Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 65

Téma: Jak zapojit 3 Monitory na 1 pc

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Zkus použít osvědčenou S3 (Trio, Virge apod.). To mi chodilo prakticky vždy a všude.

    PS: Jen pozor na to, že pokud na ni budeš chtít provozovat rozlišení 1280x1024 v pravých barvách, tak musí být osazena 4 MB RAM.
    No problém je bohužel takovou GK vůbec sehnat. V okolí už nikdo nic na PCI nemá (krom výše zmíněné Matrox GK, které jsem opravdu věřil). Tak teď jako alternativu budu shánět i GK do PCI-E a zkusím s dvěma. Nevěřím temu, ale rozběhnout to musím
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    No pokud mas desku na CF a tudiz s druhym PCI-E slotem pro grafiku, zkusil bych si od nekoho pujcit druhou libovolnou kartu nVidie nebo ATI a vyzkouset. Teoreticky by to mely Win videt jako druhe nezavisle zarizeni a podle toho se k nemu chovat, i kdyz podle toho,co jsi uz drive psal o pouziti PCI grafiky - teorie a praxese se muzou lisit. U drivejsiho nezdaru bych videl problem v tom, ze se ovladace v systemu dohromady nesnesly a ten naposledy naistalovany prepsal ten predchozi, ktery byl pro tu druhou samozrejme nepouzitelny. Mohl to byt jen problem Matroxu vs. nVidie,ale pokud to plati obecne,kombinoval bych k te 8800 nejakou jinou novejsi (klidne uplny low end) nvidii aby dokazala pracovat s nejnovejsimi drivery od nvidie.
    Takze bych si ted primarne asi od nekoho v okoli pujcil nejakou nvidii a hned uvidis na cem jsi a pokud to s ni pobezi tak s jinou lowendovou to pujde taky...
    Naposledy upraveno uživatelem mpitman: 07-07-2008 v 12:32
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Zkus použít osvědčenou S3 (Trio, Virge apod.). To mi chodilo prakticky vždy a všude.

    PS: Jen pozor na to, že pokud na ni budeš chtít provozovat rozlišení 1280x1024 v pravých barvách, tak musí být osazena 4 MB RAM.
    Taky jsem pro tu S3. Vyzkouseno v mnoha pripadech a vzdy to jelo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    já našel doma starou Ati rage II PCI , ale s ní to dělé zcela to samé. K večeru by se měl stavit známý s něakou GK do PCI-E , tak snad...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od noegoncz Zobrazit příspěvek
    já našel doma starou Ati rage II PCI , ale s ní to dělé zcela to samé. K večeru by se měl stavit známý s něakou GK do PCI-E , tak snad...
    Pokud to nepojede, tak zkus navstivit nejaky bazar, S3 ma cenu tak 20-50 Kc. A skoro dam ruku do ohne, ze to pojede na 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Mělo by to jít s nějakou PCI grafikou, na zkoušku můžeš zkusit nějakou S3 Trio64 nebo ATi Mach64, ty seženeš zadarmo, když to bude chodit tak kup nějakou slušnou, co bude stačit na ten 19" monitor. Minimálně nějakou Matrox Millenium nebo Mystique, s aspoň 4 MB RAM.
    co to je za blbost?? jiná grafika to neřeší. Nelze zapojit na 1 pc víc grafických akcelerátorů současně.
    I sli a cros-fire se ve výsledku chovají jako jedna karta (neříkám že tak by to nešlo ale jestli máš podporu pouze pro CF tak z 8800 neuděláš sli.. (tj problém Windows a ovládačů) myslím že řešení je zde: http://www.tuningpc.cz/Vice-monitoru...=2&IDclanku=83
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od BABY_OSHA Zobrazit příspěvek
    co to je za blbost?? jiná grafika to neřeší. Nelze zapojit na 1 pc víc grafických akcelerátorů současně.
    Proc by to nemelo jit? Ja jsem dlouho provozoval dve GK na dvou monitorech, stejne jako spousta jinych lidi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od BABY_OSHA Zobrazit příspěvek
    co to je za blbost?? jiná grafika to neřeší. Nelze zapojit na 1 pc víc grafických akcelerátorů současně.
    I sli a cros-fire se ve výsledku chovají jako jedna karta (neříkám že tak by to nešlo ale jestli máš podporu pouze pro CF tak z 8800 neuděláš sli.. (tj problém Windows a ovládačů) myslím že řešení je zde: http://www.tuningpc.cz/Vice-monitoru...=2&IDclanku=83
    Jak uz tu bylo drive receno, nejde mu o SLI,ale o pripojeni vice monitoru, coz normalne jde...stejne jako jde do pc dat treba dve zvukovky nebo dve sitove karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Proc by to nemelo jit? Ja jsem dlouho provozoval dve GK na dvou monitorech, stejne jako spousta jinych lidi.
    tak pak se omlouvám ale mé zkušenosti jsou jiné... když sem zapojil 2 GK do jednoho pc tak pc si prostě vybralo který bude užívat a druhá se nehlásila... hold jiný kraj jiný počítač... :-) sory tak asi to jde. (já to eště neviděl..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od BABY_OSHA Zobrazit příspěvek
    tak pak se omlouvám ale mé zkušenosti jsou jiné... když sem zapojil 2 GK do jednoho pc tak pc si prostě vybralo který bude užívat a druhá se nehlásila... hold jiný kraj jiný počítač... :-) sory tak asi to jde. (já to eště neviděl..)
    Funkční to opravdu je, nicméně člověk musí mít asi štěstí na konkrétní hardware i software (zejména drivery), aby to rozběhl. Zejména za dob AGP + PCI to údajně fungovalo obvykle bez problému (vyčteno z webu-zkušenosti žádné nemám). Bohužel v mém připadě je to přesný opak. Zatím se mi to nepovedlo rozběhnout a vždy mi jeden adaptér zastaví adaptér druhý (až ve Windows). Což je možná problém ovladačů. Prolez jsem už nespočet fór, dá se teho docela dost najít, ale buď to lidem jede bez problému nebo řeší stejný problém jako já a neví jak to vyřešit. A měnit hlavní GK nebo desku se moc lidem nechce (včetně mne ), hlavně když nevím, jestli to vyřeší problém.
    Dnes snad (pořád to odkládám) budu mít možnost vyzkoušet další grafiky (něaké ATI i Nvidie) a snad...snad...to půjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ano, dříve to mohlo s AGP fungovat, ale teď určitě ne, zkoušeno a také to nejde, jedna karta prostě nepojede. Takže jedině si pořídit kartu se čtyřmi výstupy anebo dvě do CF.

    Btw, určitě ty tři monitory pomohou ? Jednou se dělal nějaký průzkum a vyšlo, že pokud velikost monitoru (nebo obou) překročí určitou mez nebo se přidají víc jak dva panely, tak uspořádávání zabere více času a úspora už se snižuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Mi dvě Nvidie na Crossfire desce fungují. Na každé kartě jdou použít oba výstupy.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: superSLI.jpg 
Zobrazení: 219 
Velikost: 907.4 KB 
ID: 5477  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Hele a nedělá se nějaký rozbočovač? Mám pocit že jsem jej viděl někde na dispečinku, Snad Aten??? Ale fakt nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Mi dvě Nvidie na Crossfire desce fungují. Na každé kartě jdou použít oba výstupy.
    Zajímavé. Já tehndá zkoušel dvě GeForce 8800 GTX 512 MB a na každé fungoval jen jeden.

    Jdou ti ale všechny čtyři naráz nebo jako že fungují všechny čtyři, ale zkoušeno postupně ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ještě mě napadá, zkusil jsi v biosu přepnout, aby primární grafika byla ta na PCI a PCIe sekundární?
    Další co mě napadá tak do windows nějak nacpat oba drivery natvrdo - napsat si pro ně vlastní INF soubory...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zapojit Wi-fi
    Od Benbow v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2012, 09:19
  2. DDR2: jak zapojit RAM?
    Od Jerry1402 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 12:58
  3. Monitory: 2 monitory, ukazuje jako jeden
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 00:00
  4. Monitory: jak zapojit TFT k VGA/DVI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 22:43
  5. Monitory: 2 monitory s kartou FX5200
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 11:20