Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Zdroje: vykon zdroje

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Zajda

    Znění dotazu:
    Dobry den, mel bych dotaz
    Pred par tydny jsem si poridil novy zdroj do PC (CoolerMaster 460W). Mam v planu koupit novou zakladni desku, procesor, RAM a grafickou kartu. melo by to byt
    AMD Athlon 64 X2 6000+ (nebo 6400+)
    Gigabyte Nvidia Geforce 8800GT
    2GB RAM (Kingston)
    Zakl desku Gigabyte

    Zvladne 460W zdroj napajet tyto komponenty? hledal jsem prikony graficke karty a procesoru, ale nepovedlo se. Predpokladam ze mnou vybrany HW vykonu sezere hodne a obavam se ze se koupi 500+ W zdroje nevyhnu

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Neregistrovaný

    jeste bych chtel dodat, budu pouzivat jen jeden disk (SATA2) a jednu DVD mechaniku, mozna nejaky pridavny USB zarizeni



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Utáhne ti to v pohodě, CM není nejhorší značka, tudíž bych obavy neměl. Na grafiku 8800GT se doporučuje zdroj min. 400W.

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Sice jsi mohl zvolit lepší značku, ale CM není nejhorší. Ta sestava se s odběrem nedostane nad 300 W (odhadem 250), takže můžeš být v klidu, nový zdroj nepotřebuješ. Je tam i rezerva na případný další disk, USB ptákovinky atd.
    Příkon GPU je myslím cca 95 W, u CPU asi 65 W (kdyžtak mě opravte), ale na tyhle hodnoty se to vyhoupne vyjímečně, většinu času je to míň.

    EDIT: tak s tím CPU sem se seknul, 65 W berou nižší (EE) modely.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 05-03-2008 v 11:56

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No dovolil bych si trochu nesouhlasit, CM opravdu neni zdroj, kterej bych dal do novy sestavy za 15k....

    Jestli mas moznost ho vratit/vymenit, doporucil bych ti radsi Seasonic 430W, nebo aspon Fortrona 400-500W.

    Btw. planovanou sestavu ti znackovej 400W zdroj utahne s prehledem....

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Příkon GPU je myslím cca 95 W, u CPU asi 65 W (kdyžtak mě opravte), ale na tyhle hodnoty se to vyhoupne vyjímečně, většinu času je to míň.
    ...tak já to tedy trošililinku upřesním - cpu 6000+ i AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition má udávaný příkon 125W. Hold 90nm...

    husky14 má pravdu v tom, že s tím CM je to kapku na štíra a pokud by byla možnost ho vyměnit, tak bych také doporučoval raději např. Seasonic Ale mohlo být i hůř, kdybys tam třeba dával EC, KME či LC Power (teda ale už nevím jestli se v takové watáži vůbec dělají - myslím v reálné watáži, ne to co mají na nálepce)

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Co se CPU tyce, volil bych 5000+ Black Ed., ten je na 65nm



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Co se CPU tyce, volil bych 5000+ Black Ed., ten je na 65nm
    Co se CPU týče, volil bych Intel , ale to už jsme někde jinde. Dotaz byl na zdroj a ten už jsme pořešili víc než dobře

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zas tak OT to není, dotaz byl i na spotřebu CPU + GPU. Taky bych šel do Intelu, když si vezmu kolik by stál ten 6400+ tak za tu cenu je už E8200 (a o tisíc více E8400) s poloviční spotřebou (tady je to těch 65 W) a vyšším výkonem. Nehledě na to, že buď může CPU podvoltovat a spotřebu ještě srazit, nebo naopak docela slušně přetaktovat. Ten Athlon už je skoro na hranici možností toho jádra, tam se zázraky čekat nedají.

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Ten Athlon už je skoro na hranici možností toho jádra, tam se zázraky čekat nedají.
    Tak samozrejme ze Intel by byla lepsi volba.

    Ale s tim AMD to neni zas takova tragedie:
    vezmes 5000+ Black Ed. za 2,2k, k tomu chladic za 5kilo, jen pomoci nasobice z nej ten 6400+ udelas taky a mas 65nm (65W) s max. vykonem AMD za nejakych 2,7k....

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Je úplně jedno jestli vezme 5000+ BE nebo E2160, bez OC AMD vyhraje, po OC je výkon lehce na straně Intelu

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    To čo by si ušetril na procesore by som doložil na 88GTS, zdroj tam daj Corsair VX450



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    ked uz mu planujete nakupy, tak sa pridam, co usetrís na tom CPU, mozes dohodit 4 GB ram 2x 2GB
    vykon je citit pri aplikaciach narocnych na pamat, abo ak sa rad prepinas z jednej hry do druhej

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 16:12
  2. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 14:22
  3. Výstupní výkon zdroje vs. vstupní.
    Od garry48 v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-10-2009, 12:03
  4. Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 28-06-2009, 23:44
  5. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 00:05