Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: RAID

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Dal by se strip ze dvou 74GB disku mirrorovat na jeden 147GB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Zdravím, rozhodně se nepovažuji za odborníka, ale asi bych v tom neviděl problém :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No nevím, podle mě je lepší ty dva 74 GB Raptory (?) prodat a koupit ještě jeden 147 GB. A zapojit je do RAID 1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    softwarove by to slo urcite. ktery HW radic ale bude umet neco takoveho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Hlavně i kdyby to fungovalo, tak rychlost těch dvou 74 GB bude omezena tím 147 GB, prostě budou na něj muset čekat. Takže HW RAID 1 jen ze dvou 147 GB Raptorů bude imho lepší, menší spotřeba i hluk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    K čemu ten RAID potřebuješ? Je to tak nutné? Osobně si mylsím, že lepší mít disky zvlášt a raidy prdět. Pokud se ti něco stane, tak jsou pak data mnohem náchylnější na ztátu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    cite: K čemu ten RAID potřebuješ? Je to tak nutné? Osobně si mylsím, že lepší mít disky zvlášt a raidy prdět. Pokud se ti něco stane, tak jsou pak data mnohem náchylnější na ztátu.

    Moje řeč...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    no, mirroring na dva totožné disky je vcelku dobrá věc Ale stejně se přikláním k názoru, že RAID je docela zbytečnost. imho když už RAID tak pro ten je podle mě nejvýhodnější použít totožné disky, nebo hodně podobných parametrů, aby rychlejší nečekal, popř. větší byl nevyužit.
    // A kombinace RAID 0, 1 apod jsou totálně na houby, výkonový přínos minimální a koupě více disků se může docela prodražit(zvlášť, jedná-li se o Raptory)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Tohle by mělo jít, ale rychlost zrcadlení bude závislá od daného HDD, který bude 100% pomalejší než 2xRaptor v RAIDu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    no, mirroring na dva totožné disky je vcelku dobrá věc Ale stejně se přikláním k názoru, že RAID je docela zbytečnost. imho když už RAID tak pro ten je podle mě nejvýhodnější použít totožné disky, nebo hodně podobných parametrů, aby rychlejší nečekal, popř. větší byl nevyužit.
    // A kombinace RAID 0, 1 apod jsou totálně na houby, výkonový přínos minimální a koupě více disků se může docela prodražit(zvlášť, jedná-li se o Raptory)
    Ano zrcadlení je asi tak jediná dobrá vlastnost RADI pole, ale má normální uživatel tak důležité data že disk musí zrcadlit? Pochopil bych to u podnikatelů, ale člověk který si upravuje fotky z dovolené, stříhá si video, tak je to podle mě zbytečné. Jednou za čas vypálit na DVD a je to
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    K čemu ten RAID potřebuješ? Je to tak nutné? Osobně si mylsím, že lepší mít disky zvlášt a raidy prdět. Pokud se ti něco stane, tak jsou pak data mnohem náchylnější na ztátu.
    No mam otestovano, ze raid0 ze 2 totoznych SCSI U320 disku (sice na U160 hw radici) umi celkem pohnout se systemem - spousteni aplikaci atd
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    No nevím, podle mě je lepší ty dva 74 GB Raptory (?) prodat a koupit ještě jeden 147 GB. A zapojit je do RAID 1.
    Disky jsou F-S MAP3735 U320 10k a je moznost koupit levne HP 147GB U320 10k, a prave zvazuju jestli ten system mirorovat anebo si ten HP hodit mimo raid a nechat si ho jako datovy disk (prevody videa z dvb-t, sem tam i za analogu - stare vhs).

    Radic je Mylex AcceleRAID170
    Naposledy upraveno uživatelem slowak1982: 11-04-2008 v 08:26 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od slowak1982 Zobrazit příspěvek
    No mam otestovano, ze raid0 ze 2 totoznych SCSI U320 disku (sice na U160 hw radici) umi celkem pohnout se systemem - spousteni aplikaci atd
    Dobře, zrychlí ti to spouštění systemu a aplikací. Nevim sice v jakém stavu máš system, ale řekněme že na spuštění systému si polepšíš o 20s a při spoustění náročných aplikací o 5s. Pokud se ti jeden disk sesype, tak mužeš instalovat znova a dost věcí zratíš. Mylsíš že to fakt stojí za to? Potřebuješ to nutně, nebo je to jenom proto aby jsi to měl rychlejší? podle mě to za ten risk nestojí. Jsem si nedávno koupil raptora na system a taky pěkně fičí oproti tomu puvodnímu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Dobře, zrychlí ti to spouštění systemu a aplikací. Nevim sice v jakém stavu máš system, ale řekněme že na spuštění systému si polepšíš o 20s a při spoustění náročných aplikací o 5s. Pokud se ti jeden disk sesype, tak mužeš instalovat znova a dost věcí zratíš. Mylsíš že to fakt stojí za to? Potřebuješ to nutně, nebo je to jenom proto aby jsi to měl rychlejší? podle mě to za ten risk nestojí. Jsem si nedávno koupil raptora na system a taky pěkně fičí oproti tomu puvodnímu.
    nj, ale raptor 74GB stoji 3k a ja za ty love sehnal 3x74GB + radic + kabel. kdyz se to sesype tak na tom mam stejne jen system, tak mi to tak zas neva. Zalohu s nainstalovanym systemem obnovim a par aplikaci, ktere tam chybi budu muset doinstalovat. Data mam na SATA disku + svoje veci si vypaluju na dvd. A hodne dulezite veci jsou jeste na externim
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Suhlasim s nazorom, ze RAID doam je na prd, pre web servery a tam kde je softverova bezpecnost na prvom mieste hej.. Inak mozno by stal za rec aj Matrix RAID od Intelu, nato ti stacia dva disky s kombinaciou ICH7 a vysich.... Matrix RAID
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SSD: Raid 0 ssd
    Od pjotr646 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-09-2012, 10:50
  2. RAID: raid 1
    Od opicak666 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-09-2010, 19:41
  3. RAID: Raid 5
    Od s0vet v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 07-06-2010, 13:51
  4. HDD v RAID
    Od x.time v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-10-2008, 19:32
  5. RAID: RAID
    Od pavel_p v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-09-2007, 00:38