Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Boot z SCSI disku /Seagate ST3146855LW/řadič Adaptec 19160/ Deska Aušus A7N8X Deluxe/

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    13

    Hoj,

    mam tu jeden delikátní problém, nejde mi nabootovat z přídavného SCSI řadiče Adaptec 19160 v 32bit PCI slotu, na kterym visí disk ST3146855LW a na konci kabelu terminátor.

    Bios v řadiči sem přehrál na verzi 3.10, řadič ten disk vidí. Ve Windows snim lze bez problémů pracovat.

    Problém nastává když na něj chci nainstalovat systém Win XP, nabootuju z cd a začne instalace, instalátor disk vidí takže první část instalace proběhne gůt a následuje restart. Po restartu ale instalace nepokračuje, bo to to napíše Disk boot failure, Insert system disk and pres enter.

    ... a sem prostě v <!>

    V biosu desky jsem vyzkoušel všechny druhy bootovacích nastavení ale bez účinku :-( Už fakt nevim kde by mohla být chyba. Bios desky je taky na poslední vydané verzi.
    Řadič má jednu kšandu (Lum0) ID disku sem si nasatavil na 1 a i disk má nastavený jumper na ID1.

    Help help help

    / Seagate ST3146855LW/ řadič Adaptec 19160/ Deska Aušus A7N8X Deluxe/
    Naposledy upraveno uživatelem Bygi: 09-03-2008 v 00:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Máš nastavené v BIOSe bootovanie z SCSI??
    Nastav si v BIOSe v menu : Advanced -> Advanced BIOS Features -> First Boot Device na SCSI a keby to nepomohlo, tak aj Boot Other Device prepni na Enabled. Na SCSI radici by si nemal nič meniť a nastavoať a tiež je jedno ako máš nastavene ID na disku. Mám rovnaký radič, rôzne disky a s bootovaním nieje problém. Skúsim sa pozrieť do BIOSu radiča, či sa tam náhodou niečo nenastavuje. Dám vedieť
    Naposledy upraveno uživatelem odb: 09-03-2008 v 12:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Nemuze to byt tim, ze abys mohl bootovat z toho SCSI disku, tak MUSIS pri instalaci XP do XPcek naladovat disketu s driverem pro to tve SCSI a pak to pojede?

    Ja bych rekl, ze je to urcite potreba. Alespon dokud jsem mel tyhle nestandardni reseni v pocalu, tak to Windows 2000 vyzadovaly a XPcka jsou vlastne jen barevnejsi Win2k s vice srajdami co je zpomalujou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Nemuze to byt tim, ze abys mohl bootovat z toho SCSI disku, tak MUSIS pri instalaci XP do XPcek naladovat disketu s driverem pro to tve SCSI a pak to pojede?

    Ja bych rekl, ze je to urcite potreba. Alespon dokud jsem mel tyhle nestandardni reseni v pocalu, tak to Windows 2000 vyzadovaly a XPcka jsou vlastne jen barevnejsi Win2k s vice srajdami co je zpomalujou...
    nieje potreba v XP uz je ovládač pre ten SCSI radič, ak by nebol, tak by ho windows nevidel ani pri inštalácii a neprebehla by prva fáza inštalácie
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    Máš nastavené v BIOSe bootovanie z SCSI??
    Nastav si v BIOSe v menu : Advanced -> Advanced BIOS Features -> First Boot Device na SCSI a keby to nepomohlo, tak aj Boot Other Device prepni na Enabled. Na SCSI radici by si nemal nič meniť a nastavoať a tiež je jedno ako máš nastavene ID na disku. Mám rovnaký radič, rôzne disky a s bootovaním nieje problém. Skúsim sa pozrieť do BIOSu radiča, či sa tam náhodou niečo nenastavuje. Dám vedieť
    Dávno vyzkoušeno, bez účinku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    pozrel som sa na nastavenie SCSI radiča a sekol som sa ja mám verziu 29160 ale nemal by tam byť zásadný rozdiel. Skúsil by som jednu vec a to skontrolovať nastavenie radiča: pri boote na obrazovke vyskočí vľavo hore info o radiči a tiež možnosť vojsť do nastavení radiča stlačením CTRL+A. Vojdi do menu v prvom okne ti dá možnosť vybrať radič, kedže máš len jeden, tak len potvrdíš a v ďalšom okne si vyberieš -> Configure/view SCSI Contol. Settings, v ďalšom menu -> Aditional Otions a tam sú nastavenia -> Boot SCSI ID a Boot Lun Number , tam skontroluj, či nastavené hodnoty zodpovedajú nastaveniu disku. Druhá možnosť -> Boot Lun Number je nepodstatná pri vypnutej podpore Multilun (aj ti to tam niekde na obrazovke píše), tú si môžeš skontrolovať v inom okne, ktorého názov si už nepamätám. Alebo je tu možnosť klávesou F6 resetnúť radič do defaultu a potom nastaviť len to Boot SCSI ID, kedže v defaulte je podpora Multilun vypnutá.
    Osobné skúsenosti mám také, že aj bez korektného nastavenia Boot SCSI ID mi disk bootoval Na radiči bolo nastavená 0 a disk mal 5 (predtým som tam mal 2 disky a pri nich Boot SCSI ID bolo nastavené správne, tak neviem aký to má vplyv na funkčnosť ale skusiť nastaviť to môžeš).

    p.s. hviezdička * pri hodnote znamená, že je to defaultná hodnota.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    teraz som našiel v dokumentácii, že disk, z ktorého chceš bootovať musí mať SCSI ID nastavené na 0 a ty máš nastavené 1. Vyskúšaj a daj vedieť ako si pochodil
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    13

    Táák seru se stim třetí víkend, i disk jsem měl na ID0 ale dnes poprvé jsem použil v biosu řadiče F6 no a hádejte co se stalo main got!

    Děkuji všem účastníkům, instalacím zdar
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Taký reset nastavení na default robí zázraky ))
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nechodí zvuk na A7N8X-E Deluxe
    Od Pavel Boček v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-12-2008, 00:14