Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Monitory: po spuštění systému monitor zčerná

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: .Zip

    Znění dotazu:
    Když zapnu OS WinsXP tak po najetí systému mi obrazovka zčerná a začne blikat...pak musím restartovat stroj.Když jsem měl starší Wins 2k tak se to nestávalo vůbec.Zajímavé je,že to neni u těch XP pokaždé,jen prostě: "jak se jim zlíbí" :-)
    Nevíte čím by to mohlo být?problém je u obou grafických karet stejný.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    WinXP SP2,Sampo Tech 511,Nvidia GeForce FX 5700LE nebo Nvidia GeForce MX 4400

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jak ten monitor bliká? Jen kontrolka nebo nějaký obraz?



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    nemas nahodou Photoshop nahodeny ?
    ak hej, skus vyhodit z ponuky po spustení Adobe Gamma Loader (vylepsuje to farby, no vsimol som si dake hangy pri jeho spustaní)
    mozes ho na cas vysunut mimo nech sa nespusta a ak nepomoze vlozit spat

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    nemas nahodou Photoshop nahodeny ?
    ak hej, skus vyhodit z ponuky po spustení Adobe Gamma Loader (vylepsuje to farby, no vsimol som si dake hangy pri jeho spustaní)
    mozes ho na cas vysunut mimo nech sa nespusta a ak nepomoze vlozit spat
    Jen dodám: Vypnutí Adobe Gamma Loader: Start - Spustit - msconfig - záložka po spuštění
    Odškrtni ho, restartni, jestli to nepomůže tak ho zase zaškrtni.

    Můžeš tam vyškrtat víc věcí, které nepotřebuješ.

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Chtělo by to se více rozepsat, třeba verzi ovladačů, jakou základní desku máš (a verzi ovladačů čipsetu), dělá to už od nainstalování systému nebo to začalo později? Neměnil jsi náhodou grafickou kartu, třeba nvidii za ATi?

  6. #6
    Neregistrovaný

    kontrolka na monitoru blika..monitor jen zčerná.photoshop uz nemam nejakou dobu.Jinak ovladače mam od microsoftu,ale dělá to u i ovladačů od Nvidia.Dělá to jen u XP a hned jak naistaluji systém tak po prvním restartovaní.Objeví se "vítejte" a pak obrazovka blikne,zčerná a někdy najede a někdy ne.Grafiku jsem zkoušel měnit.Dělá to u obou.

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Napiš i zbytek systému, třeba bude problém někde jinde. Taky resetni BIOS základní desky a podívej se, jestli není k dispozici nějaký novější.



  8. #8
    .Zip

    PCChips M810LR,AMDuron 900MHz,2x128 MB SDRAM PC133,Nvidia GeForce FX 5700LE 128MB,AMIBIOS Datum systémového BIOSu 07/12/01

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    S integrovanou grafikou je vše v pořádku? Než jsi tam dal tu nvidii, odinstaloval jsi všechny ovladače od původní grafiky a vyčistil systém driver cleanerem?

  10. #10
    .Zip

    no..ja mel pred tim GeForce MX 440...a ted tu FX 5700LE.a neodinstalovaval jsem nic,zformatoval jsem to a dal si prave ty XPcka :-)

  11. #11
    Neregistrovaný

    Hledej v nastavení ovladače "timing". Pomohlo mi kdysi dát to na "discrete timing". Stejně se choval i monitor Eizo CRT. Možná to má něco společného s frekvencí obnovování obrazu - po najetí ovladač nastaví frekvenci co monitor nezvládá a vypne se.

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Hledej v nastavení ovladače "timing". Pomohlo mi kdysi dát to na "discrete timing". Stejně se choval i monitor Eizo CRT. Možná to má něco společného s frekvencí obnovování obrazu - po najetí ovladač nastaví frekvenci co monitor nezvládá a vypne se.
    Tomu by se mělo zabránit instalací ovladačů pro monitor .....



  13. #13
    .Zip

    a to udelam jak?ovladace na monitor ?!

Podobná témata

  1. Výběr systému při spuštění pc
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-03-2017, 14:23
  2. Monitor zobrazuje cca 2 sekundy, pak zčerná
    Od Dave666 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-07-2013, 12:36
  3. Microsoft Office: Nakonfigurování systému poro spuštění MS Office
    Od polabanek v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-04-2011, 18:11
  4. načítá windows a v tom zčerná monitor
    Od klok0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-02-2010, 17:16
  5. spuštění aplikací po startu systému
    Od bst v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 16:45