Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 51

Téma: Gigabyte EP35-DS3 a 4pin ventilator

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Mam tuto desku ( Gigabyte EP35-DS3) a pro pripojeni ventilatoru CPU je na desce 4pin konektor, jenze ja mam z ventilatoru jen 3pin konektor.

    Sice se ventilator toci, ale porad na max otacky, protoze ctvrty pin neosazeny ma prave ty otacky deskou ridit.

    Chci se zeptat, zda-li existuje nejaky zpusob jak i s 3pin ventilatorem vyuzit regulaci otacek deskou?
    Nejaka redukce nebo neco podobneho?

    Diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Zkus speedfan, ale prve musíš mít v Biosu nastaveno něco jiného než pwm, mám dojem že voltage, nebo tak něco

    Btw. na instalačním cd k základovce je prográmek přímo od Gigabyte na regulaci fanů
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    ten ctvrty pin je jen jedna moznost jak regulovat, skus ruzne moznosti regulace v biosu nebo nejakt soft
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ten ctvrty pin je jen jedna moznost jak regulovat, skus ruzne moznosti regulace v biosu nebo nejakt soft
    V biosu prave zadna moznost regulace neni, je tam jen moznost hlidani jestli ventilator bezi nebo ne a to je vse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    V biosu prave zadna moznost regulace neni, je tam jen moznost hlidani jestli ventilator bezi nebo ne a to je vse.
    Blbost, mrkni do manuálu, v mojí staré 965P-DS4 to bylo v pohodě nastavitelné - klasika v health and status.
    Proč by to v novější P35 ořezávali

    EDIT: tak jsem laboroval na manuálem od tvojí desky a podle strany 50 bys tam měl mít defaultně nastaveno enable u CPU Smart FAN Control - tzn. že teď bys měl nainstalovat EasyTune z cedéčka, cos dostal k základovce a tam to měl regulovat (teda pokud mě má anglina neklame )

    Je pravda, že u té mojí 965P-DS4 to bylo kapku jinak - sorry za mystyfikaci
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 07-03-2008 v 22:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Blbost, mrkni do manuálu, v mojí staré 965P-DS4 to bylo v pohodě nastavitelné - klasika v health and status.
    Proč by to v novější P35 ořezávali

    EDIT: tak jsem laboroval na manuálem od tvojí desky a podle strany 50 bys tam měl mít defaultně nastaveno enable u CPU Smart FAN Control - tzn. že teď bys měl nainstalovat EasyTune z cedéčka, cos dostal k základovce a tam to měl regulovat (teda pokud mě má anglina neklame )

    Je pravda, že u té mojí 965P-DS4 to bylo kapku jinak - sorry za mystyfikaci
    No tak jsem nainstaloval EasyTune a i tak nejsem schopen snizit otacky vetraku na procesoru.
    Zkusil jsem taky nainstalovat SpeedFun a taky nic, porad jede ventilator na max 2000ot/min
    Teplota CPU je 21 stupnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    U tyhle desky mas v BIOSu moznost regulovat bud pomoci PWM nebo voltage. Pro PWM potrebujes 4pin, ale kdyz mas jen 3pin, prepni to v BIOSu na voltage regulaci a musi to chodit.....

    EDIT: vsechno mas popsany v manualu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    U tyhle desky mas v BIOSu moznost regulovat bud pomoci PWM nebo voltage. Pro PWM potrebujes 4pin, ale kdyz mas jen 3pin, prepni to v BIOSu na voltage regulaci a musi to chodit.....

    EDIT: vsechno mas popsany v manualu
    Kde to v tom biosu najdu, at procitam knizku jak procitam nikde polozku s PWM a voltage nemuzu najit
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    U tyhle desky mas v BIOSu moznost regulovat bud pomoci PWM nebo voltage. Pro PWM potrebujes 4pin, ale kdyz mas jen 3pin, prepni to v BIOSu na voltage regulaci a musi to chodit.....

    EDIT: vsechno mas popsany v manualu
    Kdyby sis to přečetl celé, tak bys věděl, že tohle už jsme tady řešili a kdyby ses koukl třeba do manuálu, tak bys taky věděl, že možnost "voltage" tady prostě není!

    "Enables or disables the CPU fan speed control function. Enabled allows the CPU fan to run at
    different speed according to the CPU temperature. You can adjust the fan speed with EasyTune
    based on system requirements. If disabled, CPU fan runs at full speed. (Default: Enabled)"

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    Kde to v tom biosu najdu, at procitam knizku jak procitam nikde polozku s PWM a voltage nemuzu najit

    Zkus to prozkoušet... nastav DISABLES a pak zkus ten EesyTune, či speedfan. Někdy taky pomůže když si flešneš BIOS na nejnovější verzi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Kdyby sis to přečetl celé, tak bys věděl, že tohle už jsme tady řešili a kdyby ses koukl třeba do manuálu, tak bys taky věděl, že možnost "voltage" tady prostě není!

    "Enables or disables the CPU fan speed control function. Enabled allows the CPU fan to run at
    different speed according to the CPU temperature. You can adjust the fan speed with EasyTune
    based on system requirements. If disabled, CPU fan runs at full speed. (Default: Enabled)"




    Zkus to prozkoušet... nastav DISABLES a pak zkus ten EesyTune, či speedfan. Někdy taky pomůže když si flešneš BIOS na nejnovější verzi
    To jo ale kdyz psal husky14 ze to tam ma a ma skoro stejnou desku jako ja jen bez "E" tak jsem myslel ze to bude nekde zakopano ale neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Citace Původně odesláno od HFX9 Zobrazit příspěvek
    Kde to v tom biosu najdu, at procitam knizku jak procitam nikde polozku s PWM a voltage nemuzu najit
    Strana 50-51, "CPU Smart Control Mode".... volby AUTO / Voltage / PWM

    EDIT: Jo ty mas EP, tak tam to mozna bude jina stranka, ale neverim, ze by to z BIOSu zmizelo.


    Btw. Speedfan funguje uplne normalne, ja s nim reguluju celej komp
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Strana 50-51, "CPU Smart Control Mode".... volby AUTO / Voltage / PWM

    EDIT: Jo ty mas EP, tak tam to mozna bude jina stranka, ale neverim, ze by to z BIOSu zmizelo.


    Btw. Speedfan funguje uplne normalne, ja s nim reguluju celej komp
    Tak moment, moment - ono asi bude těch rozdílů mezi "obyč" a "E" víc:
    1. HFX9 píše, že má desku Gigabyte EP35-DS3
    2. Ty máš desku Gigabyte P35-DS3 rev. 2.0
    3. Když se znovu (už asi po páté ) podívám do origoš manuálu k deskám GA-EP35-DS3R/GA-EP35-DS3, tak tam na straně 50 (!) v kapitole CPU Smart FAN Control píšou:
    "Enables or disables the CPU fan speed control function. Enabled allows the CPU fan to run at
    different speed according to the CPU temperature. You can adjust the fan speed with EasyTune
    based on system requirements. If disabled, CPU fan runs at full speed. (Default: Enabled)"

    Není deska jako deska

    EDIT: Věř tomu husky14, stáhni si manuál, mrkni na stranu 50, můžeš i na stranu 51, ale tam už je 2-9 MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) a uvěříš...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    No tak jo, ja se do manualu EP nedival, nebudu ho kvuli tomu stahovat. Jen sem neveril, ze by to z BIOSu zmizelo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    No tak jo, ja se do manualu EP nedival, nebudu ho kvuli tomu stahovat. Jen sem neveril, ze by to z BIOSu zmizelo....
    Tak opravdu jak pise kane.shw to z biosu zmizelo

    Ted jsem udelal flash na novou verzi biosu a porad zadna zmena (vetrak jede porad na max otacky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    No kazdopadne pokud chces ten fan nejak regulovat, je treba nechat tu polozku na Enable.

    A co ten Speedfan, ten ti nepomoh? Ono nestaci ho jen nainstalit, musis ho taky nastavit. Zkousels v nem nastavit PWM regulaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední