HP 530, koupit x nekoupit:
Ahojte poradite mi s new notasem.
Co rikate na : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] podle toho, co jsem tu procital, je toto asi nej volba.? Chci si koupit nejakeho notase, samo co nej a za co nejmensi peniz. Rozhodne bez OS, linux to jisti. Cenovy strop je 15k a to bude hodne dlouho ticha domacnost...
Diky za kazdou radu.
Co rikate na : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] podle toho, co jsem tu procital, je toto asi nej volba.? Chci si koupit nejakeho notase, samo co nej a za co nejmensi peniz. Rozhodne bez OS, linux to jisti. Cenovy strop je 15k a to bude hodne dlouho ticha domacnost...
Diky za kazdou radu.
Všichni, co znám a mají tento notebook ( i když jich není hodně ) si jej celkem vychvalují. Není to žádný superkanón, ale od těchto peněz člověk nemůže očekávat žádný zázrak. Myslím, že tyhle kačky to bude asi opravdu jedna z nejlepších voleb.
Tohle HP jsem měl - za daný peníze je to velice dobrá volba. Jako ekvivalent doporučuju Toshiba Satellite L40-14F (http://www.rychlyshop.cz/Main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_CODE_EQ=1010129). Doporučuji si tyhle dva notebooky vzájemně porovnat (nejen specifikace, ale třeba i design) a rozhodnout se pro jeden z nich bez nějakých velkých obav - oba jsou za danou cenu bezkonkurenční.
Tenhle HP 530 nebude za ty vůbec špatná volba, jen si dej pozor, podle popisu to vypadá, že má jen 2 (slovy dva) porty USB. Což sice zas nemusí být pro někoho takový problém, ale je dobré o tom vědět dopředu ;)
To je pro notebooky téhle kategorie celkem běžné, na USB portech se u notebooků bohužel dost šetří. Víc než tři porty za tyto peníze nejspíš nenajde.
[QUOTE=Intri;95623]To je pro notebooky téhle kategorie celkem běžné, na USB portech se u notebooků bohužel dost šetří. Víc než tři porty za tyto peníze nejspíš nenajde.[/QUOTE]
najde :D tak toshiba je má :thumb
...teda dle popisu :)
najde :D tak toshiba je má :thumb
...teda dle popisu :)
Teď už si vážně nevybavuju jestli ten HP má jen 2 nebo 3 USB porty. V paměti mi utkvěl jen pefektně zpracovaný touchpad včetně rolovacího pásu - porovnám-li s Toshibou, ta má lepší IGP (GMA X3100), 3 USB porty a asi nejlepší zvuk integrovaných reproduktorů (uvážím-li notebooky podobné cenové třídy), který jsem kdy slyšel:).
Diky za nazory.
Stale mi ten HP prijde lepsi. FSB 533 x 667, L2 cache. Ramka snad bude obsazen jen jeden slot u hp..?? Ty usb porty, no co se da delat. Ale asi lepsi nez acer.? :)
Stale mi ten HP prijde lepsi. FSB 533 x 667, L2 cache. Ramka snad bude obsazen jen jeden slot u hp..?? Ty usb porty, no co se da delat. Ale asi lepsi nez acer.? :)
[quote=kane.shw;95626]najde :D tak toshiba je má :thumb
...teda dle popisu :)[/quote]
Podle popisu má 3.:-)
...teda dle popisu :)[/quote]
Podle popisu má 3.:-)
Jeste par otazecek: HP ma kvalitni provedeni, a nekolikrat sem tu cetl link z lan-shopu, ma s nim nekdo zkusenosti? Ma pekne ceny, ale nevim jakou ma kvalitu sluzeb..
Diky
Diky
Sem kouknul na par net obchdu a nales sem jeste toto : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Co na nej rikate?
Co na nej rikate?
Co se týče výbavy - za ty peníze opravdu vypadá dobře, nemám s ním ale žádnou zkušenost. Sám mám FSC Esprimo U9200 (12,1") a jsem spokojen - možná bych ho zkusil.
Diky za radu nemam zadne zkusenosti s notasema. Tak nejak nevim na co koukat.. Jaka ze znacek je lepsi?? HP, FS. IBM je asi nej, ale pro me asi uz moc vysoka cena..:( Co procaky u HP a FS, grafika?
[QUOTE=pepecz;95856]Diky za radu nemam zadne zkusenosti s notasema. Tak nejak nevim na co koukat.. Jaka ze znacek je lepsi?? HP, FS. IBM je asi nej, ale pro me asi uz moc vysoka cena..:( Co procaky u HP a FS, grafika?[/QUOTE]
Vybírání notebooku je kapku komplikovanější, než sestavování klasického stolního pc. U notebooku musíš mít daleko lépe promyšleno, co na něm budeš dělat a za jakých podmínek, protože rozšíření/vylepšení notebooku je mnohem složitější záležitost, než jen přikoupení karty jako u stolního pc, či koupení rychlejšího procesoru.
Obecně se dá říct, že kvalita/odolnost notebooku jde ruku v ruce s jeho cenou. Nejlepší značka? To je těžko říct. Osobně preferuji Asus, ale značky jako HP, FS, IBM Lenovo, Toshiba nejsou o nic horší ;) Když se vyhneš značkám jako Acer nebo Benq, tak snad nekoupíš špatně :D
Jinak "vnitřnosti" jsou vesměs stejné u všech - ale jen na první, laický pohled :( Dá se do toho celkem slušně zamotat :notsure
Drž se čipsetů Intel a jejich grafik a bude to v pohodě - zvláště u těch nejlevnějších modelů. Raději bych se vyhýbal čipsetům SiS, či Via - Intel je prostě Intel ;) U dražších modelů, nad 15.000Kč je pak celkem multimediálně našlápnutý čipset AMD M690G a Intel samozřejmě nezaostává.
Prostě u notebooku platí víc než kde jinde - dvakrát vybírej a jednou kupuj!
Obecně se o vhodnosti toho, či onoho modelu, nebo značky mluví těžko. Až budeš mít představu kolik do něj chceš dát peněz a na co přesně ho budeš (nebo bys chtěl) používat, tak tady na fóru založ nové téma a jistě ti tady rádi poradíme. Do té doby se o tom můžem jen bavit a to je do určité míry zcela zbytečné, jelikož ceny nb jsou velmi nestálé. Za měsíc můžeš mít za stejné peníze úplně jiný výkon ;)
Vybírání notebooku je kapku komplikovanější, než sestavování klasického stolního pc. U notebooku musíš mít daleko lépe promyšleno, co na něm budeš dělat a za jakých podmínek, protože rozšíření/vylepšení notebooku je mnohem složitější záležitost, než jen přikoupení karty jako u stolního pc, či koupení rychlejšího procesoru.
Obecně se dá říct, že kvalita/odolnost notebooku jde ruku v ruce s jeho cenou. Nejlepší značka? To je těžko říct. Osobně preferuji Asus, ale značky jako HP, FS, IBM Lenovo, Toshiba nejsou o nic horší ;) Když se vyhneš značkám jako Acer nebo Benq, tak snad nekoupíš špatně :D
Jinak "vnitřnosti" jsou vesměs stejné u všech - ale jen na první, laický pohled :( Dá se do toho celkem slušně zamotat :notsure
Drž se čipsetů Intel a jejich grafik a bude to v pohodě - zvláště u těch nejlevnějších modelů. Raději bych se vyhýbal čipsetům SiS, či Via - Intel je prostě Intel ;) U dražších modelů, nad 15.000Kč je pak celkem multimediálně našlápnutý čipset AMD M690G a Intel samozřejmě nezaostává.
Prostě u notebooku platí víc než kde jinde - dvakrát vybírej a jednou kupuj!
Obecně se o vhodnosti toho, či onoho modelu, nebo značky mluví těžko. Až budeš mít představu kolik do něj chceš dát peněz a na co přesně ho budeš (nebo bys chtěl) používat, tak tady na fóru založ nové téma a jistě ti tady rádi poradíme. Do té doby se o tom můžem jen bavit a to je do určité míry zcela zbytečné, jelikož ceny nb jsou velmi nestálé. Za měsíc můžeš mít za stejné peníze úplně jiný výkon ;)
[quote=maxcz;110227]Koukni se na technet.cz. Je tam test notebooku do 14k.[/quote]
Ovsem timto testem bych se neridil a neveril mu ani za mak!!! Kvalitu clanku na technetu obecne ponecham pro jistotu bez komentare. Jinak doslova souhlasim s nazorem kane.shw (tedy alespon s poslednim odstavcem)
Ovsem timto testem bych se neridil a neveril mu ani za mak!!! Kvalitu clanku na technetu obecne ponecham pro jistotu bez komentare. Jinak doslova souhlasim s nazorem kane.shw (tedy alespon s poslednim odstavcem)
Diky za rady, nakonec sem si koupil Lenovo 3000, N200, 2330 procak (1,6 core duo), XPP, 1gb ram (dokoupil sem jeste 2).
Slape pekne, akorat ted se nejak peru s DVD, cte ukrutne pomalu (dle nero disc speed to jede prumerem na dvd 6.00x, doba pristupu uplny 289ms). Huci silene a napr film se seka. Bude muset asi na reklamaci.. :( :( :(
Nemate nekdo nejakou radu jak, cim, ci co otestovat, mrknout nastavit. ? (DMA je nastavene)
Slape pekne, akorat ted se nejak peru s DVD, cte ukrutne pomalu (dle nero disc speed to jede prumerem na dvd 6.00x, doba pristupu uplny 289ms). Huci silene a napr film se seka. Bude muset asi na reklamaci.. :( :( :(
Nemate nekdo nejakou radu jak, cim, ci co otestovat, mrknout nastavit. ? (DMA je nastavene)