reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pre koho pisete??

mr-alien (22)|17.5.2006 13:31
Pre koho pisete tie clanky? Nehovorim ze su zle, o tom sa bavit nechcem ale ide o to ze v podstate recenzujete len "drahe" hovadiny, ktore si normalny clovek co ma hlavu a rozmysla nekupi a to uz len z toho dovodu, ze technicky to bude o 2 roky stare. Preco nerobite testy napr. na skrinky za 1 000 ? Preco nerobite testy pre obycajnych ludi? Ked si ide clovek kupovat nove PC tak si urcite rozmysli kolko za co da. Mozno by mu pomohlo keby nasiel mozno aj na Vasej stranke pomoc aj v nizsich cenovych kategoriach.

Neberte tento prispevok ako kritiku to nie, ale ako navrh na mozne zlepsenie vasej stranky.
Zdeněk Kabát (32)|17.5.2006 15:48
Když budu mluvit obecně, tak "nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci". A v počítačích to platí dvojnásob. Když tady zmiňujete skříň za 1000 Kč, tak výsledkem by bylo jen konstatování, že konstrukce a materiál nestojí za nic a zdroj je shit, který hrozí zničením dalších komponent. Navíc cílová skupina čtenářů investuje do počítače rozhodně víc než malé množství peněz, takže je zajímá v první řadě cena/výkon a v druhé řadě pak kvalita. Člověk, kterého zajímá jen aby nakoupil co nejlevněji, se většinou čtením hadwarových časopisů nezabývá.

A když budu mluvit za sebe jakožto redaktora rubriky grafických karet, tak tam je situace ještě více nakloněna drahým modelům (grafická karta bývá ten nejdražší komponent v novém herním počítači). Spodní hranice slušných karet je zde kolem 3-4 tisíc, ale i těm dáváme prostor. Nicméně věci jako CrossFire a SLI u nás taky nenajdete, to je jeden z případů, který lidi přinutí kliknout jen ze zajímavosti.
mr-alien (22)|17.5.2006 16:23
Plne chapem vysvetlenie, dobre poznam to "rceni" Ja sa tym tiez riadim no tiez rozmyslam nad moznostami. Co sa tyka "lacnych" skriniek ja osobne by som za skrinku nedal 4 litre len preto ze je nejaka vychytana resp. znackova. Dlhe roky pouzivam skrine ktore stoja max. 1 200. Pokial ide o zdroj je pravda ze zdroje su shity ale vydrzia tak 2 roky. No a? ?? Kupim si skrinu novu a hotovo. Mozno by ste bol prekvapeny niektorimi podla Vas "shit" skrinkami.

O grafikach
tam vam nic nevycitam to je celkom Ok.

Ja akoze vobec nic nevycitam nikomu, len som sa pytal preco nerecenzujete aj lacnejsie a OVELA beznejsie veci.
SmartMole (297)|17.5.2006 19:01
Co se týče čekání až mi zdroj odejde, to mi přijde jako pěkná blbost a připlatil bych si tak 300 na nějaký kvalitnější...

A co se týče skříní? Určitě o dražších skříních s bohatou výbavou se pěkně píše, ale když se člověk na ně podívá zblízka, tak 90% z nich má vždycky nějaký háček a dost výrazný, hlavně v návrhu řešení (nemluvím o materiálu) jako například ražené mřížku u ventilátorů, což je dost častý jev, nebo absence prachových filtrů. Prostě za takové peníze by člověk očekával, že dostane výborný produkt a ne že ho bude muset předělat!
Proto nakupuji skříně tak maximálně do 2000 bez zdroje (tedy s tím, že do nich dokoupím i ventilátory), do kterých mi nebude líto, trochu říznout, nebo si je poupravit (nalepení silikonové pěny na choulostivá místa jako třeba pod ventilátory atd.)

Zajímavé v této kategorii jsou například case od YY nebo 3Rsystem
Abel (97)|17.5.2006 20:56
ja bych zde problem nevidel... tim myslim v tom, ze se zde recenzuji prilis drahe veci... ono, recenzovat skrine za tisic korun by moc smysl asi nemelo, protoze tam bude tech vyjimek asi minimum, o zdrojich nemluve...

ja osobne mam se treba nebojim zainvestovat a mam skrin za ctyri tisice korun (uz dlouho) a nelituju toho... je to krasny prostorny big tower kde je spousta mista a vypada reprezentativne... kdyz ke me nekdo prijde, nekdo, kdo ma doma a porad na ocich skrin za tisic korun, tak nestaci koulet ocima... a to neni zadna super extra skrin ta moje...

takze konkretne co se tyce skrini, tak povstavam na obranu shw a souhlasim s jejich vyberem skrini.
Weslo (234)|30.5.2006 15:54
NO já myslím že naopak má SHW velmi kvalitní náplň..např.nedávný test zdrojů mě víc než potěšil...
2 Mr-Alien:Já byl dříve taky takový uživatel...hledal jsem to nejlevnější...nikdy jsem taktéž neměl na počítač desetitisíce..ale náhodou jsem si mohl teď koupit PC (to který mám v podpisu)a nestačil jsem se divit...žádný modrý smrti, žádný hluk,PC dělá to co má a já už si nikdy do PC nekoupím nic co bych předtím neviděl jako dobře ohodnoceno a otestováno minimálně tady na SWH a u konkurence(PCT) + na fórech..zkus si alespoň jednu dobrou skříň za 3k koupit a pochopíš proč stojí jenom skříň 3k a zdroj další 2k...

Ale z5 k tématu:uvítal bych jednou za čas návod na stavbu PC pro specifický účel(HTPC,Workstation,Server)tzn.kompletní výčet komponetů(+ zdůvodnění proč právě ony),jednou za čas nějáká ta teorie a hlavně budoucnost hardware(např.články o procesorech od Eagla mají naprosto skvělou úroveň...tudy bych se ubíral i nadále)sem tam by mě určitě potěšilo taky srovávací test barebone jak skříní tak celých PC...jinak chválím SHW jste dobrý
ICEBOSS (3435)|30.5.2006 16:41
hromadu odkazu na testy skrini najdes i tady na foru...

jinak ja jsem s obsahem svh velmi spokojen. mensi cetnost je nahrazena maximalni kvalitou a dobrou urovni v diskusisch pod clanky, coz mi vyhovuje.

k bednam - protoze se tim uz nejakou chvili zalamuju, tak za 1000 kc se daji sehnat bez zdroje i dobry bedny. sice vetsinou nemaji milion vychytavek na mechanika a ja nevim co vsechno, ale treba GMCcka maji velmi dobrou kontrukci i chlazeni.
Quakes (7)|30.5.2006 20:25
Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat LEVNÉ věci - to už dávno znám a od té doby je nestability systému pro mě neznámá věc a Windows přeinstalováván jen když zásadně přestavuji PC, bohužel znám i takové co kupují jen to nejlevnější a od těch pak skoro každý den slyším "vyskytl se takovej divnej problém potřebuji poradit".
Pro mě je obsah OK, popisovat zde skříně za pár stovek co mají pevnost papírové krabice by asi nebylo moc zajímavé.
radekhulan (215)|2.6.2006 15:53
[QUOTE=Quakes]Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat LEVNÉ věci - to už dávno znám a od té doby je nestability systému pro mě neznámá věc a Windows přeinstalováván jen když zásadně přestavuji PC,[/QUOTE]

O tom to je, Windows XP jsou v podstatě absolutně stabilní systém, 99.9% problémů tvoří hardware, často takové "blbůstky" jako starý zdroj s větrákem ucpaným prachem, špatně sedící chladič na chipsetu, atd.
eraser (0)|2.6.2006 20:15
[QUOTE=radekhulan]O tom to je, Windows XP jsou v podstatě absolutně stabilní systém, 99.9% problémů tvoří hardware, často takové "blbůstky" jako starý zdroj s větrákem ucpaným prachem, špatně sedící chladič na chipsetu, atd.[/QUOTE]

... alebo plno retard-aplikácií, svinstva, vírusov, atď., čiže by som to upresnil, že nie WinXP, ale HW a 3rd SW.

Zbožňujem, keď u niekoho vidím 100 ikoniek v systrayi a rýchlosť degradovanú na Pentium 200 MHz s 32 MB RAM. :)
eraser (0)|2.6.2006 20:25
[QUOTE=mr-alien]Preco nerobite testy napr. na skrinky za 1 000 ? Preco nerobite testy pre obycajnych ludi?[/QUOTE]

Ak by ti prešlo cez ruky obrovské množstvo HW, tak by si dospel k názoru, že aj bedňa s kvalitným zdrojom a chladením, resp. vetraním patrí k dosť dôležitej súčasti stabilnej zostavy. Takže, kto to má v hlave v poriadku, tak si radšej priplatí a prevažná väčšina čitateľov Svět Hardware k nim patrí, prípadne to akceptujú a chápu.

Napr. ja mám svoj workstation obalený, resp. vsadený do HW - bedňa, zdroj, chladiče a príslušenstvo - UPS, čo ma vyšlo na dobrých 15.000 Sk, za čo si už človek poskladá kancelársky počítač. :)