Divné chování PC
Zdravím, dnes se mě stala docela divná věc, dopoledne nešla elektrika-byla tu bouřka, tak sem PC radši vytáhl uplně ze zásuvky pro jistotu. Po té když jsem ho zapnul normálně naběhlo a běželo asi 5min. Po 5min se samo od sebe vyplo na pár vteřin, po té samo od sebe naskočilo , zas se na okamžik vyplo a po té už normálně naběhlo. Tohlensto jsem eště nezažil a připadá mě to dost divné a než zatím projiždět celej comp. testama tak se chci optat zda nevíte co by se s tím mohlo dít ? Pač tohle je fakt divné aspoň pro mě.
Po vypnutí ze sítě je běžné, že se počítač dvakrát restartuje, ale není běžné, že to udělá po 5 minutách provozu. Mělo by to dělat jen při prvním spuštění od zapnutí do sítě.
Jako bylo to první spuštění po připojení do sítě, ale chvíli sem normálně byl na ICQ a psal si řikam 3-5min a pak se to takto restartovalo. A je zajimavé, že mě to udělalo poprvé.
[QUOTE=Sieben;95793]a bouřka už odešla? nevypadával jen proud? vše ostatní jelo bez potíží? A dělá to ještě?[/QUOTE]
bouřka už je pryč, je tu jen trochu vichr..
proud nevypadaval pac vedle bezela televize ..
vse ostatni je ok
a ted to uz nedela zatim
bouřka už je pryč, je tu jen trochu vichr..
proud nevypadaval pac vedle bezela televize ..
vse ostatni je ok
a ted to uz nedela zatim
Môže to byť len kolísaním siete a to, že ostatne spotrebiče tak nereagovali je tenm že PC je náchylnejšie ako ostatné spotrebiče.
Njn, ono to také záleží na zdroji. Pamatuju si na jeden ultrakrátký výpadek proudu. Problikly žárovky,... Byly vedle sebe spuštěné dva počítače, můj s obyčejným zdrojem KME, a druhý, který jsem skládal známým se zdrojem Fortron. Druhý počítač si ničeho nevšiml a běžel jako by se nic nestalo, můj počítač se vypnul. Ale to by zas nesedělo s tím restartem, při takovém výpadku proudu by se měl vypnout a neresetovat.
[QUOTE=Milan Šurkala;96461]Ale to by zas nesedělo s tím restartem, při takovém výpadku proudu by se měl vypnout a neresetovat.[/QUOTE]
zalezi na tom co je nastaveno v BIOSu - nekde tam je resume after power loss nebo tak neco
jo a ted o vikendu doma taky problikla elektrika, radio se vyplo, ale seasonic mi udrzel PC zaple:)
zalezi na tom co je nastaveno v BIOSu - nekde tam je resume after power loss nebo tak neco
jo a ted o vikendu doma taky problikla elektrika, radio se vyplo, ale seasonic mi udrzel PC zaple:)
Kdyby Ti to dělalo déle, a měl jsi podezření na kolísání sítě, tak SČE dělali měření zdarma - tedy cca před 1 rokem. Kámoš měl něco podobnýho a dospěli k výsledku, že mu to kolísalo +/- 30 %, což za normálu může být jen 10 %. ale jemu to dělalo asi 3 měsíce a přišel o 2 zdroje. Pak mě napadlo, je to nádoda, ale co kabel, není někde zlomenej ?