Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 65

Téma: Jak zapojit 3 Monitory na 1 pc

  1. #46
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Ano, dříve to mohlo s AGP fungovat, ale teď určitě ne, zkoušeno a také to nejde, jedna karta prostě nepojede. Takže jedině si pořídit kartu se čtyřmi výstupy anebo dvě do CF.

    Btw, určitě ty tři monitory pomohou ? Jednou se dělal nějaký průzkum a vyšlo, že pokud velikost monitoru (nebo obou) překročí určitou mez nebo se přidají víc jak dva panely, tak uspořádávání zabere více času a úspora už se snižuje
    No doufám,že pomohou. I na dva monitory se stále nemohu něak vejít
    Nicméně skutečnou využitelnost ukáží až zkušenosti..tedy snad ..

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Mi dvě Nvidie na Crossfire desce fungují. Na každé kartě jdou použít oba výstupy.
    Ani nevíš, jak jsi mne potěšil s tím screenem Opět mi svitla alespoň malá naděje

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ještě mě napadá, zkusil jsi v biosu přepnout, aby primární grafika byla ta na PCI a PCIe sekundární?
    Další co mě napadá tak do windows nějak nacpat oba drivery natvrdo - napsat si pro ně vlastní INF soubory...
    To jsem zkoušel a výsledek byl ten, že mi jela opět pouze ta PCI, ale ta v PCI-E byla ve windows zakázána.

    No a drivery si určitě sám nenapíšu. Tedy hlavně proto, že nevím jak na to

    Tak teď už mne nenapadá nic jiného než jít do shopu/bazaru a koupit si něakou 6600GT
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Teď trošku odběhnu asi od problému, ale byl jsem konečně na dispečinku a tam používají ATEN VS-134 je to krabička s výtupem na 4 monitory a dle faktury stála 1230 Kč. Dole mají VS-104 (horší rozlišení) možná také tím že VGA táhnou 17 metrů v ne zrovna dobrých kabelech. ten stál 880 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Teď trošku odběhnu asi od problému, ale byl jsem konečně na dispečinku a tam používají ATEN VS-134 je to krabička s výtupem na 4 monitory a dle faktury stála 1230 Kč. Dole mají VS-104 (horší rozlišení) možná také tím že VGA táhnou 17 metrů v ne zrovna dobrých kabelech. ten stál 880 Kč.
    Tak jsem to omrkl. Na první pohled to vůbec nevypadá špatně. TJ celá řada tohoto produktu. Nicméně nenašel jsem o tom více podrobných informací. Např. maximální rozlišení - 1920 x 1440 při 75Hz. Myšleno na 1 monitor, nebo dohromady ? Nemám s tím zkušenosti. Na jednu stranu by to bylo kompletní vyřešení mého problému (btw zrovna jsem si dal inzerát na koupi další GK do PCI-E ), ale napadlo mne, že teoreticky PC nebude vědět,že budu chtít mít zaplou hru třeba jen na prostředním monitoru,ale automaticky to budu mít roztáhle, a naopak. Tedy pokud jsem funkčnost této krabičky pochopil správně
    Nebo jestli se to následně řeší pomocí dodaného software ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od noegoncz Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to omrkl. Na první pohled to vůbec nevypadá špatně. TJ celá řada tohoto produktu. Nicméně nenašel jsem o tom více podrobných informací. Např. maximální rozlišení - 1920 x 1440 při 75Hz. Myšleno na 1 monitor, nebo dohromady ? Nemám s tím zkušenosti. Na jednu stranu by to bylo kompletní vyřešení mého problému (btw zrovna jsem si dal inzerát na koupi další GK do PCI-E ), ale napadlo mne, že teoreticky PC nebude vědět,že budu chtít mít zaplou hru třeba jen na prostředním monitoru,ale automaticky to budu mít roztáhle, a naopak. Tedy pokud jsem funkčnost této krabičky pochopil správně
    Nebo jestli se to následně řeší pomocí dodaného software ?
    Je to komplet HW řešení, alespoň si nepamatuju že jsem něco instaloval... Na každém monitoru jim běží něco jiného Jinak tento pán poradí a vysvětlí. Dokonce mám pocit že nám jej půjčili na vyzkoušení.

    Michal Šenk
    COMAR NetLine, s.r.o.
    Hudcova 78b
    612 00 Brno
    Czech Republic

    tel.: (+420) 541 513 391
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Je to komplet HW řešení, alespoň si nepamatuju že jsem něco instaloval... Na každém monitoru jim běží něco jiného Jinak tento pán poradí a vysvětlí. Dokonce mám pocit že nám jej půjčili na vyzkoušení.

    Michal Šenk
    COMAR NetLine, s.r.o.
    Hudcova 78b
    612 00 Brno
    Czech Republic

    tel.: (+420) 541 513 391
    Díky. Tak jsem mrkl přímo na Comar netline web a podle manuálu se tyto zařízení používají na duplikování obrazu, tj jinak řečeno klonování, pokud jsem to dobře pochopil. Tj můj problém by to nevyřešilo. Ale díky za info !
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Zajímavé. Já tehndá zkoušel dvě GeForce 8800 GTX 512 MB a na každé fungoval jen jeden.

    Jdou ti ale všechny čtyři naráz nebo jako že fungují všechny čtyři, ale zkoušeno postupně ?
    Zkoušel jsem to postupně, to fungovalo dokonce i v kombinaci 9600GT + ATI X800. Dneska jsem se teda odhodlal vyhrabat staré CRTčko abych zkusil co udělají 3 fyzicky připojené monitory. Nevím jestli je to tím že ovladače jsou bety (177.66), ale vypadaly z toho trochu zmateně - na 9600GT byly fyzicky 2 LCD, na 6600GT to CRT. 6600GT byla ještě ve správci jako neznámé zařízení, ale 9600GT hlásila že je na ní připojené jedno LCD + to CRT Nakonec jsem teda 3 monitory rozchodil, s tím že všechny opravdu zobrazují to co mají, ale ovladače se tváří, jako by to CRTčko bylo na 6600GT i na 9600GT a NEC1550ME je zase prozměnu psaný u 6600GT, i když fyzicky tam není, takže je situace trochu nepřehledná, o správci zařízení ani nemluvím
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3mon.jpg 
Zobrazení: 204 
Velikost: 1.17 MB 
ID: 5571  
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 16-07-2008 v 14:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Tak. Včera mi poštou došla nvidia 6200TC do PCI-E
    Až s překvapením mi vše naběhlo bez problému do Windows. Adaptér se ihned nainstaloval a v nastavení zobrazení je o monitor víc = VYŘEŠENO .

    Jen pro upřesnění, mám to tedy teď zapojeno na crossfire desce s 2x PCI-E.
    1x 8800GTS (2monitory) a 1x6200TC (1monitor).

    Děkuji všem za pomoc při řešení problému...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Jen pro informaci. Jsem si všiml detailu, který hraje pro Visty (ne, že bych byl zastáncem ).
    TJ u OS VISTA, když bootuji pc a mám zaplý jen primární monitor, tak když zapnu ostatní (postranní) monitory později, tj až po naběhnutí Windows, tak vše funguje bez problému.Nicméně u XP (MCE), pokud to tak udělám, tak mi naběhně jen zapnutý monitor a ostatní monitory ne!. Tj když je později zapnu, mám jen černou obrazovku a je nutné opět manuálně nastavit oba monitory,polohy,rozlišení a restartovat PC.Což je dosti otravné. Stává se mi to v případě, pokud se večer třeba dívám na film/tv a ostatní monitory již nepotřebuji a ruší, tak je vypnu a později vypnu i PC,aniž bych je opět zapínal. Nevím tedy, jestli je to jen problém driverů :/ Tož tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    44

    Čas trochu poskočil, nemáte někdo zkušenosti se čtyřmi monitory na jednom pc? Jako předchozí pisatel bych chtěl, aby se na každém monitoru zobrazovalo něco jiného. Přečetl sem si celý příspěvek a mám pocit, že je funkčnost spíše otázkou náhody.
    Je mi v celku jedno co by to bylo za HW budu kupovat celý nový počítač. Jen to chci udělat nějak finančně v normě ta karta od Matroxu za 15 k se mi zrovna moc kupovat nechce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    IMHO když koupíš dvě grafiky stejný nový generace (např. 4870 + 4670), tak je na rozumný desce (tzn. nějakej čipset max dva tři roky starej) rozjedeš. Kup to kdyžtak přes eshop, aby to šlo kdyžtak vrátit, ale myslim, že novej hardware s tím počítá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ja jedu na trech (gk + int. gk) a zadnej problem. Pokud budes chtit vyuzivat SLI tak to je pouzitelny az v novych ovladacich (180.xx)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, to je asi nejlepší možnost - pro tři monitory ku desku s int. grafikou, k tomu grafiku stejnýho výrobce (AMD/NVidia) a máš to...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    a co koupit ati 4580 x2? má 4x DVI na jedny karte: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61252
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    To je možný, ale bude se to blbě chladit a tak z toho bude zbytečně rámus. Navíc člověk tu výkon druhý 4850 nevyužije (na to abys použil čtyři výstupy, tak nemůže jet crossfire - apoň myslim). Takže je to imho zbytečně drahá varianta. Jako sekundární karta stačí libovolná plečka, co se s tou první dokáže shodnout....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    A skusali ste uz niekto monitory s USB prepojenim? Napriklad LG L226WU. Moze ich byt naraz pripojenych az 6 cez USB plus dva z GK, takze sucasne az 8 monitorov.
    Link: http://www.lge.com/products/model/detail/l226wu.jhtml
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zapojit Wi-fi
    Od Benbow v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2012, 09:19
  2. DDR2: jak zapojit RAM?
    Od Jerry1402 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 12:58
  3. Monitory: 2 monitory, ukazuje jako jeden
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 00:00
  4. Monitory: jak zapojit TFT k VGA/DVI
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 22:43
  5. Monitory: 2 monitory s kartou FX5200
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 11:20