímo ten konkrétní Media Center nebo plánovač, ve kterým se plánuje nahrávání (např. ten MediaPortal v mým případě, nebo MCE apod.) - protože iMon těžko může zjistit, na jakej čas je v nějaký custom aplikaci nastavený nahrávání (moh by to mít implementovaný třeba pro nejrozšířenější MCE, nebo svůj iMedian apod.).

    By to musel prostě někdo naprogramovat. Mimochodem jsem o tom našel něco celkem zajímavýho tady: http://www.wimsbios.com/phpBB2/topic9441.html (co se týká naprogramování)

    Standby je ne zcela dostatečný řešení, to je jasný, obzvlášť v případě možnosti výpadku proudu . I když jak píšeš by to asi šlo, nechat zapnutej v standby, při výpadku nastavit po obnovení dodávky automatický zapnutí, a stačilo by mít nastavenej v power managementu že po určitý době sám přejde do standby.


    // EDIT: fíííha, teď jsem našel, že dokonce Linuxovej media center MythTV to zapsat do Biosu umí: http://www.mythtv.org/wiki/index.php/ACPI_Wakeup ... to vypadá dost zajímavě, ještě kdyby to tak uměl i Media Portal kterej používám


    // EDIT 2: Takže jsem našel, a pro mě samotnýho je to dost velký překvapení, že buzení přes ACPI (tj. přes Bios alarm) prý lze v Media Portalu rozchodit, a to přes plugin Power Scheduler, vypadá to hodně dobře, návod je např. tady: http://www.pvr-scheduler.de/Forums/viewtopic/t=319.html zajímavý jsou hlavně poslední 2 obrázky dole - takže je to nahrávání zdá se řešitelný, no to musim doma zkusit, to by se mi moc líbilo - dokonce podporuje vícero různých media center programů, ale MCE mezi nima nevidim (ale osobně mě to netrápí, protože s Media Portalem jsem celkem spokojenej).
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 03-09-2008 v 17:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček Avatar uživatele Eso Rimmer
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    27

    Zdravím,
    známý si u mě "objednal" HTPC do obýváku, které chce používat na pouštění filmů, hudby a nahrávání z TV. HTPC jsem zatím neskládal, tak se chci poradit. Zatím to vidím takto:

    Acutake ACU-MIRACLE Black nebo Silver - rozměry 13,5x35x35cm http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54572
    nějakou 3,5" čtečku karet
    Gigabyte MA78GPM-DS2H - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...h&SearchType=1
    AMD Athlon 64 X2 4850e EE BOX
    chladič cpu Scythe SCSK-1000 Shuriken http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52814
    A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
    Samsung Spinpoint F1 HD103UJ - 1TB SATA II
    Seasonic SS-300SFD 300W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53966
    Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro (dvojtuner, PCI) http://www.alfacomp.cz/php/product.p...T&SearchType=1
    dvdrw mechanika Samsung SH-S223Q LS
    ovladač Logitech Harmony Remote 1000 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46092
    repro Logitech z-5500 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29680

    Počítám s tím, že deska umí Dolby Digital Live, takže repro se připojí optikou/koaxem a nebude potřeba kupovat samostatnou zvukovku.

    Chladič jsem zvolil ten Scythe, protože by měl být podle testů tichý a nízký. Jestli víte o lepší volbě, tak něco doporučte (s ohledem na 13cm výšku skříně).

    Malý zádrhel je v grafice na desce. Integrované desky a už ani ty novější lowend grafiky nemají obyč. TV výstup. Známý má zatím myslím jen obyč CRT TV a do budoucna chce koupit nějakou LCD. Tzn. že se bude asi muset dočasně koupit nějaká starší pasivní karta s TV výstupem. Další řešení by bylo koupit AV Reciever a TV a repro připojit k němu, jenže v téhle oblasti se neorientuju, takže si netroufám nějaký reciever+repro koupit jen tak na slepo.

    Další věc je TV karta. Nevím jestli vzít tu v popise, nebo TerraTec Cinergy 2400i DT (obsadila by tak jediný PCIE na desce) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53435 Jde mi o to, aby ta karta pokud možno bez problémů fungovala i s DVBViewerem.

    Zatím nevím jaký OS tam instalovat, jestli MCE nebo normální XP/Visty + nějaké Multimedia Center ve formě programu, co se pustí po spuštění PC nebo by se spouštění nejvhodnějších aplikací hodilo na ten ovladač.

    PS:
    Jo a ještě jsem si vzpomněl na klávesnici. Nějakou bezdrátovou klávesnici k tomu budu muset dát ať se mi to líbí nebo ne, že? Nebo se PC dá nějak rozjet bez připojené klávesnice jen s tím ovladačem Harmony?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Rozjede se i bez pripojene klavesnice. Akorat se mi dnes pres DO nepodarilo napsat heslo. (klavesnici jsem zapomel strcenou v NB)

    PS: Ohledne toho shurikenu, nic moc viz http://www.svethardware.cz/novy-cpu-...testovan/22502
    Skoda myslel jsem si ze je to dobry typ, nizky, docela rozmerny, cekal jsem dobry chladici vykon a prd. Ale do HTPC asi staci. Je tichy a tohle cpu asi uchladi s prehledem.
    Naposledy upraveno uživatelem mstejska: 17-10-2008 v 18:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček Avatar uživatele Eso Rimmer
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    27

    A jak se to zapnutí bez klávesnice řeší? Já si totiž pamatuju, že jsem kdysi neměl zapojenou klávesnici a PC se mi zastavilo v POSTu s hláškou, že chybí klávesnice.

    No z toho testu vyplývá, že sice patří mezi nejhorší, jenže to je celkové strovnání ve kterém jsou i ty největší chladiče jako Ninja... V tabulce s hlučností patří naopak mezi nejtišší. Jestli ale víš o nějakém lepším chladiči, co by vlezl do 13cm vysoké skříně, tak dej vědět. Nebráním se lepší alternativě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 7 PrvníPrvní ... 34567 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Levná sestava HTPC
    Od michaldawn v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:13
  2. Sestava, fce HTPC
    Od durib v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-02-2010, 18:36
  3. Sestava pro HTPC
    Od aldafallout v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 13:57
  4. sestava pro HTPC
    Od Lapak_oldd v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2006, 09:12