Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 65

Téma: Jak zapojit 3 Monitory na 1 pc

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Tak jsem se daného člověka zeptal a výsledek je, že to nefunguje. Respektive systém najde obě grafiky, ale z každé funguje pouze primární výstup. Kde je problém neví.

    Pravděpodobně testoval dvě karty NVIDIA v desce MSI 965P Platinum.

    Máte-li návrh jak to zprovoznit, tak pište. Zkusím mu to předat a třeba si najde ještě chvíli čas .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    A nefungovalo by to treba pres Matrox TripleHead2Go ?
    http://www.matrox.com/graphics/en/gx...th2go/home.php
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Tjn, ale ta cena asi nebude nízká ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    Tjn, ale ta cena asi nebude nízká ;-)
    To ne no, v Alze necelých 6000, ale funguje to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já myslím že kombinace PCI-E plus PCI karta fungovat musí, a jestli to má být jen na běžnou práci tak pro 19" fakt stačí i 8 MB karta za 2 stovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jn todle byly dvě PCI-E karty. (jen pro upřesnění)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    Jn todle byly dvě PCI-E karty. (jen pro upřesnění)
    Uplne puvodne bylo: 1x deska s CF a 1x VGA NVIDIA.... a pripojit 3 monitory.

    Imho bud pridat druhou do PCI, jak uz tu padlo nebo jinou MB s IGP.... obe reseni by fungovat mohly
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    nativny tripplehead ma jedine Matrox parhelia (512 alebo LX verzia). Daju sa aj dnes este zohnat tieto karty vid http://www.itlevne.cz/zbozi/graficka...spx?p=z:194029

    Ak to nemas na hry, tak to na pracu vo wine plne postacuje. odporucam precitat starsie clanky na svethw, urcite tam najdes nieco o tychto kartach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Zdravím,
    díky všem za reakce. Bohužel stále nemůžu sehnat třetí monitor F-419 ,tak nemůžu zatím odzkoušet verzi s PCI grafikou,které se mi zdá nejschůdnější.. Samozřejmně chci to jen na práci, případné sledování TV přes TV-TUNER, což mě jen napadá, jestli s tím nebude problém při přetahování obrazu z monitoru na monitor. Jak jste psali výše, napadlo mě i zapojení se slotem PCI-E 1x,ale ty grafiky jsou opravdu moc drahé,na to co chci. Mám teď rozkreslený i stojan pro všechny monitory,ale to sem asi nepatří...až to budu mít celý v kupě, tak určo ukážu i něakou fotku.Ale to ještě bude chvíli trvat ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    No hlavne se nekupujuj jak ja appian rushmore, sice ma 4 DVI, ale kdyz mas velky monitory, tak nestiha dost rychle vykreslvoat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Tak.
    Konečně mi dorazil třetí monitor. Sehnal jsem si tedy GK Matrox Millenium G450 32MB RAM, PCI, Dual head.
    Bohužel nastal problém.

    vize:
    na nvidia 8800gts zapojeny 2 monitory (středový a pravý)
    na matroxce 1 monitor (levý)

    Původní (funkční) konfigurace:
    na nvidia 8800gts zapojeny 2 monitory (středový a pravý)

    Po vložení Matrox GK do PCI slotu a startu OS mi naběhl pouze středový monitor(8800gts) v 8bit.barvách.
    V tomto režimu jsem si z internetu stáhl drivery pro Matrox GK a nainstaloval je. Po nutnem restartu
    mi naběhl opět pouze střední monitor s tím,že bylo možné v nastaveni zobrazení zapnout i levý monitor.
    Tj levý a střední monitor běží v 8bit hloubce(8800gts + matrox), která nelze změnit,přičemž se různě mění barvy.V tu chvíli jsem zjistil,že drivery na mou 8800gts zmizely a systém hlásí nainstalovanou GK Matrox a k tomu standartni graficky adapter (nenainstalovaná 8800gts).Tak jsem následně nainstaloval drivery pro 8800gts.Nutný restart.
    Nově mi naběhl pouze střední monitor i s drivery pro 8800gts , ale vyskočí hláška, že jeden z adaptéru musel být zakázán, protože je nekompatibilní.Tudíž mi jede pouze střední monitor a je možné opět zapnout i pravý (tj konfigurace,jakou jsem měl doteď).
    Poté, ať už instaluju drivery jak chci, tváří se to stejně.
    Alternativou je, že v biosu nastavím jako první GK pro inicializaci PCI. Výsledek je ten, že mi naběhne pouze levý monitor (Matrox) bez problému (32bit.barvy),ale vyskočí mi ta samá hláška, že jeden z adaptérů musel byl zakázan pro nekompatibilitu(tj 8800gts).

    Otázkou je, jestli to lze něak vyřešit, nebo jestli ten nový monitor mám rovnou vyhodit z okna

    Za každý nápad budu snad i líbat ruce

    edit: jo a konfigurace pc :
    cpu:Q9300 & TT CL-P0323 Sonic Tower
    paměť:4GB DDR2 800
    GK1:Gainward 8800GTS GS
    GK2: Matrox Millenium G450 Dualhead 32MB,PCI
    MB:GB P35-DS3P
    HDD: HD Silencer & 250GB HDD
    Zdroj:S12 Seasonic 500W
    LCD:20" LCD ASUS PW201 + 2x 19" LCD NEOVO F-419
    OS:WIN Vista 32bit.
    Naposledy upraveno uživatelem noegoncz: 04-07-2008 v 17:45 Důvod: doplnění konfigurace
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Zkusil si i jine, treba starsi verze ovladacu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Imho bude problém s ovladačema NV + Matrox. Asi jako kdybys chtěl mít v jednom systému Catalysty a GeForce ovladače....

    Asi by to chtělo sehnat druhou Nvidii nebo desku s nforce IGP....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Zkusil si i jine, treba starsi verze ovladacu?
    JJ zkoušel jsem snad 3 verze od Nvidie, a 3 od Matroxe. Ale vždy stejný výsledek.

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Imho bude problém s ovladačema NV + Matrox. Asi jako kdybys chtěl mít v jednom systému Catalysty a GeForce ovladače....

    Asi by to chtělo sehnat druhou Nvidii nebo desku s nforce IGP....
    Taky mne to napadlo. Jen jsem právě četl někde na jiném fóru zcela opačnou frázi, že je potřeba mít dvě karty jiných výrobců(jo, zní to divně). Nicméně teď to vím,že to takto nejde. Nebo je to jen specifická chyba konfigurace mého HW+SW. Nj, ale co teď ?
    pokusím se sehnat někde jinou grafiku do PCI a vyzkoušet to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od noegoncz Zobrazit příspěvek
    pokusím se sehnat někde jinou grafiku do PCI a vyzkoušet to...
    Zkus použít osvědčenou S3 (Trio, Virge apod.). To mi chodilo prakticky vždy a všude.

    PS: Jen pozor na to, že pokud na ni budeš chtít provozovat rozlišení 1280x1024 v pravých barvách, tak musí být osazena 4 MB RAM.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 07-07-2008 v 08:26 Důvod: Doplněna poznámka.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zapojit Wi-fi
    Od Benbow v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2012, 09:19
  2. DDR2: jak zapojit RAM?
    Od Jerry1402 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 12:58
  3. Monitory: 2 monitory, ukazuje jako jeden
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 00:00
  4. Monitory: jak zapojit TFT k VGA/DVI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 22:43
  5. Monitory: 2 monitory s kartou FX5200
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 11:20