Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Studenský Notebook

_FrOst_ (88)|9.3.2008 10:25
Zdarec
Uvažuji o koupě nového notebooku který by měl poskytovat vynikající parametry pro studenta,
hlavně výdrž aby něco vydržel dále by měl mít WiFi, Bluetooth, display asi necháme 15,4"
Dále byh ho chtěl využívat alespoň jako domácí sestavu. Občas zapařit nějakou tu hru, podívat se na film no prostě nemusí to bejt uplně špička prostě tu a tam na hry, filmy, hudbu,

Cenu zatím nechám ve hvězdách postupně to budu omezovat
díky všem za pomoc
kane.shw (1231)|9.3.2008 10:42
Tak začneme formovat cenu ;), co tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?

Už je to moc nebo ještě málo? :notsure
_FrOst_ (88)|9.3.2008 10:48
No tak asi tato cena je maximum tedy do 22 000 Kč :)
_FrOst_ (88)|9.3.2008 10:53
No ten Asus F3KA je vzhledem výborně HDD vynikající ostatní nevim ale jen mě vrásky dělá Výdrž 3 hodiny ?? Neříkám že je to málo ale přeci jen :) jakej notebook má maximální výdrž ??
kane.shw (1231)|9.3.2008 11:05
[QUOTE=_FrOst_;98255]No ten Asus F3KA je vzhledem výborně HDD vynikající ostatní nevim ale jen mě vrásky dělá Výdrž 3 hodiny ?? Neříkám že je to málo ale přeci jen :) jakej notebook má maximální výdrž ??[/QUOTE]

Výdrž je relativní. Určitě víš, že se odvíjí od práce na notebooku dělané ;) Osobně nemohu posoudit, ale kdybys jen psal texty na přednášce/hodině, tak bych řekl, že se k těm 3 hodinám možná můžeš přiblížit (no spíš 2 - 2,5 hodiny :notsure). Když budeš pařit NFS:MW tak máš za hodinku po srandě :D Hodně záleží na nastavení - snížit si jas LCD, nainstalovat veškeré ovladače k šetřícím funkcím apod.

Jinak bych to neviděl jako zásadnější problém, ne? Nebo se budeš pohybovat v místech, kde není zásuvka?

Jo a s nb s maximální výdrží, to nevim, ale vím jedno, budeš za to pekelně připlácet, protože to bude buď hodně kvalitní procesor, čipset, grafika (ale zas ne tak výkonný) nebo tam bude nějaká suprčupr baterka (která ale zase bude vážit víc)

"Život je otázkou priorit!" :D
_FrOst_ (88)|9.3.2008 11:15
Po důkladném přezkoumání se mi tento Asus F3KA hodně líbí plně vyhovující parametry i ta výdrž je skvělá.
Není třeba ještě nějakej návrh o něco levnější ?
johny__g (6387)|9.3.2008 11:16
Obávám se že cena 22k, grafika na hry a reálná výdrž přes 3 hodiny není moc reálné. Třeba když jsem měl T42 tak s větší baterkou vydržel 4 hodiny kancl práce v pohodě. Ale ten už seženeš jen z druhé ruky.

Co [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?
kane.shw (1231)|9.3.2008 11:28
[QUOTE=johny__g;98264]Obávám se že cena 22k, grafika na hry a reálná výdrž přes 3 hodiny není moc reálné. Třeba když jsem měl T42 tak s větší baterkou vydržel 4 hodiny kancl práce v pohodě. Ale ten už seženeš jen z druhé ruky.

Co [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?[/QUOTE]

Njn, tady máš výhodu "až 5 hodin" (ikdyž taky nevíš doku nezkusíš :notsure) práce na nb :runaway, ale porovnej to ostatní :rules ;)

Ale o tom notebooky jsou, když máš omezenou peněženku, musíš dělat kompromisy... Záleží na tobě, co je pro tebe nejdůležitější vlastnost. Good Luck :thumb
_FrOst_ (88)|9.3.2008 11:36
No asi to udělám tak že se bez těch her obejdu, Takže hlavně aby to sloužilo jako pomocník při mém vzdělávání :)
A ten NB od IBM až 5 hodin teda solidní no :D ale asi mi stačí teda ta výdrž 3 hod :D
matyyy (2527)|9.3.2008 11:47
jeste si vem nejakou 14ku nebo 12ku je lehci a na vzdelavani mensi display ti bude stacit (a hlavne to kilo co usetris pro svoje zada se hodi)
treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ps moc dlouho sem to nehledal (v diskuzi se pise i o 5hodinach vydrze coz je cool)
kane.shw (1231)|9.3.2008 12:00
[QUOTE=_FrOst_;98277]No asi to udělám tak že se bez těch her obejdu, Takže hlavně aby to sloužilo jako pomocník při mém vzdělávání :)
A ten NB od IBM až 5 hodin teda solidní no :D ale asi mi stačí teda ta výdrž 3 hod :D[/QUOTE]

Ruku na srdce, 5 hodin, ani 3 nejsou moc reálné. Imho bych to viděl tak na 4hodiny u IBM a 2 hodiny u Asusu (když budu brát jen office práci).

IBM hold zas nemá výkony na hry, ale výdrž je tam dvojnásobná.
FS taky neoslní výkonem (pozor, výkonem na hraní!), ale zase je menší a lehčí.
Asus má ATI Mobility™ Radeon HD2600 a to je hodně dobrá karta pro nb (mj. zahraješ si ;)), ale taky si za to bere šťávu a tudíž dává naprdel výdrži.
Multimediální využití si musíš projít sám, velikost disku, počet USB, FW, tv-out, DVI atd.

Ach ty priority a kompromisy :(
Maximus12 (763)|9.3.2008 12:28
Tak jde o to co od toho fakt budeš chtít, pokud i ty hry je ten Asus co doporučuje Kane ideální. Povětšinou takové slušné multimediálně-herní noťase za rozumnou cenu dělá právě Asus, MSI- napr. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a daj se najít i jiné, problém u MSIček těch levnějších co sem koukal je, že ho dodávaj bez OS aspoň ty okolo 20K-25K Kč. V poslední době se taky mluví a dost ukazuje zajimavá Toshiba napr. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a ta uz má i OS narozdil od MSI.
Intri (3490)|9.3.2008 13:41
Pořád jsem tu ještě neviděl, jak náročné hry se požadují. Řečeno bylo zcela popravdě, že dedikovaná grafika v notebooku srazí výdrž na kolena. Proto je zapotřebí vědět, jaké a jak náročné hry bys chtěl hrát, abychom mohli rozhodnout, zda ti bude stačit integrovaná X3100 nebo jestli ti dát raději HD 2600 ( sám ji mám a je dobrá a schopná, dokonce i na Crysis ( i když se vším na minimu ), ale výdrž notebooku nepřesáhne 2,5 hodiny při maximálním šetření ).
RHBambus (155)|11.3.2008 22:24
Za prvé si pročti thready tohle se tu řeší každej týden 4x minimálně....

A s výdrží u notebooku je to tak, že můj notebook vydrží 10h když budu mít zaplou jen plochu a sníženej Jas takhle to asi berou když to tam píšou...

Takže asus na stabilní práci tak 1,5hod - 2hod, Lenovo něco kolem těch 4h protože je to kvalitní značka...
eraser (0)|11.3.2008 22:28
Lenovo pri bežnej práci vydrží tak 2 hodiny pri aktivovanom wifi a jas naplno, inak tie 4 hodiny sú reálne, ak je jas znížený a wifi je deaktivovaná. Mám to odskúšané na trojmesačnom firemnom R61 s 15.4" displejom a môj dva roky starý T43 s 14" displejom vydrží do 2 hodín s wifi a do 3 hodín s deaktivovaným wifi.
RHBambus (155)|14.3.2008 08:55
no tak sem se o něco málo seknul no..