Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: obecně - upgrade RAMky

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Ahoj. Mam nějako no name ramky 512MB 400MHz CL2,5. A chtěl bych dokoupit
    Kingston DIMM 1024MB DDR 400MHz KHX3200A/1GB.
    MB: AsusA7N8X-X.
    Budou běhat pospolu? Stačí aby byla stejná frekvence nebo je lépe i stejné časování? Zavisí to nějak vzájemně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    No sice je lepší mít tu možnost je odzkoušet, ale obecně se dá říct, že pojedou

    Nedávno jsem to sám takhle dělal a nebyl problém Jen jsem musel moduly popřehazovat, ale to není pravidlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Většinou právě, když máš tam přidáváš Kingstony tak se říká a aspoň já mám takovou zkušenost, že Kingstony jedou téměř s každou jinou značkou. Takže by ti to mělo jet, vyjímky sou, ale ne časté..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    123

    Ok .Thx for sharing experience
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Redaktor SHW / Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    174

    Myslím, že to pojede, mi běhají spolu 512MB Kingmax DDR433 CL2,5 a 1024MB A-Data DDR400 CL3. Výsledná rychlost je pak DDR333 CL2,5. Zatím bez problémů. Deska MSI K7N Platinum (nForce3 250) s procesorem AMD Athlon 64 3000+ (S754)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    6

    Dobrý den,potřeboval bych radu:
    Měl jsem v PC 512MB DDR PC400 400 MHz ( 2.5 - 3 - 3 - 8)
    Dnes jsem přidal dalších 512MB ale DDR PC2100 133MHz (2.5 - 3 - 3 -7)

    Paměti spolu zatím běží dobře na dual channel - výsledek 1024MB na 133MHz (2.5 - 3 - 3 -7)

    Nechali byste to takhle? Jak dalece ovlivní rychlost nižší frekvence (z 400 na 133)?
    Předem děkuji za vaší odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od skelter Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,potřeboval bych radu:
    Měl jsem v PC 512MB DDR PC400 400 MHz ( 2.5 - 3 - 3 - 8)
    Dnes jsem přidal dalších 512MB ale DDR PC2100 133MHz (2.5 - 3 - 3 -7)

    Paměti spolu zatím běží dobře na dual channel - výsledek 1024MB na 133MHz (2.5 - 3 - 3 -7)

    Nechali byste to takhle? Jak dalece ovlivní rychlost nižší frekvence (z 400 na 133)?
    Předem děkuji za vaší odpověď.
    imho HODNĚ .... tu 133 bych dal pryč 100%!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    imho HODNĚ .... tu 133 bych dal pryč 100%!
    souhlas...

    je to docela pro mě divná kombinace..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    imho HODNĚ .... tu 133 bych dal pryč 100%!
    Sice nám skelter nenapsal, co má za HW a OS, ale IMHO více paměti (i za cenu nižší výsledné rychlosti) bude pro plynulejší práci vhodnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Sice nám skelter nenapsal, co má za HW a OS, ale IMHO více paměti (i za cenu nižší výsledné rychlosti) bude pro plynulejší práci vhodnější.
    Proto píšu IMHO ... protože nevím OS a HW,ale typuju XP a něco kolem 1-1,2Ghz s int. grafikou (typické tehdejší sestavy). 133 a 400mhz je markantní rozdíl a pokud má tu int. grafiku,tak to půjde fakt hoodně poznat. Radši bych ji vytáhnul a koupil tam 400.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    133 a 400mhz je markantní rozdíl
    Dopuručuju menší opáčko na téma paměti.

    FSB 133 -> DDR266
    FSB 200 -> DDR400


    Takže je třeba porovnávat porovnatelné. Navíc např. čipsety nForce2 osazené Athlonen s FSB 133, jsou s pamětmi DDR266 rychlejší, než s DDR400 (kvůli běhu v synchronním režimu). Čili bych v těch tvrzeních byl opatrnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    ale pokud sem to dobře pochopil ,tak uživatel má 1 paměť na 400mhz a druhou na 133mhz ... což odpovídá DDR3200 a DDR2100 ne ? a pokud si pamatuju ,tak nF2 uměli už FSB 400 asi tě fakt nechápu teď ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    ale pokud sem to dobře pochopil ,tak uživatel má 1 paměť na 400mhz a druhou na 133mhz ... což odpovídá DDR3200 a DDR2100 ne ?
    To bohužel neodpovídá.

    Standard name Memory clock Cycle time I/O Bus clock Data transfers per second Module name Peak transfer rate
    DDR-200 100 MHz 10 ns 100 MHz 200 Million PC-1600 1600 MB/s
    DDR-266 133 MHz 7.5 ns 133 MHz 266 Million PC-2100 2100 MB/s
    DDR-300 150 MHz 6.6 ns 150 MHz 300 Million PC-2400 2400 MB/s
    DDR-333 166 MHz 6 ns 166 MHz 333 Million PC-2700 2700 MB/s
    DDR-400 200 MHz 5 ns 200 MHz 400 Million PC-3200 3200 MB/s

    Více zde: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    a pokud si pamatuju ,tak nF2 uměli už FSB 400
    To sice uměly, ale efektivita využití pamětí záleží na osazeném procesoru (jak jsem již psal).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    6

    Info o sestavě upřesňuji: Pentium 4 CPU 2.60 GHz s Hyper Threadingem, motherboard Abit IC - 7 , grafická karta Nvidia FX5600 128MB, operační systém Win XP SP2
    tu OP o 133MHz jsem dostal, tak jsem ji tam zkusil dat, práce je plynulejší, ale ještě jsem to nezatěžoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Hoď sem screeny z CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Obecné vybírání zdroje
    Od mattzor v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-06-2014, 11:38
  2. Čištění obrazovek - obecně LCD i CRT
    Od Pavel Kovač v sekci Monitory
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 22-10-2011, 09:11
  3. Pomalé windows (2D obecně...)
    Od trodis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-03-2009, 13:26
  4. 14.kolo obecně
    Od czhunter v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-10-2008, 10:53
  5. Zdroj obecne: 550W a vic
    Od Subtech v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2006, 16:44