Problém se startem Win XP
Dobrý den,
mám takový problém.Rozdělil jsem si HDD na dva oddíly. Na první jsem nainstaloval Win XP a na druhý Win Vista. Poté jsem dal Visty pryč a to tak,že jsem naformátoval druhý oddíl. Po zapnutí počítače mám na výběr mezi Win XP a Win Vista. Kurzor označuje Visty a odpočítává se 30 sekund. Poté nahlásí chybu a počítač se restartuje. Potřeboval bych zde zrušit Win Vista a aby WIn XP nabíhali automaticky a bez této tabulky...Děkuji
mám takový problém.Rozdělil jsem si HDD na dva oddíly. Na první jsem nainstaloval Win XP a na druhý Win Vista. Poté jsem dal Visty pryč a to tak,že jsem naformátoval druhý oddíl. Po zapnutí počítače mám na výběr mezi Win XP a Win Vista. Kurzor označuje Visty a odpočítává se 30 sekund. Poté nahlásí chybu a počítač se restartuje. Potřeboval bych zde zrušit Win Vista a aby WIn XP nabíhali automaticky a bez této tabulky...Děkuji
Tak to nastav takto - TENTO POCITAC - VLASTNOSTI - Upřesnit - Spuštění a zotavení systému - Vlastnosti a tam nastav vychozí operační systém a pak mužeš nastavit, aby to netrvalo 30s ale hned nabíhalo.
šlo to tak jak říkal Maximus? Podle mě to tak nejspíš nepůjde, protože nainstalováním Visty se tam udělal boot loader Vist se kterým XP neumí pracovat, tj. šlo by to změnit pouze z Visty ale vzhledem k tomu, že tam už neni ... problém :)
Chtělo by to asi obnovit boot loader XP, tj. nabootovat z instalačního CD XP, vlézt do recovery konsole a spustit příkazy FIXBOOT a FIXMBR. http://support.microsoft.com/kb/314058
Chtělo by to asi obnovit boot loader XP, tj. nabootovat z instalačního CD XP, vlézt do recovery konsole a spustit příkazy FIXBOOT a FIXMBR. http://support.microsoft.com/kb/314058
Totiz Win Vista ma trosku iny loader ako XP urcite si si to vsimol. Su s tym trochu komplikacie ked chces Vistu odstranit. Najlepsie riesenie by bolo vymazat z C: ten Vistacky loader a nahodit tam XP-ckovy. Ja by som to riesil tym ze by som sformatoval C: a znovu som nainstaloval Win XP
No řešit to novu instalací je asi kanón na vrabce. Myslím, že ja k říká Styryx, tak Konzola pro zotavení by to mohla spravit. Popřípadně zkusit nějakou utilitku, například VistaBoot