Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Prosba o radu s HD 3450

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Prave si skladam HTPC, zostava MB ASUS P5K, Intel E8400 CPU, 1TB HDD Samsung, 1 x Opticka mechanika, VGA ASUS HD 3450 128 MB, Case Silverstone LC17S, Seasonic S12-II 430W, a 2x Noctua 92mm fun. CPU chladeny Noctua NH-U9F. Tie dva ventilatory od Noctuy budu vpredu nasavat vzduch na znizenych otackach, jeden bude fukat na HDD ale kedze za nim je zdroj tak do prudu vzduchu v skrinke vyrazne nezasiahne a druhy bude vhanat vzduch smerom do stredu skrinky. V blizkosti CPU su 2 vyrobcom skrinky osadene ventilatory (nie su sice nic moc, ale zatial stacia potom ich aj tak planujem vymenit za 8cm Noctuy), ktore budu tlacit vzduch von zo skrinky - ventilator na CPU fuka ich smerom. Nie som ale moc spokojny so standardne dodavanym pasivnym chladicom na VGA. Nie ze by nepostacoval, ale rad by som tam dal nieco lepsie. Samozrejme tym myslim tiez pasivne riesenie. Problem je v tom, ze nikde pri lepsich pasivoch sa neuvadza kompatibilita s VGA typu HD 3450 - nikto asi nekupuje ku karte za liter chladic za 700 a viac korun. Ja by som vsak take nieco chcel. Neviete nikto o nicom co by tam sedelo?

    PS: Ak bude zaujem tak som ochotny spravit aj recenziu tohto systemu (plus 40 palcovy 1080p HD LCD TV) a otestovat v nej moznosti chladenia, prehravania HD titulov a tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od romanecko Zobrazit příspěvek
    Prave si skladam HTPC, zostava MB ASUS P5K, Intel E8400 CPU, 1TB HDD Samsung, 1 x Opticka mechanika, VGA ASUS HD 3450 128 MB, Case Silverstone LC17S, Seasonic S12-II 430W, a 2x Noctua 92mm fun. CPU chladeny Noctua NH-U9F. Tie dva ventilatory od Noctuy budu vpredu nasavat vzduch na znizenych otackach, jeden bude fukat na HDD ale kedze za nim je zdroj tak do prudu vzduchu v skrinke vyrazne nezasiahne a druhy bude vhanat vzduch smerom do stredu skrinky. V blizkosti CPU su 2 vyrobcom skrinky osadene ventilatory (nie su sice nic moc, ale zatial stacia potom ich aj tak planujem vymenit za 8cm Noctuy), ktore budu tlacit vzduch von zo skrinky - ventilator na CPU fuka ich smerom. Nie som ale moc spokojny so standardne dodavanym pasivnym chladicom na VGA. Nie ze by nepostacoval, ale rad by som tam dal nieco lepsie. Samozrejme tym myslim tiez pasivne riesenie. Problem je v tom, ze nikde pri lepsich pasivoch sa neuvadza kompatibilita s VGA typu HD 3450 - nikto asi nekupuje ku karte za liter chladic za 700 a viac korun. Ja by som vsak take nieco chcel. Neviete nikto o nicom co by tam sedelo?

    PS: Ak bude zaujem tak som ochotny spravit aj recenziu tohto systemu (plus 40 palcovy 1080p HD LCD TV) a otestovat v nej moznosti chladenia, prehravania HD titulov a tak.
    A zkoušel jsi alespoň pohmatem, jak se ten pasiv zahřívá, popř. se mrknout, kolik ukazují čidla GPU? Nemyslím si tedy, že u HD3450 je potřeba nějak zásadně řešit zahřívání... Pokud budou teploty v normě, tak na to kašli, řešíš detaily... Výkon stačí, cena je bezkonkurenční a ticho je děsivé
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Cenově rozumný pasiv na VGA je snad jen Arctic Cooling S1 nebo S2. Ten první má pasovat na HD36xx, o HD34xx bohužel zmínka není. Muselo by se to porovnat, třeba pasovat bude. Ale nejdřív to PC slož a uvidíš, já myslím že nebude potřeba extra chladič, vypadá to že v bedně máš průvan dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Ano ja viem ze to staci, ale ja som dost detailista a ten chladic co tam asus dal je asi najhorsie nieco co som kedy videl. V podstate plochy kusok hlinika, ktory je bez nejakeho extra rebrovania a tak s tym jeho odovzdavanim tepla je to dost o nicom. Mne ide hlavne o to ze cim lepsi pasiv tam dam, tym mozem viac stiahnut otacky na ventilatoroch. Rozmyslal som o Accelero S2, len neviem ci je kompatibilny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od romanecko Zobrazit příspěvek
    Ano ja viem ze to staci, ale ja som dost detailista a ten chladic co tam asus dal je asi najhorsie nieco co som kedy videl. V podstate plochy kusok hlinika, ktory je bez nejakeho extra rebrovania a tak s tym jeho odovzdavanim tepla je to dost o nicom. Mne ide hlavne o to ze cim lepsi pasiv tam dam, tym mozem viac stiahnut otacky na ventilatoroch. Rozmyslal som o Accelero S2, len neviem ci je kompatibilny.
    ...tak pak snad jen zkusit nějaký obchod, kde jsou kapku víc vstřícní k zákazníkovi a zkusit to nějak porovnat přímo na prodejně, jestli by pasoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Zkus přidělat k chladiči ventilátor (např. pomocí svinovací pásky) a pak by mělo být po problému . Také jsem tohle řešil na HD2400pro. Která měla puvodně i 60C° a poté když jsem přidělal ventilátor (80x80mm Xilence (tichy, vykonny)) šli teploty dolu okolo 15C° a mohl ji ještě o polivnu přetaktovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele MrDevil
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    38

    Skus sa pozriet na AEROCOOL VM-103 ... ked sa tak pozeram na sposob upevnenia tak to priskrutkujes skoro na hocico!!

    obrazok je tu http://www.tntrade.sk/img.asp?stiid=10232
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    anebo na ten pasiv nějak přidělej (připájej?) nějakej další pasiv s lepším žebrováním...
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Prosba o radu - problÉm s notebookem
    Od Dompikus v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-09-2013, 16:51
  2. LCD: Výběr LCD- prosba o radu
    Od pepos01 v sekci Monitory
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 21-03-2009, 15:14
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-08-2008, 14:46
  4. LCD: Problém s LCD ACER. Prosba o radu :(
    Od Keert v sekci Monitory
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 22:47
  5. prosba o radu - autostart PC
    Od eastvik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-11-2007, 14:08