Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 77

Téma: FAQ: Jak na výměnu kondíků

  1. #46
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    To chcete povedat, ze napr. take opravovne TV/elektroniky/monitorov si miesto merakov nakupi zasobu kondiov a vypajkuje vsetky preventivne ? Niekde je to totiz ked vidim niektore mobo, kolko to ma kondikov, dost pracne...

    Cize pri opravach chodite - obhliadka kondikov, vymenit, pripadne menit komplet vsetky za nove ?
    Stare kondiky uz radsej nepouzivate ? Ked si totiz zoberiem napr. cenu kondika VISHAY cca 29 Sk + postovne, krat pocet kondikov - tak to bude mat hadam vacsiu hodnotu nez to opravovane

    Niekedy by sa oprava vsak hodila, ak neni nic dostupneho ako nahrada. Casto sa to da aj casovo lepsie zvladnut ako nove. Mimochodom, ked mate kontakt na tie SAMXONY, preco neoslovit napr. Velkoobchod, ci by ich neponukali ?

    Bolo tu uvadzane, ze sa predavaju aj na fore, ale zo Slovenska by bol problem, ked len zahranicna uhrada stoji niekolko stovak, plus firma by chcela casto aj blocek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ja teda nejsem z elektro oboru, ani do toho moc nedelam, ale z toho co vim jsou v opraven casto cvicene opice, ktere maji v servisni prirucce nejake merici body, ktere promeri a podle toho co kde nameri vymeni nejakou soucastku. kondiky nemaji jak promerit, muzou jen vymenit vytekle coz casto sice pomuze, ale ze muzou byt i ostatni na ceste do pekel nepoznaji a ty za chvili odejdou. trodas na desce vzdy meni vsechny kondiky

    posta na slovensko urcite nestoji nekolikset...

    //teprve ted jsem si vsimnul ze jsi slovak
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    mech13

    vela stoja medzistatne uhrady. Ak si nemyslel ovsem posielanie peniazi v obalke, aby ich na poste
    niekto vybral
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    mech13

    vela stoja medzistatne uhrady. Ak si nemyslel ovsem posielanie peniazi v obalke, aby ich na poste
    niekto vybral
    A co si to vysporiadat cez PayPal ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    To sa oplati hadam, ak clovek casto nakupuje zo zahranicia...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jak "vyplatí"? Zřízení paypal účtu i odesílání plateb je zadarmo, tak i kdyby to člověj použil jen jednou ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jak "vyplatí"? Zřízení paypal účtu i odesílání plateb je zadarmo, tak i kdyby to člověj použil jen jednou ...
    Az na trochu horsi kurz. Ale podla mojho prepoctu (podla mojej poslednej platby) by sa PayPal neoplatil pri nakupe nad 534 EUR :-).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    To chcete povedat, ze napr. take opravovne TV/elektroniky/monitorov si miesto merakov nakupi zasobu kondiov a vypajkuje vsetky preventivne ?
    Pokud jde jen o měření ESR, tak se dost vychvaluje http://www.zajic.cz/esr/esr.htm (osobní zkušenost ale nemám).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    To vyzera na sikovne a prakticky pouzitelne. Ak to funguje, ako to popisuju, bolo by to celkom idealne.

    Trochu mi vsak vrta hlavou, akym sposobom odmeraju kondik na maticnej doske s tym strojcekom...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    tohle jsem viděl, ale to nebude použitelné pro typ kondenzátorů jaké my potřebujeme
    Edit:Ostatně o tom se už se mnou hádali Trodas, -HoNY- a spol. a mají pravdu, takže kdyby jste aspoň četli starší příspěvky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od IXOXI Zobrazit příspěvek
    Pokud jde jen o měření ESR, tak se dost vychvaluje http://www.zajic.cz/esr/esr.htm (osobní zkušenost ale nemám).
    Ona by možná stačila menší modifikace, stojí to pár kaček a kdyby se přizpůsobila stupnice:
    <50 mOhmů
    <20 mOhmů
    <10 mOhmů
    <5 mOhmů
    stupnice a dal přepínač kmitočtů, tak by to možná i mohlo fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od adolfik Zobrazit příspěvek
    Edit:... takže kdyby jste aspoň četli starší příspěvky
    Protože jsem četl ostatní příspěvky KEOSANa, tak jsem to sem dal. Na jeho použití to bude stačit.
    Zvlášť když jednotlivé kondenzátory vypájí a až pak bude měřit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Takze, kto hlada mikropajku napr. pre opravu maticnych dosiek /vymenu kondikov/, pred par mesiacmi som kupoval celkom lacno ZD 99 http://www.sos.sk/?str=371&artnum=62303
    a k tomu hrot http://www.sos.sk/?str=371&artnum=63357

    Vymena kondikov na mobo ide sice lepsie trafopajkou, ale touto mikropajkou to ide tiez /nastavenu na maximum/. Da sa nou presnejsie pajkovat, takze v okoli narobi menej skody, respektive ziadnu. Je celkom presna. Sice pri troche zrucnosti sa to da aj s trafopajkou. Len clovek viac riskuje pri zapinani, vypinani...

    Mozno mensia nevyhoda mikropajky - kedze dlhsie trva odpajkovat nozicku, kondik sa trochu viac zahreje, ako ked to robim s trafopajkou. Nemohlo by to mat vplyv na stare kondiky, keby ich chcel clovek znovu pouzit ?

    Mimochodom, uchyt na maticnu dosku:
    - celkom sa mi hodil plastovy, vyberatelny podavac papierov z jednej starej tlaciarne.
    Podavac papierov - ten spodok, dam dolu na stol, dosku donho dam sikmo na podavac, kolmo
    dolu. Pritlakom na papiere sa doska uchyti. Takto doska stoji viacmenej kolmo a mozem pracovat
    oboma rukami
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Takze, kto hlada mikropajku napr. pre opravu maticnych dosiek /vymenu kondikov/, pred par mesiacmi som kupoval celkom lacno ZD 99 http://www.sos.sk/?str=371&artnum=62303
    Těch 48W je celkem málo - pájím takhle dvouma mikropájkama nebo předehřívám horkým vzduchem anebom 100VA trafopájkou s tlustým hrotem (protože později oxiduje).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    kedze dlhsie trva odpajkovat nozicku, kondik sa trochu viac zahreje, ako ked to robim s trafopajkou. Nemohlo by to mat vplyv na stare kondiky, keby ich chcel clovek znovu pouzit ?
    Mohlo a take ma. A nejen na ty stare - i na ty nove pri jejich zapajovani.
    Trik je v tom zredukovat na minimum cas pajeni. Proste mit vsechno pripravene, kondik drzet druhou rukou v pozici, rovne, tlacit dolu (to se dobre rika, kdyz v te ruce musis drzet i celou desku...) a sup-sup, tup-tup pajkou a je to.

    Prehrivani kondenzatorum skodi a stejne tak jakekoliv mechanicke nasili. Nektere typy (Nichicon HN) jsou velmi, velmi nachylne k znacnemu poskozeni pri obycejnem vypajovani... A obecne receno, vzhledem k tomu, ze tesnost spodku kondiku zajistuje jen gumova zaslepka (a ne moc tlusta) si muzes spocitat na prstech jedne ruky, co se stane, kdyz nozicka kondiku bude mit 150 ci 200°C dele, nez jak dlouho se teplo bude odvadet do zbytku kondiku (svitku, elytu, hlinikoveho obalu a PVC zapouzdreni)...

    Obecne receno, vymena kondiku neni pro nikoho, kdo neumi vyborne pajet a ma zkusenosti s pajenim na zakladnich deskach. A nikdy to neni prace "se zarukou". Nedavno jsem dostal spatnou desku od cloveka, ktery take asi predpoklada, ze jsem nejaky buh a vse spravim. Po trosce cisteni a zahybani s kondiky se rozjela. Tak jsem ji kondicne vymenil kondiky, protoze se mi libila, a jela. Ocistil jsem ji, a jet prestala

    To jen tak, abys mel predstavu, ze se muze utnout i clovek, ktereho mnozi (neopravnene) povazuji za velmi sikovneho a ktery paji od 6-ti let uz nejakych 27 let
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MSI 6340 výměna kondíků
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-10-2013, 22:23
  2. Rada pro vymenu procesoru
    Od hl.hl v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-09-2010, 22:14
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-10-2009, 13:36
  4. Co znamenaji ty zkratky ESL a ESR u kondiku:
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-09-2008, 00:46
  5. NetGear RP614 v1, výměna kondíků
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 11:10